HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Gondolatok a hazai multiplayer játékról (1. rész - Call Of Duty 4)

-=RockerLaLee=- 2011.01.25. 21:50

A Call Of Duty 4: Modern Warfare egy kiváló játék. Megreformálta a militarista FPS műfaját és egyben a Call Of Duty sorozatot is, hiszen ez volt az első, nem 2. világháborús környezetben játszódó CoD. A single player rész szinte tökéletes volt, de sokakat mégsem ez kötött le, hanem inkább a többjátékos (multiplayer) része a játéknak. FPS-ek körében viszonylag újdonságnak számító szintlépéses megoldásával és testreszabható kasztrendszerének köszönhetően hatalmas népszerűségre tett szert. Olyan lett ez a játék, mint a város legjobb diszkója. Na de miért nem járok én diszkóba?? 

Kattints a 'tovább' gombra, ha érdekel...

Azért nem járok diszkóba, mert tele van együgyű, közönséges, bunkó, sztereotíp és undorító emberekkel. Nos, ugyanez elmondható a hazai (és talán a világ) multiplayer-közösségére. Ebben a sorozatban saját tapasztalatok alapján készült beszámolót, elemzést vagy körképet szeretnék nyújtani nektek azokról az ordenáré dolgokról, amiket virtuális énemmel átéltem.

Az elején leszögezném: Tisztelet a kivételnek. Akinek nem inge, ne vegye magára. Saját tapasztalatokból beszélek és a saját, szubjektív véleményemet írom le.

Az elején, dióhéjban a Call Of Duty 4: Modern Warfare multiplayer módjáról (ami az írás megértéséhez szükséges):

  • Free-for-all játékmód (ffa): hagyományos Deathmatch, mindenki mindeki ellen.
     
  • Headquarters játékmód (HQ): a pálya különböző pontjain ideiglenes "főhadiszállások", HQ-k jelennek meg. Ezeket kell elfoglalnia / megvédenie a csapatoknak.
     
  • Search & Destroy játékmód (SD): a pályán van két célpont, amit meg kell semmisíteni. Az egyik csapat feladat a két célpont védelmezése az időlimit lejártáig, míg a másik csapat egy bombával felszerelkezve igyekszik megsemmisíteni az egyiket. Ennek a módnak a különlegessége még, hogy ha meghalunk, akkor nem éledünk újra egyből, hanem meg kell várni, míg az egyik fél megnyeri a meccset.
     
  • Normal (Non-Hardcore) játékmód / -beállítás: a nem hardcore szervereken látszódnak a lőszer- és hasonló kijelzők, a gránátjelző ikon, illetve a radar is folyamatosan aktív, amin piros pöttyként jelennek meg az éppen fegyverrel tüzelő ellenfelek, illetve csapattársaink mindig láthatóak.
     
  • Hardcore játékmód / -beállítás (HC): A hardcore módot lehet használni mindenféle játékmódnál, így a fentebb említett ffa, HQ és SD pályákon is. HC módban eltűnik mindenféle kijelző, radar, gránátjelző ikon, egyszóval a teljes HUD. 

 

Legtöbbször HQ és ffa pályákon játszom, magyar, mindenki számára elérhető (pub-) szervereken. Vannak persze rendesen karbantartott, admin által felügyelt, úgymond dedikált (hivatalos) szerverek is, mindez a boltban vásárolt példánnyal rendelkezőknek. Gondolom ebből már kitalálhattátok, hogy a pubszervereket úgy kell elképzelni, mint a köztéri WC-ket. Tragikus állapotban vannak, bűzlenek és telibe vannak fosva, de ha az emberre rájön a kényszer, akkor nincs más választás.

Igénybe vettem a Szerverkereső nevű magyar oldal segítségét és onnan kerestem magamnak szervereket. Igyekszem kerülni a 40 fős korláttal rendelkező szervereket, illetve alapból a teli (vagy telihez közelítő) állapotú szervereket is kerülöm. Aki játszott már multiplayer játékot, az tudja, hogy milyen izgalmas deathmatch módban játszani 39 másik emberrel. Nagyjából 2 másodpercre kap kézhez irányítást és már meghalt. Ilyen ez.

Na de vannak kevésbé teli szerverek is. Innen nézzünk pár tipikus esetet, korunk 11-17 éves online huszáraitól:


WallHack (későbbiekben wh):
Minden játékmódra jellemző a használata. Ezt a kis programocskát játék előtt / közben kell elindítani a játékon kívülről és nem mást tesz, minthogy úgymond áttetszővé teszi a falakat. Pontosabban a többi játékost mutatja MINDIG, falakon át, akár a pálya másik feléről is. Így nem éri meglepetés a wh-ra vetemedőket: rá tudnak készülni a sarkoknál a támadásra, mesterlövészként kilométerekről leszedik az áldozatokat, a szemetebb fajtája még falon át is. A wh-s embereket leginkább a KillCam  segítségével lehet lebuktatni. A KillCam annyit tesz, hogy halálod után megmutatja neked, hogy az ellenfél milyen módon ölt meg, az Ő szemszögéből! Így tehát, ha halálod után látod a visszajátszást, hogy az idiótája áll egy fal előtt, belelő a falba háromszor és mégis Te halsz meg, vagy ha éppen jössz ki a sarok mögül és azt látod a KillCam-en, hogy az ellenfél szépen végigköveti a mozgásodat a falon keresztül, akkor tudod, hogy wh-s hülyegyerekkel van dolgod. Ezen kívül még árulkodó jel az iszonyat statisztika (ölés / halálozás arány). Iszonyat alatt olyat értek, hogy pl. 70 ölés 3 halál. Ez nem profizmus, ez wh. Pluszban az ilyen emberek általában sablonos, semmitmondó neveket szoktak felvenni. Ilyen nevek pl. az 'asd', 'lol', ':)', 'XD', vagy csak egyszerűen egy pont.

Ellenük én azt a taktikát szoktam alkalmazni, hogy megpróbálom ellehetetleníteni őket. Ha van rá lehetőség átállok az ő csapatukba és lelövöm őket még a kör elején. Ha engedélyezve van a Friendly Fire (vagyis tudom sebezni a társaimat is), akkor nyert ügy, hogy ha nincsen Friendly Fire, akkor szívás. Akkor lehet más szerver után nézni.

