HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 05: Az új versenyző..

-=RockerLaLee=- 2009.04.14. 19:46

Nem olyan régen, nálunk a Viharsarokban csak El-Hennawy márkájú dohányokat lehetett kapni, de pár hónapja egy újfajta dohány került a boltba:

 Al-Sultan.
Már a doboza is különbözik a többitől, hiszen van rajta zárjegy és rákerült a

"A dohányzás halált okozhat" felirat.
Erre nekem ez a válaszom:

"Ki a franc dohányzik? Ez vízipipa, nem cigi.. teljesen más.."
 

 

Nos, lássuk is, milyen ez az Al-Sultan. Egy alapvető ízzel a Kétalmással indítanék: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dohány:  Leginkább a Nakhlához tudnám hasonlítani. Csomagolása egyszerű műanyag papír, sajnos "aromaőrző" vákuumzacskó nélkül. A dohány úszik a nedvességben, elsőre reszelt cékla benyomást kelt, mivel apró, vörös cafatokban van a dohány. Ágacskák nincsenek, ez jó pont.

- Íz és illat:  Tipikusan erős, karakteres kétalma-illat, igazán kellemes. Íze nem különbözik a többi kétalmás dohányétól. A kétalma jellegzetesen az a dohányfajta, amit egyszer már mindenki kipróbált, de szerintem ez a dohány is megállja a helyét a többi márka közt.

- Füst: Ezen a téren, az Al-Sultan dohányok felülmúlták az elvárásomat. Kivétel nélkül, mindig dőlt belőle a füst, és nem is akármilyen! Gyönyörű és sűrű füst.. áááhhh

- Összhatás:   4/5,   határozottan finom dohány, ami egyedül azért nem kap maximum pontszámot, mert önmagában szívva kicsit unalmas, de jön a megoldás..


 

Ami pedig nem más, mint az Al-Sultan Menta ízű dohány:

 

 

 

 

 

 

 

 

Dohány:  A csomagolása teljesen megegyezik a kétalmáséval, azonban itt inkább szeletelt spenótlevelekre emlékeztet a dohány. Nedvessége ennek is a topon van, ragad, ha akarjuk, ha nem. Ágak ebben sem voltak.

- Íz és illat:  Szintén erőteljes, rendkívűl mentolos illat, órákig elszagolgatná az ember. Ízében extrém módon hűvös és szinte felszabadító. Élvezet szívni ezt, igazi csapás, ha leég teljesen a szén ennél a dohánynál. És még az orrunkat is "tisztíccsa", ami igaz is, próbáljátok ki ;)

- Füst:  Rengeteg. Hatalmas. Hófehér. Sűrű.. Imádom..

- Összhatás:   5/5,   a legjobb mentás dohány, amit valaha szívtam. Az El-Hennawynál is jobb, testesebb. Kiváló alap dohánykeverékekhez. Kétalmás-mentolos, illetve Málnás-mentolos is érdemes a kipróbálásra. Ha tudtok hozzá szerezni extra erős, zöld 'stark' cukorkát, akkor egyszerűen mennyei! Megyek is, gyújtok egyet belőle.. :)


 
Ui:
Pár napja egy figyelmes vízipipa fanatikus e-mailen megkeresett és mondott egy igen okos dolgot:
A dohány füstje nagyban függ a tömés módjától, "milyenségétől".  Ehhez annyit tennék hozzá, hogy tömési technika szempontjából én valahol az középhaladó és haladó szint között állok. Természetesen többször kipróbálom az adott dohányt, mielőtt írnék róla. Így persze nem lesz két ugyanolyan tömés, de én mindig a legjobb eredményt írom le.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr631065193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsomoka1998 2009.04.15. 17:57:14

a dohányzás halált okozhat az igaz de mit keres 1 ilyen szöveg a vízipipa dohány csomagolásán és igazad van teljesen más a 2

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2009.04.15. 18:34:28

@zsomoka1998:
Az a röhej, hogy a többi dohányon ilyet nem találni, lehet, hogy ez már kicsit kapitalistább rendszerben készült dohány :)

$a$ koma 2009.04.15. 18:41:00

Sztem Jack Thompson keze van a dologban,hamár játékokat nem b*sztathat :D Am meg elég nagy hülyeség ráírni,mert ahogy írtad ez és a cigi nem egy kalap alá tartozik

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2009.04.15. 20:00:26

@$a$ koma: És, hogy haladsz a videóval? Remélem, hogy az jó lesz. :)

$a$ koma 2009.04.16. 13:54:33

@Tomlion: Még anyagot gyűjtök,mert most annyi szabadidőm nincs,de remélhetőleg most hétvégén meg tudom oldani

fbbalázs 2012.08.24. 07:02:33

Ez mellé ajánlom figyelmedbe az Al Sultan Citrom-Menta ízű dohányát. Szerintem annak is iszonyat jó íze van. Bár tény hogy azért a menta a dominánsabb íz.

fbbalázs 2012.11.05. 23:46:07

Ma próbáltam ki az Al Sultan - Két alma és fahéjjas ízesítésű dohányt. Nagyon hányinger keltő volt számomra. Szóval inkább késleltetem a sima Kétalma kipróbálását :/
süti beállítások módosítása