HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 27: Van egy rágód?

-=RockerLaLee=- 2012.02.06. 12:30

Sikeresen felfedeztem Szeged legjobb dohányboltját, így mostantól nem kell egészen Budapestig utazni prémium kategóriás dohányokért. Ennek apropóján a Nakhla prémium kategóriás sorozatának a Mizo-nak a rágógumi ízesítésű dohányáról mesélnék...

 

A tesztet Luigival, a 82 centiméteres egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 90 percig tartott a menet. Kísérőként klasszikus Wrigley's Spearmint rágót rágcsáltam.

- Dohány:  A Nakhla Mizo az Al-Fakherhez hasonlóan álló képes dobozban kapható, ami rendkívül jól néz ki, igazi vevőcsalogató. A dobozt kinyitva az egyszerűbb vastagabb fólián belül egy vékonyabb fóliában van benne a dohány. Korábbi Mizo-s tapasztalatokból kiindulva kissé csalódtam az aprítottság tekintetében: több nagyobb ág és túl sok egyben lévő nagy levéldarab volt benne, amit nekem kellett szétcincálnom. A melasz tipikusan nedves, ragacsos Nakhla-melasz.

- Íz és illat:  Az aromaőrző tasakon kívül is lehetett érezni az intenzív, egy az egyben mentolos rágógumi-illatot. A tasakot kibontva az előbbi illat mellé keveredett egy kis alkoholos buké, akárcsak az El-Hennawy sárgadinnyénél anno, bár szerencsére nem annyira vészes itt a helyzet, mint ott volt. Az íze nagyban hasonlít az igazi mentolos rágógumi ízére, még néha orrtisztító hatást is éreztem, de egyfajta kesernyés, fanyar mellékíz is társult az egészhez, ami ugyan kicsit hasonlít a rágó ízére, de egyre kellemetlenebbé vált, ahogy a vége felé ért a menet. 


- Füst:  Prémium kategóriás dohányhoz méltó füstöt produkált, hál'Istennek nem volt erős egyszer sem.

- Összhatás: 3 / 5, nem mondanám kifejezetten jó dohánynak sajnos. Leginkább az egyre kellemetlenebbé váló mellékíz miatt húztam a számat, pedig eleinte - főleg az első fél órában - kellemes, igazi rágógumi ízt produkált. Ez a három pont egy nagyon gyenge hármas, de a 2,5 pont pedig kevés lenne neki. Esetleg más dohánnyal keverve érdemes megpróbálni, önmagában inkább nem. 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr714067960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyomor007 2012.02.06. 17:01:14

Rágó ízű dohány?Mit ki nem találnak.

Dj.Pk 2012.02.06. 18:52:46

Ezt még anno 2010-ben én is kipróbáltam pár barátommal, mi nem tapasztaltunk kesernyés utóízt. Lehet hogy a rágó miatt volt, lehet csak mi tömtük kevésbé meg a pipát.

fbbalázs 2012.02.17. 10:07:49

Egy éve nincs már Rossz PC Játékok Sorozat!

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2012.02.17. 13:21:10

@fbbalázs:
És ez hogyan kapcsolódik a vízipipa dohányhoz?

MrKrumpLee 2012.02.17. 14:49:08

@-=RockerLaLee=-: Nem egyértelmű??? A szar játékok is ilyet szívnak. :D
süti beállítások módosítása