Aki wh-zik én arra azt szoktam mondani, hogy itt éli ki magát, mert a nyolcadikosok mindig megverik a nagyszünetben, illetve, hogy single playerben sosem nyer, mert ugye ott nincs wh és úgy mindig meghal.. Szánalmas. És ami a legrosszabb, hogy jó meccseket tudnak tönkretenni ilyen emberek. Mert van aki felveszi a labdát és wh-ra wh-val válaszol és aki normálisan próbál játszani, csak az szopja meg.


Névlopás:
Ismét az unatkozó 11 évesek szórakozása. Mivel a játékban nem akadály, hogy két vagy akár több játékosnak karakterre pontosan ugyanaz legyen a neve, ügyefogyott szobanövények, főleg wh-sok, le szokták másolni mások nevét. Általában annak a nevét, aki az ellenfél táborában legjobban anyázza. Szokásuk még ilyenkor a lemásolt ember nevével idiótaságot írni, többek közt a nemi hovatartozását illetően. Nem tudom ebben mi a jó, és igazából mi értelme, lehet, hogy valakinek ez okoz lelki megnyugvást. Szegény szerencsétlen fogyatékosok. Nem különösebben zavar, ha az én nevemet / neveimet lelopják, de ahol lehet szívatom őket: próbálok ritkán használt és nem annyira ismert karaktereket használni a neveimben és remélem hátha nem tudják lemásolni.


"Menj HQ-ra!" / Óvónénizés:
Ez nevéből adódóan csak a HQ játékmódnál fordul elő. Többször előfordult, hogy míg 6 másik társam az aktuális pont elfoglalását eszközölte, addig én (mint boldog mesterlövészpuska tulajdonos) szépen csendben kerestem egy magaslati pontot, ahonnan TÖKÉLETES rálátást nyertem a védendő helyre. Sikerült is leszednem jónéhány ellenfelet, mire a következőt kaptam, hogy húzzak már a HQ-ra, védjem, ne SK-zzak (SK: SpawnKill / StartKill, azt jelenti, hogy az ellenfelet rögtön a kezdő-, éledési helyén egyből megölöm). Nem értem a logikát.
Az ilyen emberek logikáját ilyennek gondolom: Megjelenik az ideiglenes elfoglalandó pont. NYOMÁS ODA! FOGLALD EL! Oké, elfoglaltad. Most állj be az ablakokba, ajtók mellé és várd az ellenfelet, aki megpróbálja elfoglalni a helyet. Ez kicsit buta ötlet szerintem. Rendben, elismerem, kötelező néhány embernek védenie a főbejáratot, illetve néhány ember az ablakokban sem árt. Ezeknek a védő embereknek általában gépkarabélyuk van, ami közelre és középtávolra tökéletes, mivel gyorsak és úgy egyáltalán automata fegyverek. De könyörgöm ÉN, mint mesterlövész (mert úgy tartja kedvem, vagy abban vagyok jó) miért vagyok a társaim által rákényszerítve arra, hogy folyosókon rohangálva és 4-5 méteres távolságból harcoljak a záváras egylövetű, lassú puskámmal? Miért nem jó, hogy ÉN, mint kiegészítő tűzerő a távolból figyelem a helyszínt és ha még az összes védő társamat meg is ölnék és eljutnának a ponthoz, akkor én pár lövéssel biztos távolból el tudom intézni őket, MÉG MIELŐTT elfoglalnák a pontot? Miért nem jó ez?? Vagy csak én vagyok az, aki próbál taktikusan játszani?

Az óvónénizésre itt említenék meg egy olyan esetet, amin igencsak nagyot néztem. HQ meccs zajlott a [GI] csapat szerverén, a pálya az Overgrown volt. Erről a pályáról tudni kell, hogy hatalmas nagy, mesterlövész paradicsom és elég messze vannak egymástól az elfoglalandó pontok. Nos, azon a gyönyörű januári délutánon épp itt mulattam az időt önfeledt CoD4-ezéssel egy jóbarátom társaságában. Nem volt jó a statisztikám, de sebaj. A meccs vége felé egy halálozás után újrateremtem a pálya egy elég távoli szegletében. Újjáéldés után egy lépést sem mozdultam, belenéztem a puskám távcsövébe. Bumm, fejlövés. A saját csapattársamtól. És még neki állt feljebb, hogy "direkt csinálta". Miért? "Mert kempeltél". Hrrr.... Tehát összegezzük: respawn után 3 másodperccel, a SAJÁT CSAPATTÁRSAM lelő azért, mert én állítólag kempeltem. A saját csapattársam. Plusz itt kell szólnom a [GI] csapatról, akik az eddig látott legidegesítőbb, legszemetebb és legidiótább csapata, de tényleg. Együtt még nem láttam őket, de külön-külön, ajjaj. Írni nem tudnak normálisan, de óvónénizni annál inkább. Egészen konkrétan [GI]Bad-Boy (vagy ahogy én hívom, BabyBoy) fő-óvónéni. El se kezdődött a meccs, de már dirigál: "HQ-ra menj", "Az ott nem a HQ", "Miért nem HQ-n vagy?", "Én nem kickelek, csak bannolok". Nagyjából olyan sűrűséggel írja ezeket, mint amilyen gyorsan ti ezt elolvastátok. Piszok irritáló. Nem lehet valahogy kikapcsolni a chatboxot??

Air Strike / Helikopter:
A játék jutalmakat oszt a játékosoknak, ha halálozás nélkül zsinórban lelőnek x számú embert. 3-nál mindent mutató radart, 5-nél légicsapást (air strike), 7-nél pedig helikopteres támogatást kapnak. Ez nem a játékosok hibája, de itt kell megemlítenem mégis, mert úgy érzem, hogy legtöbben jogtalanul használják ezt. Kik? Hát a wh-sok. Olyan emberek, akik wh-znak és erőlködés nélkül lelőnek 15 ember zsinórban MIÉRT kapnak még pluszba légicsapást meg gyakorlatilag azonnali halált jelentő helikoptert?? Na igen, mert a program nem tudja megkülönböztetni, hogy most csalsz vagy tényleg ennyire profi vagy. És el is érkeztünk ezzel a következő problémához..

PunkBuster (PB):
Ez a program, ami automatikusan feltelepül a játékunk mellé elvileg és kurvára csak papíron a CoD4 meccsek tisztaságát garantálná. Tehát kiszűrné és bannolná (kitiltaná) a csalást, wh-t használó játékosokat. Igen, papíron. Ehelyett mit csinál ez a szarság 99%-ban? Vagy kidob TÉGED a játékból, mert rossz verziószámú PB-d van, vagy pedig be se enged a szerverre. Olyat, hogy a PB akár EGYSZER IS jól működött volna nem hallottam, tapasztalni meg főleg. Komolyan, mintha ott se lenne. Gratulálok a fejlesztőinek. Ennyi erővel én is megkaphatnám a fejlesztésért járó pénzt, ami kaptak.


