HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

A Zene Nagyjai: LaLee's Best of 2010

-=RockerLaLee=- 2011.01.08. 12:23

 

Egy rövid kis összefoglaló az én szubjektív, 2010-ben megjelent albumok toplistájáról. Melyek voltak a legnagyobb meglepetések, melyek okozták a legnagyobb csalódást és a végére egy Top 5.

 

Legnagyobb meglepetés 2010:

  • Alvin és a Mókusok - Unplugged - Akusztikus Lemez


Az új Alvin album(ok)ról ismét véletlenül szereztem tudomást, de nem bántam meg. A 'Szörnyek pedig léteznek...' album előtt nem sokkal jött ki novemberben az 'Unplugged - Akusztikus lemez', ami szerintem már időszerű volt. Röviden és töményen: iszonyat hangulatosra sikeredett az album. Poén akusztikusan hallgatni a 'Kurva élet' vagy 'Istenek szemével' c. dalokat, de például a számomra régen elfeledett 'Happy End' c. dal viszi a prímet. Tény, hogy lehetett volna más / több dal(oka)t is akusztikussá tenni, de ezekkel is jó munkát végeztek Alvinék ráadásul úgy, hogy pár héttel később jött az új stúdióalbum. Kellemes meglepetés volt ez, így év végére.
 


Legnagyobb csalódások 2010:
 

  • Linkin Park - A Thousand Suns
  • UnderØATH - Ø (Disambiguation)


Azt hiszem az elsőt illetően jópáran egyet fognak érteni velem. A Linkin Park is meglepetést okozott tény, de ilyenekből köszönöm nem kérek többet. Az egy dolog, hogy három évet kellett várni a legutóbbi 'Minutes To Midnight' óta (aminél amúgy is rezgett a léc), de ennyi idő után előállni egy ilyen valamivel, mint a 'A Thousand Suns'? Nem azt mondom, hogy hallgathatatlan vagy éppen szar lenne (tényleg van 1-2 hallgatható dal), de egyszerűen felfoghatatlan, hogy az album tele van interlude-okkal, túl sok az elektronikus rész (mondhatnám, hogy ezekre lett felépítve az album), és nincs egyetlen egy olyan dal, ami ütne vagy legalább magában hordozná a klasszikus Linkin Park stílust.
 

A másik csalódás az új UnderØATH album kapcsán ért. Az előző három albumuknál csak kapkodom a fejemet a jobbnál jobb dalok után, de itt valahogy más a helyzet. Lehet, hogy velem van a hiba, hogy nem hallgattam meg elégszer. De 2 hallgatás során is csak egy dolog jutott eszembe: minden dal ugyanúgy hangzik. Rendben, aláírom, hogy Aaron Gillespie kilépése nagy hátrány a bandának, de állítólag ő fogta vissza a bandát, miatta voltak lágyabb részek a zenében. Na igen, de számomra ez adta az UnderØATH különlegességét. Aaron ugyebár vokalista és dobos szerepét töltötte be. Az új dobos (Daniel Davison a Norma Jean-ből) hozza a szintet, azzal nincs baj. Viszont bejött az, amitől tartottam: Spencer hangja nem viszi el a hátán a bandát. Spencer hangja Aaronéval kiegészülve volt tökéletes; nélküle most csak egy monoton üvöltés az összes dal, legalábbis számomra. Remélem találnak egy kiegészítő vokalistát, rájuk férne.

 

LaLee's Top 5 - 2010

1.  Bring Me The Horizon - There's A Hell, Believe Me I've Seen It. There's A Heaven, Let's Keep It A Secret

2.  A Day To Remember - What Separates Me From You
3.  Alvin és a Mókusok - Unplugged - Akusztikus Lemez
4.  Ektomorf - Redemption
5.  Chelsea Grin - Desolation Of Eden


A szöveg alján van egy playlist, minden előadótól 2-2 dallal.
Hátulról kezdem:

A Chelsea Grin első teljesértékű stúdióalbumát imádtam év elején. Pár korábbi dal újrafelvétele mellett rakás újat hallhatunk mindezt tele energiával, nehéz breakdown-okkal és iszonyat jó vokállal. Külön meglepetés volt az 'Elysium' c. instrumentális track, ami deathcore albumhoz képest eléggé vidámra sikerült, de számora egy tökéletes instrumentális rész lett.
Kedvenc dalaim róla: 'Cheyne-Stokes', 'Elysium', 'Recreant', 'Cast From Perfection'.

