HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...

Elérhetőség: rockerlalee@vipmail.huInfo

 

 

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 35: A "fekete dobozos" Nakhla

-=RockerLaLee=- 2014.10.14. 23:20

Talán a legkülönlegesebb dohányteszt ez a mostani, hiszen ez a dohány már 5 éve folyamatosan megússza a cikkezést. Félreértés ne essék, nem most szívtam ilyen dohányt először, hanem még 2009-ben. Akkor azonban olyan hamar elfogyott, hogy el is felejtettem írni róla. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, én mindig vettem belőle, amikor csak tudtam, de nem írtam róla. Így most hiánypótlásként íme a Nakhla Fakhfakhina trópusi vegyesgyümölcsös dohánya...

vizipipa_dohany_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyümölcs.png

A tesztet Luigival, a 82 centiméter magas, egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 100-110 percig tartott a menet. Kísérőként Apenta trópusi gyümölcsös üdítő volt jelen.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_1.JPG

- Dohány:  Ezen dohány a Nakhla egy elég régi altípusához tartozik, a Fakhfakhinához. Sajnos más ízt még nem láttam ebben a vonalban, de állítólag van belőle pisztáciás (!!) is. A lényeg, hogy ez is követi a tradícionális Nakhla vonalat minden tekintetben: nem túl sok melasz, durvább aprítás, olykor ágak. Sajnos akármennyire el akartam hinni, hogy 50 grammos adagot vettem, csalódnom kellett. Lehet, ez az újabb csomagolás trükkje (kisebb dobozba kevesebb fér csak), de ez már anno az Al-Masah dohányoknál is idegesített, főleg, hogy 2009 óta majdnem duplájára emelkedett az ára.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_2.JPG

- Íz és illat: A dohány dobozán kismillió gyümölcs található, a teljesség igénye nélkül: ananász, narancs, őszibarack, eper, kékszőlő, kiwi, alma, mangó. Na most, hogy ezek közül melyik van benne és melyik nincs, azt nem igazán tudnám megmondani, hiszen egy hatalmas egyveleg az egész. Abszolút komolyan lett véve itt a VEGYES gyümölcs kifejezés: mintha bedobták volna egy turmixgépbe az összes előbb felsorolt gyümölcsöt és összekeverték volna. Na jó, megerőltetem magamat. Illatában mintha a kékszőlőt és a kiwit, illetve egy árnyalatnyi narancsot éreznék, mindenesetre NAGYON kellemes, még éppen nem émelyítően édes illata van. Az íze pedig... Gyümölcs-Man a szádba élvez. Brutális gyümölcsös hullám, szinte belefolyik a csőből a szájba, mintha innád a füstöt. Lehengerlően jó.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_3.JPG

- Füst: A kevesebb melasznak köszönhetően nem egy füstkirály, de megfelelő mennyiségben adja a fehér füstöt, meg egyébként is, ennél abszolút az íza lényeg.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_4.JPG

- Összegzés: 5/5, zseniális dohánynak tartom ezt a vegyesgyümölcsös mixet - ezt mondom most és ezt mondtam 2009-ben is. Azóta még mikor lehetett kapni Al-Waha vegyesgyümölcsös dohányt, kipróbáltam, de simán kenterbe veri a Fakhfakhina. Nagy örömömre egyre több helyen látom, hogy kapható, de az említett magas(abb) ár és a nem egészen 50 grammos csomagolások miatt eléggé költséges mulatság ez - tekintve, hogy nálam egy hét alatt elfogyott.

Külön ki kell emelnem - bár az összpontszámnál ez a szempont ki lett hagyva természetesen - hogy ez a dohány, az egyértelmű élvezeti értéke mellett igen nagy eszmei értékkel is bír számomra. 2009 óta rengeteg dohányt kipróbáltam már, de eme vegyesgyümölcsös dohányon kívül semmi más nem ad olyan "időutazást" az 5 évvel ezelőtti időszakra. Biztosan sokatoknak van hasonló élménye adott dohányokkal. Már elég volt csak beleszagolnom a kibontott dobozba máris bevillantak az akkori - meglehetősen keserédes - emlékek. Hajnal 2-ig MSN-ezés (igen, akkor még az volt a királyság) a sötétben, ahol csak a monitor és a hangfal kék ledje világított, nagy füstfelhők az első, 47 centis vízipipából, gyönyörű vegyesgyümölcsös íz, RAMMS+EINtől a "Frühling In Paris" az akkori új albumról, Žagar, Seether akusztikus koncert, Borderlands első része, Batman: Arkham Asylum.. ejha.. köszönöm, Nakhla. :)

Szólj hozzá!