NO GL/MD/LS/RPG/Jugger:
Ezek az úgymond íratlan szabályok, amik a normálisabb utcai wc szervereknél vannak, és rögtön csatlakozáskor, vagy már előtte, a szerver nevében szerepelnek. De mik ezek?

  • GL: Grenade Launcher. A gépkarabélyokra szerelhető gránátvetőkről van szó, amiket szerintem jogosan tiltanak. Ha mindenki ilyet használna, érvényét vesztené a játék. Célzás nélkül, mindenki csak robbantgatna, és átmennék Unreal Tournamentbe, vagy Quake 3: Arenába.
     
  • MD: Martyrdom. Egy olyan képesség, ami a halott játékos után egy élesített gránátot hagy, kvázi hatalmas eséllyel megölve a gyilkost. Meg nagyjából minden csapattársat is, aki mondjuk ugyanabban a szobában védte a pontot HQ-ban. Nem szeretem.
     
  • LS: Last Stand. Egy olyan képesség, ami miatt a játékost kétszer kell lelőni gyakorlatilag. Miután lelőtték, a játékos kap még nagyjából fél percet arra, hogy a földön fetrengve pisztollyal lövöldözhessen, ezzel szintén nagy eséllyel megölve gyilkosát. Ennek nem sok értelmét látom, hiszen a fél perc letelte után (vagy akár hamarabb, a játékos parancsára önként) ígyis-úgyis meghal, a "te lelőttél, de én is téged" meg hülyeség szerintem. Legalábbis nem egyszerre: basszus, ha megtaláltalak és lelőttelek, akkor halj meg, ennyit megérdemlek a tűzpárbaj után.
     
  • RPG: Rocket-Propelled Grenade, magyarán vállról indítható rakétavető. Hasonló okokból tiltott legtöbb helyen (bár korántsem mindegyiken), mint a gránátvető. Az eddigi legnormálisabb helyen úgy mondták, hogy csak a helikopterre használható. Ez így korrekt szerintem. 
     
  • Juggernaut (Jugger): Ezzel a képességgel a játékosnak dupla életereje lesz. Magyarán fejlövéssel lehet csak egy lövéssel megölni. Gyakran még úgy sem. A LS-nél említett okból szintén egyetértek a tiltással és nem szeretem, ha használják. Ha már egyszer megtaláltalak és kaptál egy lövést a mellkasodba, akkor halj meg, nem???

Ez mind szép és jó, hogy így kikötik, de a betartás sajnos már más tészta. Mókás dolog, amikor a chat ablakban 5 másodpercenként felvillan a NO GL/MD/LS/RPG szöveg, lenn pedig látni, hogy valaki 3 másikat robbantott fel rakétavetővel...

Nyelvezet, attitűd, viselkedés, hozzáállás:

Nos, azt hiszem ez a pont mindegyik multiplayeres pályafutásomról szóló cikkemben benne lesz, és sajnos az az igazság, hogy a nyelvezet és hozzáállás nem csak a multiplayer játékokban való megnyilvánulásokra korlátozódik.

Helyesírás:
Rendben, tudom, hogy csak én vagyok olyan idióta, hogy játék közben is nagybetűvel kezdett mondatokat írok, aminek a végére írásjelet teszek. Ezt nem is várom el mástól. De könyörgöm, legalább értsem, hogy a szerencsétlenje mit akar mondani.
 

"ne tkz" Micsoda? Ja, hogy ne TK-zz, két istenverte z-vel.

Általános dolog sajnos, hogy ezeknek az embereknek semmi sem jó. Ha ő lő le téged, akkor te vagy a noob, a low, a csicska, a noname (van yesname is.. igen.. fogom a fejemet.). Ha Te lövöd le őt, akkor is te vagy a noob, a low, a csicska, a noname és még ráadásul meg is vádolnak, hogy wh-s vagy. Rendszeres dolog a kurvaanyázás, a 'fack you' és hasonlók. Helyenként SD meccseken, amikor ugyebár csak körönként van újjáéledés, a halott csapattársaid a Te szemszögedből követhetik végig a játékot amíg Te is meg nem halsz, vagy nyersz. Ha itt elrontod, akkor te vagy a béna, a csicska az ikszdé, a low ésatöbbi.

Köszönés:
Őszintén szólva multiplayer játékokban, főleg pubszervereken én úgy gondolom, hogy felesleges és hülyeség köszönni, mikor becsatlakozol. Minek? Ha ismersz ott mindenkit, akkor rendben, de amúgy minek? Úgyis csak szétlövik a segged, nem beszélgetni jöttek ide, ahogy te sem. Ha bemész egy étterembe például, az ajtóban ott sem köszönsz mindenkinek hangosan, csak mert beléptél. Már más kérdés, hogy normális köszönést alig-alig látni. Mindenhol "csá", "cső" és a kedvencem: "cs". Ettől falra mászok. Csé. Szerintem ez egyfajta megalázás, semmibe vevés. Odalökik az orrod elé, mint a kutyának a maradékot. Ember, inkább írnál pluszba 3 karaktert és kijön egy "hello". Cs bazdmeg.. -.-"

És végül még egy dolog, ami szerintem zavaró: a "gg-zés". Miután egy meccsnek vége és látjuk a végeredményeket, illetve a tabellát, a chatbox megtelik "gg"-vel. Gondolkoztam ez mit jelenthet, és két megoldásra gyanakszom. Az egyik a grat-grat, tehát egy dupla gratuláció. Értem, de mi a drágalátos marinéninek gratulálsz az ellenfél wh-t használó gyökér társulatának? A másik megoldást leírva láttam, de nem hiszem el. Eszerint "gg" = "good game". Jó játék? Menj már. Marhára gg az, amikor közben anyázzák egymást, meg wh-val ellehetetlenítenek. 
 

Végszóként annyit mondanék, hogy szomorú vagyok. Elszomorít a tény, a puszta gondolata annak, hogy azok a félénknek látszó vékony vagy éppen elhízott kis rövidhajú, szemüveges kölykök, akiknek a táskájában még ott lapul az anyuci által készített uzsi, hirtelen mennyire megváltoznak, amint egy felcsatlakoznak a játékra és egy "asd" nevű fiktív karakter virtuális álarca mögé bújnak. Azt hiszem, hogy ha az éppen játszó játékosok neve mellé egy arcképet is kellene rakni egyből más lenne az egész. A 11 évesek pattognának, mi meg röhögnénk rajtuk. Bár így is ezt tesszük.