 

 

A december végére becsúszó új Ektomorf album nem elég, hogy hozta a megszokott színvonalat, annyit rápakolt még, hogy az egyik legjobb Ektomorf albummá vált a Redemption. Még mindig minden dal a haragról szól, minden dalban ott a 'fuck you' és minden dal kiszabott keményre sikeredett. Ami különlegesebbé teszi számomra ezt az albumot az előző Ektomorf albumoktól az az énekes hangjának fejlődése, vagy nevezzük ezt stílustól eltérésnek? Sea Of My Misery. Nincs benne iszonyat nagy hörgés, félig akusztikus a dal, hasonlít a Nirvana-ra és baromi jó. Ez a 'lágyabb' hangvétel benne van pár dalban (pl. Never Should) is, és szerintem nagyon jól áll az énekesnek. A Danko Jones-os dalról nem is beszélve. "I'm the fire, I'm the one"! Poén, hogy a 'Cigány' c. daluk napiszar.com-ra is kikerült, és őszintén szólva én is szakadtam a refrénen (I'm the cigány, I'm the cigány). Gondolom sokan nem értitek miért vannak egyáltalán ilyen témájú dalaik. Na sebaj, az egyik Zene Nagyjai rész róluk fog szólni :)
Kedvenc dalaim róla: 'Never Should', 'Sea Of My Misery', 'The One' (feat. Danko Jones, 'Revolution'.

Az Alvin és a Mókusok akusztikus albumáról fentebb már kifejtettem a véleményemet :)

A What Separates Me From You egy újabb nagyszerű album az ADTR-től. Dani barátom írta le őket úgy nekem, hogy Fall Out Boy + metal keveréke. Továbbra is imádom a banda metalcore mivoltát, a vidámabb és keményebb dalokat és az énekes hangját. Mind a lágyabb részeknél, mind scream terén megállja a helyét, szerintem egyedi hangja van ebben a műfajban. Mindehhez hozzájön az elég kemény zenei háttér, plusz az, hogy minden dal annyira fülbemászó és megragad az ember fejében, hogy hihetetlen. Mindegyik dal tele van energiával, képes felpörgetni a napodat, ez tény.
Kedvenc dalaim róla: 'Sticks & Bricks', 'All I Want', '2nd Sucks', 'All Signs Point To Lauderdale', 'You Be Tails, I'll Be Sonic'.

És végül az új Bring Me The Horizon album, számomra az év albuma. Többször hallgattam végig, mint a többi helyezettet együttvéve. Sokan szidják a BMTH-t, hogy gagyi meg gay. Fel nem fogom miért. Azért, mert már a legelső dal, első perce szétpörgeti az agyadat, a riffekre az asztal alatt lábdobolást imitálva önkéntelenül headbangelsz, miközben továbbra is fogod a fejed a lyrics gyönyörűségén és kreativitásán és befosol a vendég-énekesnő (Lights) hangján, amire a kis elektronikus betétek már csak hab a tortán? Szerintem ezt nem szidni kell, hanem legalább szeretni. A BMTH úgy látszik kilépett az echte és brutális deathcore hangzásból (ami pl. a Count Your Blessings-en volt), de metalcore tekintetében továbbfejlesztette az előző album stílusát, ami - már elnézést - kurva jól sikerült. Lights, mint néhány dalban vendég kiváló választás volt, gyönyörű hangja van. Plusz megint bekerült egy instrumentális, nyugalmas track (Monument), ami legalább annyira a szívemhez nőtt, mint anno a '15 Fathoms, Counting'. Mi mást mondhatnék az albumról? Kurva jó, ütős, imádom. Best of 2010. Pont.
Kedvenc dalaim róla: 'Crucify Me' (feat. Lights), 'It Never Ends', 'Don't Go' (feat. Lights), 'Home Sweet Hole', 'Monument', 'Blessed With A Curse'. 

 

 

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr702569357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dark Defender 2011.01.08. 13:46:45

16án, azaz jövő vasárnap megyek Bécsbe BMTHra + lesz Architects, Devil Wears Prada, uh fincsi lesz. Régóta a kedvencek között vannak. Bár anno a 2006os BMTH albumot jobban szerettem mint most ezt az újat..

Dryenful 2011.01.08. 18:06:19

A Linkin Park új albumáról szóló véleményeddel majdnem 100 %-ig egyet értek. Tényleg ez az album baromi rossz és egyáltalán nem Linkin Park az album nagy része,de nem minden dal. Van benne 2 nem hallgatható,hanem szerintem BAROMI jó dal. Ez a 2 pedig: Catalyst és a Blackout. A többi dal meg nem azt mondom,hogy szemétbe való,csak nem egy Linkin Park albumba.

