HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...

Elérhetőség: rockerlalee@vipmail.huInfo

 

 

LiNKEK

Utolsó kommentek

LaLee's Games: Claw (4)

-=RockerLaLee=- 2014.12.02. 13:00

A sokatok által kért "macskás-kalózos" játék kerül ezúttal bemutatásra.

A játék legjobb és legnagyobb fansite-ja: http://kapitanpazur.piasta.pl

------------------------------

Játék Info:
Fejlesztő: Monolith
Kiadó: Monolith
Év: 1997
------------------------------
Zene:
Kitsune² - Rock My Emotions [1]
Claw OST - Level 1 Music [1]
Payday: The Heist OST - Loadouts #1 [2,3,4]
Claw OST - Boss Fight [3]
ParagonX9 - Chaoz Airflow [4]

4 komment

Vízipipa - dohányteszt 36: Ilyen még nem volt

-=RockerLaLee=- 2014.11.11. 08:38

És valóban, elég régen volt utoljára, hogy egy számomra teljesen ismeretlen dohánymárkát próbáljak ki, de ezúttal egy olyan márkáról van szó, amiről még egyáltalán nem is hallottam ezidáig. Párom vette nekem ezt a dohányt még külföldön és elég izgalmas volt így, hogy szinte semmi véleményt nem olvastam azelőtt a Mazaya dohányairól. Lássuk tehát hogyan szerepel a citromos-mentás Mazaya...

vizipipa_dohany_Mazaya_Citrom_Menta.png

A tesztet egy 75 cm magas Aladin Nomad pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex kerámiával, különböző mennyiségű (2 egész / 3 fél / 2 fél) Tom's Cococha szénnel, 4 réteg fóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 90-120 percig tartott a menet. Kísérőként Sió Citrom-Lime, illetve Gárdonyi Teaházas citrom-menta tea volt jelen.

A márkáról pár mondat: a Mazaya cég eredetileg Jordániából indult, 2010-ben, tehát elég fiatal cégről van szó. Európai kirendeltsége Franciaországban található. Míg ezt nem tudtam, eléggé meglepő volt a dobozon található French Tobacco felirat, azt hittem, hogy 100%-ban európai cégről van szó. Prémium kategóriásnak tartják termékeiket, amiket külföldi tesztelők is alátámasztanak, szinte csak pozitív véleményeket hallani róla.

vizipipa_dohanyteszt_Mazaya_Citrom_Menta_1.JPG

vizipipa_dohanyteszt_Mazaya_Citrom_Menta_2.JPG

- Dohány:  A dohány 250 grammos kiszereléséhez volt szerencsém, ami őszintén szólva nosztalgikus érzéssel töltött el. Amióta érvénybe lépett a jelenlegi dohánytörvény, Magyarországon elvileg nem forgalmazható 50 grammosnál nagyobb kiszerelésű dohány, ergo évek óta nem láttam 250 grammos pakkokat. Korábban az Al-Waha árulta hasonló "konzervdobozban" a dohányát, mint most a Mazaya, azonban míg az Al-Waha dobozai fémből készültek (a peremnél ujj-elvágás esélye: 70%) a Mazaya doboza csak alul fém, a többi része karton, illetve a fedél műanyag. Ez a konzervdoboz egyébként egy nagyobb papírdobozban érkezik. A "konzervet" felbontva egy igencsak dekoratív fémszínű, vastag önzáróval ellátott (!) zacskót találunk, amelyen a különböző Mazaya ízek láthatóak. Ezen belül a dohány egy vékonyabb nylonba van tekerve, meglepően profi módon: abszolút nem folyt ki belőle a melasz. A dohány maga egyébként nagyon jól van aprítva, a Nakhlához képest apróbbra, bár elég sok nagyobb levelet és kisebb ágacskát is találtam - ami szerintem ekkora kiszerelésnél némiképp benne van a pakliban. Az én példányomat 2013. októberében gyártották, tehát több, mint egy éves a drága, ennek ellenére abszolút rendben van a melaszt illetően: nem tocsog, mégis bőven meg van öntözve vele.

vizipipa_dohanyteszt_Mazaya_Citrom_Menta_3.JPG

- Íz és illat:  Mivel a csomagolás valóban jól zárt, ezért csak az utolsó nylon kibontása után éreztem először a dohány illatát. Elsőre egyfajta Al-Masah citrom és Al-Sultan menta keverékét juttatta eszembe, amelyben éppen csak, de a menta dominál. Ízében szinte fordítva van mindez: a domináns citrom ugyanaz a fanyar, kissé "tompa" ízvilággal rendelkezik, mint mondjuk egy Nakla Mizo citrom, a menta pedig - ahogy az eddigi kevert mentás tapasztalataim mutatják - kissé háttérbe szorul, nem az az átható "orrunkat is tisztíccsa" effekt, de határozottan kellemes és frissítő.

vizipipa_dohanyteszt_Mazaya_Citrom_Menta_4.JPG

- Füst:  Hőtartó sapka nélkül közepes füstmennyiséget produkált - pont annyit, amennyit a melasz mennyisége alapján gondoltam. Hőtartó sapkával természetesen ez a mennyiség jelentősen megnőtt, de az erőssége is, úgyhogy elég sokszor kellett levennem. A dobozra egyébiránt 0,05%-os nikotintartalom van írva, ami elvileg mosott dohányt jelent, és a külföldi tesztekben is elég alacsony buzz-o-meter értékeket adtak rá, de én sokszor elég erősnek találtam. 2 egész szén esetében kifejezetten kaparó és élvezhetetlen volt sajnos.

vizipipa_dohanyteszt_Mazaya_Citrom_Menta_5.JPG

vizipipa_dohanyteszt_Mazaya_Citrom_Menta_6.JPG

- Összegzés:  4/5, határozottan kellemes dohány minden szempontból, igazi frissítő lehet főleg a melegebb nyári napokon. Egyetlen hátulütőjét az erősségében véltem felfedezni, de ez ugyebár emberfüggő. A két kísérő ital közül a Gárdonyi Teaház féle citromos-menta tea elképesztően jó mellé, egy az egyben a dohány ízét hozza, a citromot pedig még inkább felerősíti. Egész szépen szerepelt nálam a Mazaya dohány elsőre, így mindenképpen ki szeretnék próbálni más ízeket is belőle; különösképp a csomagoláson látott rózsás és szilvás ragadta meg a fantáziámat, de egy örök befutó menta is felkerült a képzeletbeli listámra.

 

Szólj hozzá!

Rossz PC Juniorok - Szavazás

-=RockerLaLee=- 2014.11.07. 13:24


A szavazás lezárult.
Az eredményről és a konklúzióról hamarosan "nyilatkozom".

6 komment

Te döntesz! Hamarosan...

-=RockerLaLee=- 2014.11.05. 07:59

 

Szólj hozzá!

Novemberi update

-=RockerLaLee=- 2014.11.03. 17:42

 

3 komment