 

 

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr122613633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Obrew 2011.01.28. 09:59:17

Nem szoktam így multizni csak néha haverokkal. De voltam anno 2003-2005 között GS táborba. Nah ott élőbe lehet ezt nézni és hallani. Mi általában a "főkockáktól" távolabb ültünk így csak hallottuk a CS közbeni "kurvaanyádwéhásköcsög" kijelentéseket. Volt olyan is aki vagy 5 klaviatúrával érkezett de haza egyet se vitt... És persze jókat röhögtünk mikor poénból mentünk mi is CS-zni. Inkább Flat Out2, Serious Sam 2 meg hasonló ökörségeket toltuk és móka volt meg kacagás.

martinboy 2011.01.28. 11:04:57

van olyan is hogy jól játszol és akkor egyből jön a szöveg:hacker noob!Csak azért mert mások hackelnek nem bisztos hogy mindenki!Vannak akik tudnak becsületesen játszani,bár nem sokan.Amúgy jól mondja LaLee így van ez a CoD.

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.01.28. 12:36:38

Igen tele van kis cheater szarháziakkal az egész COD4!
Bár a végszód nem igazán tetszett! Hiszen én még 14 éves vok és nem vagyok troll! 11 évesen se voltam és szerintem a 11 évesek 50%-a jó fej! Szóval ez az általánosítás hogy 11 vagy 9 évesek köcsögök nem igaz.. Csak a kis g*ci Ratyidanik meg stb. hoznak a 11 évesekre szégyent! ROw2 is 11 éves korában úgy tolta és még tolja is a COD-ot mint egy 20-25 éves nagymester... De azért tetszett a kritikád! :D

Rowlend · http://rowlend.blog.hu 2011.01.28. 13:18:50

@Dark White: Ha jól tudom, akkor ezeknek a játékoknak van egy bizonyos korhatára és 11 évesen nem hiszem, hogy jót tesz neki. :)

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2011.01.28. 13:40:31

Na, akkor 1-2 pontról a véleményem... (én főleg a CoD2-ből indulok ki, azzal többet játszottam (közel 900 óra, hoppá :D), de a CoD4-gyet is toltam)

WH: a legidegesítőbb, mikor tisztán és letagadhatatlanul látszik, hogy wh-zik, és akkor "rohadt noob csicskag*ci nem wh-zok te seggláma" stílusú válaszok jönnek. A mi stratégiánk (és én/mi erre uszítunk mindenkit), hogy amennyiben nincs auto balance, mindenki álljon a wh-s ellen. 1v10-ben még wh-val sem fog nyerni, lehet megöl 5-öt, de mindenkivel úgysem bír el, majd lelép (eddig ez mindig bejött).

Névlopás: CoD2-höz van egy hack, keveri a névlopást a wh-val (vagy ott ugye főleg az aim a "menő"). A program 5 másodpercenként magától új nevet ad neked, és azt a nevet valamelyik másik játékostól lopja. Így a bannolást nagyban megnehezítve.

"Menj HQ-ra!" / Óvónénizés: Én HQ-zni nem szoktam, SD-zni sem nagyon. Azonban afelől bele tudok szólni, hogy a "kemperekre" CoD2-ben is megy az anyázás. Valaki talál egy jó helyet, felmegy oda távcsöves puskával. És? Háborúban is vannak ún. mesterlövészek, avagy fedezők, nekik is az a feladatuk, hogy egy ponton álljanak, és támogassák a többieket, vagy csak simán öljék az ellenséget. Kérem, ha már ez egy "háború-szimulátor", akkor miért csak rusholjon (rohanjon) mindenki?
Ami a nyomorék adminokat illeti, van efelől is tapasztalatom. Mikor felmész, van egy csaló. Rászólsz, semmi reakció/visszanyázik. Látod, hogy ott az admin, és megkéred szépen, hogy ugyan takarítsa már el onnan, és akkor mi történik: téged rúg ki, a csalót meg hagyja. A mérhetetlenség legfelső fokáig fel tud bosszantani...

PB: elméletben a public hacket ki tudná szűrni, csak azt nem, amit megvettek. Csakhogy a sok elnyomásban élő anyuci kedvenc kockája megveszi 3-4e Ft-ért a privát hacket, és közzéteszi a neten, így mindenki hozzájut a privát csaláshoz. Nem a PB tehet róla, hanem a hackerek.

Helyesírás: én interneten keresztül, amikor ráérek, igyekszem helyesen írni. Játék közben kicsit ebből visszaveszek, de általános normákat betartok. Erre rögtön rákontrázik valaki egy "he te bzui cslao gevi" beköpéssel... ahha. Köszi!
Nekem mindig is első, Cod2-ben, Cod4-ben egyaránt, és köszönő/visszaköszönő/elköszönő bind készítése (nem cs stílusban). Szokás, nem szokás, illik, nem illik, megéri, nem éri, én köszönök. Egy rohadt billentyűt én is megtudok nyomni ennyiért.

El van cseszve sajnos ez a közösség, pedig értelmes haverokkal nagyon jót lehet partizni. Az ilyen fritzek rontják el a játékot...

Malacsult 2011.01.28. 14:08:38

egy dolgot nem írtál a SD játékmódhoz, ami elég fontos: azt hogy nincs újjáéledés (respawn-olás) halálonkénk 1 körben, tehát ha lelőnek, várnod kell a közetkező körig hogy újjáéledj

Dryenful 2011.01.28. 14:14:34

Én special a Counter Strike:Source-ban tapasztaltam ilyet. Én deathrun-ban utazom(mert normál szerveren mindig engem nyírnak ki először :D) és találtam egy magyar szervert. Mondtam:,,Pompás magyarokkal tudok játszani!". Belépek erre ez fogadott: Egy gyerek éppen akkor ugrotta át a fél pályát és közben a hangmagasságukból ítélve 10 év körüliek anyázták folyamatosan egymást. Azonnal léptem arról a szerverről. Ami meg a helyesírást illeti: Ha személyes üzenetekben nem is,de blogokon van automata hibajelző,ha meg szerveren játszok(és magyar)akkor általában,ha valamit rosszul írok akkor megcsillagozom és leírom helyesen. Nem egy nagy cucc és bele sem hal az ember.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.01.28. 14:45:53

@Malacsult:
Köszi, javítottam.