MetalBogyó · www.reavensworkout.blogspot.com 2011.01.08. 18:53:17

Az Alvintól csak a Szörnyek... c. nagylemezt halgatgattam, az marhára bejött, főleg a Húzzál gumit és a Ha látod magad. Óriási meglepetés, és pár szám ugyan nem tetszik róla, de marha jó lett az album, Alvin hangja is egyre jobb és jobb.
A többit megvallom nem ismerem. De bele hallgattam a Road új albumába, és háááát...3/2 es élmény. Nem mertem tovább hallgatni, akkorát csalódtam két számban.
Ja, és Lalee, nemrég, amikor chaten voltunk, említettem hogy írok egy regényt...az első rész kész, jövő hét vége felé elküldöm :D

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2011.01.08. 20:02:39

A cikknek még csak a felénél tartok, de ajánlok pár albumot, amit lehet hogy hallottál, és nem került fel a toplistádra, de amennyiben nem hallottad még, nézz utána:
1) FinnTroll - Nifelvind (Egy kicsit blackesebb album a Folk metal első úttörőitől)
2) Avenged Sevenfold - Nighmare (Nálam No. 1, nem is kell komment)
3) Accept - Blood of the Nations (Egy klasszikus heavy metal banda visszatérére, Udo nélkül, meglepően jó)
4) Paddy and the Rats - Rats on Board (Egy miskolci kelta punkot játszó zenekar debütalbuma, nekem nagyon bejött)
5) Slash - Slash (Self-titled album, a legnagyobb gitáros-ikonnal. Egy-két hallgatásos, de a Beautiful Dangerous szám miatt többször is elővevős)
6) Kerecsensólyom - Aquilea Ostroma (Magyar folk metal zenekar, meglepően jók, csak az album rövid)
7) Halford - Made of Metal (A Judas Priest énekesének 4. albuma, egy pár nehezen felejtős számmal)
8) Equilibrium - Rekreatur (A Sagas album méltó utódja, nem kell több komment)
9) Disturbed - Asylum (Egy érdekes, de nagyon jó album, egy nagyon jó bandától)
10) Lordi - Babez for Breakfast (Jó kis finn monster metal, mi kell még?)
11) Iron Maiden - The Final Frontier (Nem egy kiemelkedő Maiden album, de vannak maradandó számok)
12) Tarja - What Lies Beneath (Nightwish volt énekesének 2. albuma. Ha szereted a szimfonikus metált, tetszeni fog)

Továbbá a 2010-ben is megjelent egy pár válogatásalbum, ezek közül említésre méltó a Papa Roach [...To Be Loved - The Best of], a Bon Jovi [Greatest Hits] a Joan Jett & the Blackhearts [Greatest Hits] és a Depresszió [Nincs Jobb Kor].

-- Cikk elolvasva--

Kár volt a meglepetéssel kezdeni. Én amiket olvasok, az év meglepetésalbumát mindig a végére hagyják, mert úgy tudni, milyen jó mezőny mellett állta meg a helyét.
A leírások jók, de az albumok mellé egy-egy műfajt odabiggyeszthettél volna (oké, a leírásban benne van, de én speciel a black metalt [oké, itt nem szerepel] például kizárom -> így ha valakit maga a műfaj/alműfaj nem érdekel, az albumba bele se kell olvasnia.), meg úgy egy kicsit informatívabb már fenn a bejegyzés.
A toplistádról egy albumot se hallottam, még, de néhány már itt csücsül a várólistámon... Többek közt a BMTH, bár nincs túl nagy elvárásom egy ilyen műfajtól :D

Helyesírási hibákért utólag is elnézést.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.01.08. 20:40:21

Az Alvin akusztikus nagyon jó lett. Nem hittem volan, hogy ilyen köntösben is lesznek valaha ezek a számok. Leszámíva, hogy elveszett az az igazi tombolós hangulat és kapott egy kis "tábortűz" feelinget, nekem nagyon bejön.
A LP új albumával kapcsolatban is egyet értek. Ez nem az az LP ami 2000-ben és 2003-ban akkorát alkotott, hogy eszünk megállt. Remélem adnak egy remake albumot ki, amin ezek a számok lesznek Linkin Parkosítva.

Obrew 2011.01.08. 22:06:41

A Linkin Park ezzel az albummal nálam lekerül a rock zenei listáról.. Ektomorf nagyot szólt Hegyalján is és hátha az új koronggal idén is megjelennek Tokajba :)
Saját top 5 listámon sokat agyaltam már és ez jött ki:

1. Road - Emberteremtő (Nekem abszolút favorit lett. Új számot élőbe is jól szólnak)
2. Disturbed - Asylum (Eddigi munkásságukat csak felszínesen ismerem de az az album nagyot szól)
3. Bloody Roots - Isten Kezében (Szerintem ez eddigi legjobb magyar trash album)
4. Ill Nino - Dead New World (Jól illik az eddigi albumok közé és jól szól)
5. Motörhead - The World Is Yours (Régen is jó volt most is jó a jövőben is jó lesz)

powasd 2011.01.09. 01:10:33

DAY to remember izom taps

psycho96 2011.01.09. 13:33:34

Én még ajánlom a Sabaton - Coat of Arms albumát.

