HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...

Elérhetőség: rockerlalee@vipmail.huInfo

 

 

LiNKEK

Utolsó kommentek

LaLee's Games: Heavy Fire - Shattered Spear

-=RockerLaLee=- 2014.09.16. 08:17

A másik, PC-re is megjelent Heavy Fire játék is bemutatásra kerül. Ez igazából csak egy gyors átfutása annak, hogy mi különbség van a két rész között.

------------------------------
Játék Info:
Fejlesztő: Teyon
Kiadó: Mastiff
Év: 2013
------------------------------
Zene:
Kitsune² - Rock My Emotions
Smooth - Yesterday

Szólj hozzá!

Vízipipa - dohánytesz 34: WoodPeel

-=RockerLaLee=- 2014.09.09. 09:41

Örvendetes dolog, hogy a hozzám legközelebb eső dohányboltban szinte állandóan lehet kapni Nakhla csokismentás dohányt. Mivel ezt már korábban leteszteltem, így inkább kipróbáltam a szintén Nakhla Sheherazade színeiben pompázó fahéjas dohányt...

vizipipa_dohany_Nakhla_Fahej.png

A tesztet Luigival, a 82 centiméter magas, egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 90-100 percig tartott a menet. 

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_1.JPG

- Dohány:  A jó öreg "hangjegyes-kutyafejű nős©" Sheherazade csomagolás szintén "hangjegyes-kutyafejű nős©" nylon fóliát rejt. Ezen belül található a recsegős fólia, amin belül az ez esetben szinte túl tradícionális aprítottságú dohány. Konkrétan nem ágak, hanem szőlőszem nagyságú gubacsokba állt össze a dohány kb. egyharmad része. Mindemellé brutálisan száraz volt az egész; olyan dohánylevelet is találtam benne, ami effektíve még teljesen száraz volt, látszott rajta, hogy egy csepp melasz nem került rá.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_2.JPG

- Íz és illat:  Akár a doboz, akár a fólia kibontása után szagoltam bele, elkapott az a sürgető érzés, hogy jó lenne enni valamilyen fahéjas süteményt. Elképesztően finom fahéjas illata van, ami azonban tartalmaz valamilyen agresszívebb, tolakodó mellékillatot is - ha lehet így nevezni. A füst a tömés első 15-20 percében erőteljes szenes ízvilággal "ajándékozott" meg, de olyan fél óra füstölgés után beindult és kellemes, bár igen tompa fahéjas ízt éreztem. A tömés 60. percétől kezdve pedig émelyítően édes ízű füst jött a csőből. Olyan érzés volt, mint amikor a melasz is valahogyan bekerül a csőbe és azt nyeli be az ember, de itt nem ez volt az eset - tekintve a dohány szárazságát. 

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_3.JPG

- Füst:  A rendkívül kevés melasz ellenére dőlt belőle a füst - legalábbis olyan 1-1,5 óráig - utána drasztikusan csökkent a szobát betöltő füst mennyisége.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_4.JPG

- Összhatás: 3,5/5, azt kell mondjam, hogy ez a fahéjas dohány az eddigi leggyengébb Sheherazade dohány, amit próbáltam, sajnos közelébe nem ér a teás vagy csokismentás csodáknak. Ennek ellenére nem mondanám, hogy ez egy rossz dohány, csupán... furcsa. Aki alapból nem szereti a fahéjat, az nyilván nem fog ilyen dohányt venni, aki viszont szereti, annak egy olyan élményben lesz része, ami után vagy megszereti vagy messzire hajítja a dohányt. Azt hiszem megy a rózsás, ánizsos és mézes dohány mellé az "egyből megszereted vagy egyből megutálod" kategóriába.

 

Szólj hozzá!

Újabb DTP próbálkozás...

-=RockerLaLee=- 2014.09.09. 09:05

Még tavasszal átdolgoztam a már megírt Shadow Warrior (2013) cikket és az Adobe Illustrator-ral való ismerkedés céljából készítettem egy gyakorlatilag nyomdakész változatot belőle.


SW1.png

SW2.png

SW3.png

1 komment

LaLee's Games: Heavy Fire - Afghanistan

-=RockerLaLee=- 2014.09.02. 09:43

Milyen játék születne a The House Of The Dead-féle rail shooterek és a modern háborús FPS-ek házasságából? A videóból minden kiderül!

------------------------------
Játék Info:
Fejlesztő: Teyon
Kiadó: Mastiff
Év: 2011
------------------------------
Zene:
Kitsune² - Rock My Emotions
Saw III OST - The Final Test
Action 52 OST - Dam Busters
Medal Of Honor (2010) OST - Thirty Seconds Out
Tomboy - It's Okay To Be Gay
Smooth - Yesterday

Szólj hozzá!

Vízipipa - dohányteszt 33: Görgődinnye

-=RockerLaLee=- 2014.08.29. 14:54

Sajnálatos tény, hogy az elmúlt 2 évben évenként konkrétan 1 azaz egy darab dohánytesztet produkáltam, aminek több oka is van, de igyekszem nem fenntartani ezt a trendet. Jöjjön egy számomra nagy klasszikus, a Nakhla Mizo görögdinnye...

vizipipa_dohany_Nakhla_Mizo_Gorogdinnye.jpg

A tesztet Luigival, a 82 centiméter magas, egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 90-110 percig tartott a menet. Kísérőként görögdinnyés Orbit Drops cukorka volt jelen.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Mizo_Gorogdinnye_1.JPG

- Dohány:  Klasszikus Nakhla Mizo csomagolás: tetszetős, látványos, színes. A dohány a megszokott színes vastagabb fóliában, illetve egy recsegős vékonyabba van csomagolva. Aprítottságát tekintve a hagyományos vonalat követi, tehát nincsen agyonáztatva melasszal, nincs túl picire aprítva (de ez pont megfelelő), illetve ágakkal egyszer sem találkoztam.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Mizo_Gorogdinnye_2.JPG

- Íz és illat:  Illatra szinte megegyezik a korábban tesztelt Al-Sultan görögdinnye-mentával; kellemes, karakteres és frissen dinnyés avagy dinnyésen friss. Az ízéről sajnos a frissesség nem igazán mondható el: habár rendkívül telt, finom íze van, számomra hiányzott valami az egészből, egy halvány valami, ami még "dinnyésebbé" tette volna. Ettől függetlenül az íz a tömés elejétől a végéig egyenletes volt. A kísérőként jelen lévő dinnyés cukorka harmonizált a dohány ízével és adott hozzá egy kis mentolos árnyalatot.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Mizo_Gorogdinnye_3.JPG

- Füst:  Szintén a tömés elejétől a végéig egyenletes fehér felhőket lehetett eregetni vele. Gyakorlatilag a második szippantás után ömlött belőle a füst.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Mizo_Gorogdinnye_4.JPG

- Összhatás: 4/5, a Nakhla ismét hozta a Mizo-féle prémium minőséget, azonban - és ezt lehet, hogy már csak egyfajta sznobság vagy elfogultság mondatja velem - ebből a görögdinnyés dohányból hiányzott számomra valami, ami igazán különlegessé vagy emlékezetessé tenné, bár az is igaz, hogy egy dinnyés-mentolos cukorkával vagy esetleg más dohánnyal keverve ki lehet küszöbölni ezt a negatívumot is.

 

Szólj hozzá!