@Millenotti:
Igen, sajnos a CoD2-ben sem különb a helyzet. Habár ott a fegyverekkel jobban kell tudni bánni, hogy sikeres legyen az ember, de csalók vannak mindenhol.

@Dryenful:
Háhá, CS Deathrun szerverek.. ajjaj. Az tényleg IQ-parádé szokott lenni a voice chaten. Lesz később CounterStrikeról is egy rész, de ahhoz fel kell eleveníteni a régi élményeket :)

Hogi 2011.01.28. 15:14:26

Teljesen egyetértek veled Lalee, nagyon sok ilyen kis gyökér van aki azt hiszi mennyire profi. Mondok egy példát, játszottam egy gyerekkel, aki WH-zott és még úgy is zsinórba 1v1 be legyőztem 5X és még én vagyok a pöcs, a low, meg a kurva anyám.... Szóval van pár ilyen hülye gyerek. Én egyébként úgy szeretek játszani, hogy a többiek összedolgoznak, szóval csapatokra oszlunk, és mondjuk 3 as csoportokban bemegyünk a házba, kint van 2 mesterlövész. Így nagyon hangulatos játszani, és nem csak össze vissza dobálni a gránátot, meg össze vissza rohangálni, meg miközben lőnek ugrálni, egyébként az ugrálás meg a halálom. Szóval ja egyetértek, jó lenne egy party de valami csapat munka is kéne bele mert úgy nagyon jó, hogy megbeszéljük ki merre megy és azt alkalmazzuk mondjuk 3 körig, és új taktika. Szerintem így a legjobb játszani.

Slash 2011.01.28. 15:30:35

Tényleg nagyon sok a cheater. Én néha mostanába is felmegyek cod4 re és elképesztő.1v1 be játszottam 1 gyerekkel.Első kört én nyertem majd a következőbe valahogy 10-2 re vezetett. Mondtam neki hogy wh-t offolhatná.a válasz:"Én így játszok".Ez az amire nem lehet semmit mondani. le kell lépni és kész.Viszont haverokkal akik nem cheatelnek nagyon jó móka lehet.

redblue 2011.01.28. 16:44:05

Én pont ezért nem játszok gépen, nem eredeti szerveren ráadásul magyarok ellen. Legidegesítőbb dolog. Ha lelövök valakit én vagyok cheat-es köcsög fasz ha meg meghalok vagy netán nem ölök meg valakit akkor meg egyből hű de kezdő 10 éves pisis lettem -.-. Faszom tele van ezzel. A wh-val az élen. Ezért játszok PS3-on az eredeti MF2-vel a világ minden tájáról való emberekkel. Lehet mondani, hogy hülye vagyok, de akkor is 1000x jobban járok, igaz itt is van káromkodás, de könyörgöm ki az a tökéletes ember aki nem káromkodik egy kicsit se amikor egymás után sokadjára lelövik.

Ghead 2011.01.28. 17:11:52

Hát igazából én pontosan azért hagytam ott anno még a Counter Strike(CS) játékokat , mert régebben még ott volt bevett szokás a másodpercenkénti káromkodás és a folyamatos értelmetlen ujjal mutogatás (te low...nem te vagy a low -,-).Akkoriban jelent meg a Call of Duty United Offensive(CoD UO) és mivel a simát is nagyon szeretem így rászoktam a multiplayer részére(ekörül lett nettem).Azt tapasztaltam , hogy sokkal kulturáltabb volt a társaság a CoD UO szervereken , mint a CS szervereken amíg el nem kezdtek rászokni az emberek és amint megjelentek a tömeg szerverek a helyzet folyamatos romlásnak indult és végül az lett a helyzet amit te is írtál Lalee.Egyébként egyszer gondoltam egyet és megnéztem , hogy mégis milyenek a külföldi szerverek és azt tapasztaltam h 30 perc játszás után egyetlen egy darab káromkodást nem írt be senki(lehet , hogy csak szerencsém volt :D).A cikkedben leírtalak egyet értek és engem is elszomorít a helyzet.Csak gondoltam leírom :D.És csak így tovább nagyon jó a cikk :D.

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2011.01.28. 17:37:23

Lalee, ajánlom figyelmedbe a Modern Warfare 2 multiját. A CoD4-hez ahhoz képest SEMMI! Bár az MW2-ből kivették a CoD4 2 legidegesítőbb dolgát, a Jugger-t, és a Martyrdomot (ez deathstreak lett, ha 4-et halsz zsinórban, akkor megkapod a martyr képességet, de csak addig, amíg nem ölsz meg újra valakit.) viszont kaptunk helyette rengeteg még ezeknél is rosszabb szarságot. Kezdeném a tetemes listát:
A GL használata sokkal jobban fokozható lett, köszönhetően két perk-nek a scavenger-nek, és a one man army-nak. Az előbbi a halott ellenfelekből szedd fel automatikuson utánpótlást ÖSSZES fegyverünkhöz, utóbbi pedig arra szolgál, hogy bármikor (játék közben) át tudunk váltani másik fegyverkiosztásra. (class) Így bármikor vissza tudjuk tölteni kifogyott gl-ünket a perk segítségével. Kérdem én: as fejlesztők ezt hogy a büdös életbe nem látták át? Mert sajnos a one man army ezen kívül nagyon semmirevaló perk, mivel hosszú idő átváltani másik class-ra, ráadásul a játékmenet alapvető lendülete nem is ad arra okot, hogy egy SMG-ről csipára válts át. Viszont a gl-esek nagyon szeretik.
A boosterek azok a csalók, akik a tactical insertion-t (egy fáklya, amivel megjelölöd a spawn helyedet) használják fel arra, hogy a pálya egy eldugott helyén nem épp a megfelelő módon érjék el a magas killstreak jutalmakat. Egy nagyobb pálya rengeteg helyet biztosíthat boostolásra, és a magas killstreakek használatával akár több ezer XP-t is kisajtolhatunk magunknak.
A killstreak rendszer és túlságosan erősre sikeredett. Egyetlen példa a chopper gunner, ami annyit tesz, hogy a kezünkbe ad egy végtelenített lőszerrel ellátott helikoptert, amit a levegőből irányíthatunk, miközben az ellenfelek vörös négyzettel körülvéve, fehéren világítanak alattunk. Ha nincs a közelben épület, halott vagy, egyszerűen nincs idp menekülni, vagy egy rakétát kilőni. (ha le akarod lőni a choppert és nincs cold-blooded perked, kb. 4x fogsz meghalni mire sikerül lelőnöd.)
A játék fegyver kiegyensúlyozása is nagyon rossz. Miket beszélek? Kiegyensúlyozás ebben a játékban NINCS! A fegyverek 80%-a használható, kvázi ezzel azt akarom kifejezni, hogy nincs közöttük mérvadó különbség. Az MW2-ben általában pontosság, visszarúgás, sebzés, tűzgyorsaság, és hatásos lőtáv szerint vannak csoportosítva a fegyók. Csak nem eléggé elkülönítve. A maradék 20% vagy teljesen el lett b*szva, vagy pedig túl erős lett. Ilyen pl. az UMP45-ös, ami alacsony visszarúgás mellett közelről, és közepes távolságra is 2 lövésből öl, hozzá gyors az újratöltése, és hosszú távra is csak 3 lövés kell egy killhez. A fegyver hozzáteszem SMG...
Mivel a játék nem kapott dedikált szerver támogatást, ezek ellen nem tehet semmit a játékos, max elviseli őket, vagy ő is használja. Nem mondom, a játék sokszor nagyon élvezetes, játszható, de gyakorlatilag nincs lobby az általam leírt f*szságok nélkül.
Ezenfelül ugye a hackelés sem túl nehéz MW2-n, a wh, és az aimbot volt olyan ,hogy teljesen megszokott volt. Kérdem én, egy felső kategóriás játék multijának hibáit hogy lehetett ennyire figyelmen kívül hagyni? A CoD4 véleményem szerint sokkal játszhatóbb, és ha találsz egy kulturált szervert, azon bármennyit tudsz játszani.