Nemo Sharr 2011.01.09. 15:02:26

Nem akarok beleszólni, de mint miskolci, egy kicsit csípi a szemem az, hogy a Paddy "kelta punkot játszó zenekar" lenne.
Először is ír és skót alapú zenét játszanak, másodszor pedig kalóz/kocsmametál, szóval...
Egy javítást, ha kérhetnék. ;)

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2011.01.09. 15:53:05

@psycho96: Hát még én mennyire ajánlom. :DD

MetalBogyó · www.reavensworkout.blogspot.com 2011.01.09. 20:21:18

@psycho96: Nemrég találtam rá a Sabatonra, de marha jó, úgy az egész..:D

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2011.01.09. 20:53:10

@L. Elizabeth Nemo Sharr: Hallgass egy kis Dropkick Murphys-t, hidd el, hasonló, és ők kelta punkot játszanak. Lehet, hogy pub n' roll-nak titulálják magukat (mármint a Paddy and the Rats), de megvan benne az ír zene is a punk is, meg a Dropkick Murphys vonás is. Ennyierővel a Finntroll nem folk metál, hanem svéd nyelven éneklő finn humppa folk metál, a Tankcsapda nem hard rock, hanem magyar heavy metal, punk és hard rock benyomásokkal rendelkező szövegileg sokatmondó együttes. Nyugodtan bevághatjuk őket egy alműfaj alá, ne azon menjen a problematika. Akkor problémázz, ha a techno alá sorolom őket.

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2011.01.09. 20:55:01

@L. Elizabeth Nemo Sharr: Ja és bocs a dupláért, de metál semmiképp, kalóz metál meg pláne nem. Az az Alestorm. Bár ezzel kicsit ellentmondok magamnak, de a metal szúrja a szemem :D

redblue 2011.01.15. 13:33:10

A Linkin Park új albuma katasztrófa...lassan úgy érzem, hogy most már műfajt vált vagy csak a divatzene stílussal próbáltak pénzt szerezni de ahogy az ismerősök mondták: "egy képkockát nem láttam az LP-ből" és ők a Viva csatorna hívei... szóval senkinek nem tetszett akármilyen zenét hallgatunk. Az Alvin pedig hatalmas meglepetés hihetetlen, hogy ennyi év után tudnak olyat felmutatni amire nem számít az ember :)

redblue 2011.01.15. 13:36:01

És itt láttam a Road-ot is megemlíteni...nos tényleg jól sikerült :) igaz sok a feldolgozás, de egyszer ezt is ki kell próbálni

Deathwing 2011.01.18. 20:56:26

Black metalból is rátudok most így random bökni két igen jó megjelenésre.
_
Dimmu borgir - Abrahadabra
Cradle of Filth - Lilith Immaculate
_
Bár én inkább a régebbi albumaikkal szimpatizálok.

Deathwing 2011.01.18. 20:58:18

Cradle of Filth - Lilith Immaculate* hibáztam xd. Valahogy ez volt a gondolataim közt, mivel leghallgathatóbb szám az albumról véleményem szerint.

Javítva tehát:
Cradle of Filth - Darkly, Darkly, Venus Aversa

shanne 2011.01.23. 12:05:27

én már hegyalját várom lalee nemjössz hegyaljára ? nagyon jó koncik szoktak lenni (16,800)a jegy .. de nagyonmegéri :D remélem most hegyaljára hívnak egy Bullet For My Valentine -t

shanne 2011.01.23. 12:12:51

@MetalBogyó: örülök hogy tetszik a Paddy&Rats .. én eddig minden koncertjükön voltam miskolcon .. nagyonjók :)

Obrew 2011.01.23. 23:13:22

@shanne: Decemberben még 13.000 megvettem a bérletet :D Bullet jó lenne. De lesz Heaven Shall Burn ami tuti már :D

shanne 2011.01.30. 10:59:00

@Obrew: azt honnan tudod hogy lesz?.. remélem bullet is lesz mer akkor én letépem az arcomis ha eljutok egy bullet koncira :D

shanne 2011.01.30. 18:28:03

Hegyalja: Az első 2011-es fellépők: Guano Apes, The Rasmus, Pendulum DJset, Ska-P, Tankcsapda!
Jegyek holnap reggel 8-tól 19990 Ft-os áron!

ez volt kitéve a fészbukos oldalukra

Obrew 2011.01.31. 10:23:06

@shanne: A hivatalos HSB oldalról :D
16.07.2011 HEGYALJA FESZTIVÁL - Tokaj (HUN)

Linkin0213 2011.08.14. 17:54:21

Linkin Park új albumát én szeretem de ezzel itt ahogy elnézem csak én vagyok így.
süti beállítások módosítása