HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 28: NEMenta...

-=RockerLaLee=- 2012.03.26. 20:12

Mivel a mentás ízesítésű dohányokat szeretem a legjobban, talán meglepő lehet, hogy az egyik 'alap' márka, a Nakhla mentás dohányát még nem próbáltam ki. Elég magas lécet kell átvinnie, hiszen nem könnyű utolérni az Al-Waha vagy neadj'Isten az Al-Sultan szintjét. A legutóbbi El Nefes menta csúfos szereplése után bizakodva álltam a teszteléshez...


A tesztet Luigival, a 82 centiméteres egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 80-90 percig tartott a menet.

- Dohány:  A hagyományos Nakhla csomagoláson belül egy színes, vastagabb és egy vékonyabb fólia védi a dohányt. A melasz a tradícionális ragacsos Nakhla vonulatot követi. Az aprítottság hihetetlenül gyatra volt ennél a dohánynál: a kép jobb oldalán is látszik mennyi apró és nagyobb ág, nagyobb levél volt benne. Kár ezekért, mert az ezeken kívüli részek kellően apróra voltak vágva.

- Íz és illat:  a dobozt és a védőfóliát felnyitva érdekes mentás illatot érezni. Nem annyira átható, mint más márkák mentás dohányainál, de az El Nefes-nél mindenképp erősebb. Egyszerre hasonlít az El-Hennawy fogkrémszerű és a Nakhla Sheherazade csokismenta illatához. Az ízéről sajnos nem tudok mit mondani. Őszintén szólva olyan volt, mint a Sheherazade csokismenta, csak menta nélkül: furcsa, nyomott, jellegtelen íz. Átható menta-hatást nem is érdemes egy lapon említeni ezzel a dohánnyal.

- Füst:  Közepes mennyiségű füstje volt, ritkán kapart csak.

- Összhatás:  1 / 5, negatív történelmi pillanat ez a Vízipipa Rovat történetében, ugyanis ez az első és ezidáig egyetlen dohány, amire nyugodt szívvel adom a leggyengébb pontszámot. A korábbi negatív csúcstartó El-Hennawy narancsban legalább volt egy kis perverz egzotikum, de itt még ennyi sincs sajnos. Jellegtelen, karaktermentes, steril íz. Még azt sem mondanám, hogy érdemes keverni más dohánnyal, mert szerintem azt is lerontaná. Érdekes egyébként, hogy a mentás íz az ami eddig szinte minden osztályzatot kapott tőlem. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr254336241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

űrpocok · http://www.gamesystem.blog.hu 2012.03.26. 20:34:35

Jó kis teszt, Állagra elég undi meg darabos is, én sem adtam volna rá többet már emiatt is :D

gyomor007 2012.04.02. 16:17:46

A legelső képen van egy érdekes felirat egy sárga csíkban.Az milyen nyelven van?

Zeusz310 2012.04.03. 16:35:47

lenne 1 kérdésem: a szenet mivel gyújtod be? mert tudtommal a Bamboocha nem öngyulladó

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2012.04.03. 17:08:17

@Zeusz310:
Gáztűzhelyen szoktam, kb. 3-4 perc alatt tökéletesen beizzik. Elektromos "üveglapos" tűzhellyel viszont inkább ne próbáld meg :)
süti beállítások módosítása