phara000 2011.01.28. 17:50:08

@-=RockerLaLee=-:

Üdv.
Rengeteg dologban igazad van, de:

Az óvónénizés jogos, mivel ha te vadászpuskával akarsz ülni egy dombon, menj sabotage re, SD re. A HQ az, - mint ahogy neve is mutatja - egy olyan játékmód, amiben a bázist kell elfoglalni és védeni.
Én is útálom, amikor alig bírjuk leszedni a HQ-t és ott van egy Sniper a dombon, és ő most távol akar lőni és hagyjam békén "me' most neki ilyen a kedve"...

Jöttek még itt azzal, hogy igazi háborúban blabla...
Ez egy videójáték, egy program. Itt bizony azok szabják a feltételeket akié a harctér. ( szerver ) Ha ezeket nem akarjuk elfogadni, semmi beleszólásunk, ugyanis ő bérli a szervert.

LaLee, a PB jól működik. A hackerek jóformán csak pénzért tudnak olyan hacket venni, amivel nem dobja ki őket a PB.
A frissítésre meg van egy program, Leszeded, és frissíti neked amikor csak akarod.

A hacker probléma csak addig van, amíg nem veszel magadnak 4000-ft ért egy CD kulcsot. Eredeti szerverek ( ahogy te is írtad ) igényesebbek, és alig van rajtuk hacker.

Ha még mindíg van kedved játszani, ajánlanék egy szervert. Elég igényes, szinte mindig van rajta admin, és sosincs rajta hacker. Továbbá nem fogsz minden belépésedkor új embereket látni, ( egy idő után ) mert nagyon sok a visszatérő játékos.

Ha gondolod vess rá egy pillantást: www.felderitok.hu/

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.01.28. 17:53:39

@Mo$qUiTo:
Akkor szerencsésnek érzem magam, hogy a gépemen nem indul el a MW2 multi :)

@phara000:
Amit mondtam az nem támadókemp. Ez védekező helyzetben történt, miénk volt a HQ. Védekezés szempontjából meg sokkal előnyösebb, ha van mesterlövész, mert - claymore aknák segítségével - 100% rizikómentes pozícióból tud támogatást nyújtani a többi védőnek.

CsakNorrisz 2011.01.28. 19:20:34

Mondanám, hogy vegyetek Team Fortress 2-őt, ott én még egy ilyennel sem találkoztam, persze ott is vannak kockák. Ja és persze a Valve anticheat rendszere ami örökre bannol csalás esetén. Pont. (És még a terméktámogatása is jobb, bár mostanra a bitangpusztulatosan sok cucc meg a craft és a kereskedés rendszer miatt kezd a játék egy MMORPG-re hasonlítani)
A másik amiről írni tudok az az új CoD a Black Ops multija (nekem Wii-re van meg, tudom burzsuj kis köcsög vagyok, de az van):
- 10 fő per pálya a max. Teljesen jó, élsz 2-3 percet majd újra
- Természetesen semmilyen hack(Wii-re ugyan már!)
- Opcionálisan kikapcsolható voice és egyéb chat. Ha nem akarsz törődni vele, ne törődj.
- Annyit kempelsz amennyit akarsz, ugyanis a friendly fire még a robbanótöltetekre is kiterjed (láttam már halhatatlan öngyilkos merénylőt: a társad odarohan a bejárathoz, hozzávágod a semtexet, ráragad, beugrik az ajtón mindent felrobbant és túléli)
- És azok akkikkel eddig összehozott a random szerverkiosztás (főként angolok nyelven beszélők) sokkal normálisabbak voltak mint a hazai kockák.

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2011.01.28. 19:31:51

@CsakNorrisz: A black ops multija PC-re is sokkal jobb, mint az MW2, hha a nyers dolgokat nézzük. Normális a fegyók közti balance, nincsenek túl erős fegyók (Az AK74U az volt, de patchelték) se túl rosszak. A killstreakek is normálisabbak lettek, bár a WaW-ból visszatérő kutyákat mellőzhették volna. A pályák is normálisabban lettek összerakva, nincs akkora SK lehetőség, plusz a BO-ban a camp sokkal előnyösebb, mint a rush, mivel az SMG-ken kívül (amik legtöbbje csak közelre jó, nem mint az MW2-ben) a legtöbb fegyver kimondottan taktikusabb játékra lett megcsinálva. Viszont a BO véleményem szerint unalmasabb jóval mint az MW2, nincs benne az a hihetetlen lendület. Kétség kívül, aki imádta(ja) az MW2-t, annak a BO nem fog tetszeni. Nekem tetszett, de biztos nem fogom megvenni.

hagymaagy 2011.01.28. 20:12:37

Na ezért is kerülöm a magyar szervereket. Nem csak CoD-ban (mert nem is nagyon CoD-ozok), hanem egyéb játékokban, pl. Team Fortress 2-ben is. Jó, bevallom, CS 1.6-ban kipróbáltam a WH-t, de nem szoktam hozzá. Tisztán szeretek játszani, mégis szinte mindegyik magyar szerveren első 10 percben legalább 50 "Kurva redvás anyád faszláma low WH-s genny!" hangzik el felém VoiceChat-en és Chatbox-ban is. Szánalom... d-.-"b

5JSX5 2011.01.28. 20:41:36

@Rowlend: Igen van korhatár de azt ki nem sz*rja le??? Mármint én 1 olyan embert sem ismerek aki betartja! És akkor is 11 évesen is lehet valaki rendes!