A 90-es Évek Játékai

-=RockerLaLee=- 2014.10.06. 20:00

 

7 komment

LaLee's Games: Heavy Fire - Shattered Spear

-=RockerLaLee=- 2014.09.16. 08:17

A másik, PC-re is megjelent Heavy Fire játék is bemutatásra kerül. Ez igazából csak egy gyors átfutása annak, hogy mi különbség van a két rész között.

------------------------------
Játék Info:
Fejlesztő: Teyon
Kiadó: Mastiff
Év: 2013
------------------------------
Zene:
Kitsune² - Rock My Emotions
Smooth - Yesterday

Szólj hozzá!

Vízipipa - dohánytesz 34: WoodPeel

-=RockerLaLee=- 2014.09.09. 09:41

Örvendetes dolog, hogy a hozzám legközelebb eső dohányboltban szinte állandóan lehet kapni Nakhla csokismentás dohányt. Mivel ezt már korábban leteszteltem, így inkább kipróbáltam a szintén Nakhla Sheherazade színeiben pompázó fahéjas dohányt...

vizipipa_dohany_Nakhla_Fahej.png

A tesztet Luigival, a 82 centiméter magas, egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 90-100 percig tartott a menet. 

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_1.JPG

- Dohány:  A jó öreg "hangjegyes-kutyafejű nős©" Sheherazade csomagolás szintén "hangjegyes-kutyafejű nős©" nylon fóliát rejt. Ezen belül található a recsegős fólia, amin belül az ez esetben szinte túl tradícionális aprítottságú dohány. Konkrétan nem ágak, hanem szőlőszem nagyságú gubacsokba állt össze a dohány kb. egyharmad része. Mindemellé brutálisan száraz volt az egész; olyan dohánylevelet is találtam benne, ami effektíve még teljesen száraz volt, látszott rajta, hogy egy csepp melasz nem került rá.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_2.JPG

- Íz és illat:  Akár a doboz, akár a fólia kibontása után szagoltam bele, elkapott az a sürgető érzés, hogy jó lenne enni valamilyen fahéjas süteményt. Elképesztően finom fahéjas illata van, ami azonban tartalmaz valamilyen agresszívebb, tolakodó mellékillatot is - ha lehet így nevezni. A füst a tömés első 15-20 percében erőteljes szenes ízvilággal "ajándékozott" meg, de olyan fél óra füstölgés után beindult és kellemes, bár igen tompa fahéjas ízt éreztem. A tömés 60. percétől kezdve pedig émelyítően édes ízű füst jött a csőből. Olyan érzés volt, mint amikor a melasz is valahogyan bekerül a csőbe és azt nyeli be az ember, de itt nem ez volt az eset - tekintve a dohány szárazságát. 

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_3.JPG

- Füst:  A rendkívül kevés melasz ellenére dőlt belőle a füst - legalábbis olyan 1-1,5 óráig - utána drasztikusan csökkent a szobát betöltő füst mennyisége.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_4.JPG

- Összhatás: 3,5/5, azt kell mondjam, hogy ez a fahéjas dohány az eddigi leggyengébb Sheherazade dohány, amit próbáltam, sajnos közelébe nem ér a teás vagy csokismentás csodáknak. Ennek ellenére nem mondanám, hogy ez egy rossz dohány, csupán... furcsa. Aki alapból nem szereti a fahéjat, az nyilván nem fog ilyen dohányt venni, aki viszont szereti, annak egy olyan élményben lesz része, ami után vagy megszereti vagy messzire hajítja a dohányt. Azt hiszem megy a rózsás, ánizsos és mézes dohány mellé az "egyből megszereted vagy egyből megutálod" kategóriába.

 

Szólj hozzá!

Újabb DTP próbálkozás...

-=RockerLaLee=- 2014.09.09. 09:05

Még tavasszal átdolgoztam a már megírt Shadow Warrior (2013) cikket és az Adobe Illustrator-ral való ismerkedés céljából készítettem egy gyakorlatilag nyomdakész változatot belőle.


SW1.png

SW2.png

SW3.png

1 komment