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.01.28. 21:51:44

még nyolcadikosan játszottam a Jedy Academy multijával. Nagyon sok "noob" és "láma" volt. Igazából, aki ismeri a játékot annak nem kell magyaráznom a "hookolás" fogalmát, illetve a már említett névlopó és nagyszájú törpéket. Ezek miatt hagytam abba.

KolyDay 2011.01.28. 22:34:57

@-=RockerLaLee=-: én ezekhez annyit mondanék hogy a fegyver "tartozék" letiltása hülyeség nekem ne tiltsa meg senki sem hogy hány méterről robbantok valakit fel egy GL-el benne van a játékba? benne. köszönöm! MD pedig jól használható a WH-sok ellen is vagy egy bash-k**cs**g ellen

Pyki 2011.01.28. 22:52:24

Én játszok a cod2,és a cod4-el is,és kicsit más a véleményem,kezdem a csalókal,akik csalnak nem azért csalnak mert nem tudják végig vinni a játékot,hanem pontosan azért hogy elrontsák más játékát,és hogy fel idegesítsenek másokat,engem evvel nem tudnak fel húzni,mert ha egy szerveren láttok csalót akkor le megyek,de általában olyan helyekre megyek,ahol sürűn van admin,de legtöbb szőr csak a klánom szerverein játszok,mert ott van admin jogom,persze vannak a másik féle csalók akik így akarnak "prok lenni" :),ilyennel is találkoztam.A másik nagy kedvenceim a beszólogatók,engem nem zavar hogy káromkodnak,vagy engem szidnak,csak egy dolog tudd igazán felhúzni ha azt írják be nekem hogy "csak hátba megy",na én erre azt írom,hogy mintha te nem szoktál másokat hátba lőni.Most viszont ki térek számomra a leg boszantób dologra,az hogy meg mondják hogy mitt csinálj,én ctf-be kezdtem cod2ben,de marhára idegesített hogy ott pofáznak hogy mit csináljak,elegem lett belőle és át mentem a tdm szerverekre ahol nincs ilyen probléma,sőt szerintem sokkal jobb is,mert idősebb korosztályok is előfordulnak.A köszönés és az hogy valaki gratulál a másiknak,szerintem nincs semmi baj vele,még aki így köszön vissza hogy "cs" avval se,mert nem mindenki irogatni megy hanem játszani,és az nem fog versben köszöni,nem azért köszön némelyik így mert lenézi az embert,ne általánosítsunk ennyire :),persze aki le nézi a másikat,az hamar ki is derül.Na viszont amit tényleg a legg jobban nem értek a játékosokban,a szabályok be nem tartása,most a gl,rpg,jugger,md tiltására gondolok,mert ahol tiltva van ott direkt csinálják,ahol meg minden perkett engednek,ott meg anyázák a akik pl gl-eznek,én ezzel nem tudok ki békülni.Ám avval nem értek egyet hogy csak a discósoknál vannak ezek az emberek,nem lehet egy zenei izlésre fogni hogy ki viselkedik az életben,amit erről írtál,kicsit háborgok,mert ugyan úgy megtalálható rockban,rapben,popban,nem lehet ezt a viselkedést,se zenére,se játékra fogni,hanem az embere aki így viselkedik

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.01.29. 00:23:22

@KolyDay:
Az egy dolog, hogy benne van, de ha mindenki azt használná (mert mellesleg azzal mindenki tud ölni), akkor átmenne az egész Unreal Tournamentbe, vagy Quake 3-ba.. A CoD maradjon CoD.

fxcpr0 2011.01.29. 10:27:27

egy dolog van amivel nem értek egyet, és az a perkhasználat.
nem azért találták ki őket, hogy ne használjuk. egy olyan perk van ami tényleg túlzás, az a gránátvető, de a többiért egy szót sem szólhat senki. ha voltál olyan ügyes, hogy lelőttél, tudd elkerülni az utána lecsapódó gránátokat is, vagy esetleg ha last standet használok, akkor nézz már magad elé a földre, hogy élek-e még. (mivel azért pisztollyal lassabban lehet megölni a másikat, mint egy sorozatlövővel)
juggot is használhatja mindenki, ez az 1lövés és már is halál amúgy is eléggé gáz, legyen már időd védekezni is, ha a szerencsétlen hátbalő.
(nem mellesleg ezekkel a perkekkel sokkal érdekesebb is lesz a játék, nem csak sima lövöldözés.)

egy szó mint száz, mindenki használhatja a perkeket, ha valaki erre nem képes, fogadja el, hogy a másik attól még használni fogja.

Mackoo 2011.01.29. 15:33:05

Lalee azt viszont nem írtad bele, hogy, ha a GL-ed fennt van a fegyveren akkor a 1.perk le van tiltva!

Burgonya 2011.01.29. 19:35:37

Én a cod7-tel játszom meg persze a 4-gyel is!De Sajnálattal látom a cod7-ben is hogy annyi a csaló mint égen a csillag!A név váltáshoz hozzászólva ha a szerver engedi a call votét akkor hiába próbálod kidobni mert a nevét állandóan váltogassa!Ha meg a vote sikeres akkor azt dobja akinek a nevét épp felvette vote alatt!

Burgonya 2011.01.29. 19:38:17

De ezt nem értem !Miért nem tudnak kitalálni egy olyan rencert ami a csalok ellen véd? Mert a PB egy nagy kalap....r

Burgonya 2011.01.29. 19:41:38

@Millenotti: hát a névlopás ugyan ebben a verzióban is meg van a cod4-ben!

Burgonya 2011.01.29. 20:08:11

@phara000: Hát kétlem hogy a PB jól működik ! Én már láttam olyat PB szerveren Wh-s ember voltak!(Nem egye sem 2-t)

Oddye 2011.01.29. 21:05:45

Nem kell szegény 10 éveseket szindni folyamatosan,ti is voltatok azok.
A csalókról annyit hogy ha elkezded őket oltogatni akkor te is jót röhögsz ő meg elhúzza a püspökfalatját:)
Legjobb ha keresel egy-két normális szervert és odajársz vissza.
perkek:
-az MD nem ér semmit mert ha lelő valaki, mire robban a gránátod az illető már a pálya másik végén van.
-az LS az bosszantóbb, ha lelősz valakit és mennél tovább és seggbelő a delikves az sztem kicsit unfer.
-Jugger-t ha a valósághoz viszonyítunk akkor vehetjük úgy hogy golyóálló mellény van rajtunk(ettől függetlenül én se szeretem :))
-GL-t alapból csak a nyomottak használják, bár nekem azzal különösebb bajom nincs.
Még a Jump ot is meglehetne említeni mert az is elég idegesítő hogy onnan lőnek le ahova elvbe be/fel se mehetnének és nem számítasz onnan lövésre.
Nem jellemző de ahova én járok általában, ott tilos az ugrálás is, ami megint csak egy idegesítő dolog és még csak nem is realisztikus :)
Abból hogy valaki kövér, szemüveges, rövid haja van és anyuci csinálja az uzsiját meg sztem nem következik az hogy egy nyomott WH-s:)

Burgonya 2011.01.29. 22:33:12

@Oddye: Hát ha oltogatod őket akkor tudod mit csinálnak?!Megfogják azt nem néznek oda miket írtok ha voice akkor meg elnémít titeket aztán kész!Az ugrálásról annyit ,hogy nem a játékos hibája ők csak kihasználják ! A programozok miért ilyen balekok, hogy olyat raknak bele ahova fel lehet mászni (tennének normális akadályt)!Hát ez az utolsó mondat illik rám !De én se wh-zom!:DxD

Burgonya 2011.01.29. 22:37:25

Fene mindig kihagyok valamit!:D A perkek az MD...Azt miért tiltsák ha egyszer a játékban van ?!(akkor fejlesszék közkívánat szerint a játékot)

Sajtos001 · http://sajt-games.blog.hu/ 2011.01.29. 23:34:09

Tört játékba nincsenek szabályok. Ha le is bannolnak, új key és mehetsz vissza.@Oddye: Az anyázásról annyi a véleményem, ha én normálisan szólok hozzád minek kell anyázni? 10 éves koromba pedig nem az online embereket idegesítettem hanem a bátyámat.

@Burgonya: akkor a cannabist miért tíltják ha egyszer a "természetben" nő?:)

Sajtos001 · http://sajt-games.blog.hu/ 2011.01.29. 23:45:10

@Oddye bocsi nem az anyázóst akartam hanem azt hogy mi az a jump?

Burgonya 2011.01.30. 02:08:54

@Sajtos001: Mivel az drog !Ez meg egy játék!

Games Guruk 2011.01.30. 11:47:50

Én is 11 vagyok, és énszerintem nem vagyok TROLL. Szerintem, igaz nem CoD4-ezek csak Stickman Warfare-ezek de abban nem szoktam any*zni... MAX köszönök mert engem úgy tanítottak, hogy ,,Köszönyyé"

Oddye 2011.01.30. 12:08:12

@Sajtos001: a jump az amikor a pálya bug jait kihasználva felmászol pl egy ház tetejére ahova amúgy nemlehetne, vagy kimászol a pályáról
az anyázásról annyit hogy nem anyázni szoktam hanem pl helyesírással bastatni vagy hogy kakcsin jáccik hack el is meg ami a helyzetből adódik:)
@Burgonya: nemegészen mert lekopnak ha mindenki őket oltogatja, mivel a többiek is elkezdik

BlackCrow 2011.01.30. 14:55:48

Állva tapsolok Lalee.Egyet értek.
Annyit mondanék,hogy ha egy szerveren le van tiltva a GL,vagy akármi más,az nem csak azért,mert nem valós,hanem,hogy nehezítsék a meccset,és ne csak abból álljon,hogy mindenki sprintel,kés,gránát,rakétavető,meg lyesmik.

Burgonya 2011.01.30. 18:45:55

@Oddye: Hát de nem érted ??? Nem néz a chetre azt kész! Magasról tesz rá némelyik hogy miket írogatok ! Tudja jól hogy semmit az égvilágon nem tudtok csinálni vele !Söt még jókat is nevet !(Azért nevet hogy milyen bal*aszok vagytok!)Ugye érted???

Grunter (törölt) 2011.01.30. 20:24:02

Lalee igen sajnos sokan csalnak a játékokban mert nem tudnak máshogy sikereket elérni(bár azt nem értem hogy akkor az a sikerérzete,hogy átvert mindenkit,vagy hogy ő lett az első vagy mi?).Kedvenc sztorim az volt amikor egyszer a csávó WH-zott és azt mondta hogy csak jó a szeme...és azóta mindenki lewh-zza...-.-"

Jóskagyerek 2011.02.01. 14:42:20

Üdv.Nemtudom hogy miért kell MINDEN 11-17 éves gyereket csesztetni??Vannak olyan akár 11 éves embőckék akik nem csalnak nem juggernautoznak nem gl eznek nem campelnek stb.Ugyanis szerintem te gyértelműen azt fejezed ki ebben az írásban hogy minden 11-17 éves gyerek hülye farokhuszár retardált vadbarom!Nem így van!!Tudom van pár olyan gyerek akikről te beszélsz!Na lehet hogy ott van az a kis akinek nem inge ne vegye magára de azért odaírhattad volna hogy nem mindenki buzi aki 11-17 éves!Am kedvenc videókészítőim közé tartozol de ebben most nem értek eggyet veled!

MetalBogyó · www.reavensworkout.blogspot.com 2011.02.01. 17:44:56

Én csak a CoD2-re tudok pár példát felhozni, amikor elegem lett belőle, fél óra alatt. A félautomata MauserCar98-ból sorozatban lövik ki a golyót, mellesleg az egyik legerősebb csipás a játékban...
Automata ellenségkövető, nem kell céloznia. Az már egy más tészta, hogy ha megtalálja a bugokat a pályán, azzal legalább dolgozott és gyakorolt.
A harmadik, az amikor mp40-nel megnyomom a gombot, de ő pisztollyal megöl...
Ennyit a multis játékokról...Inkább felteszek valami jót, és RPG-vel tolom :)

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.02.01. 20:53:52

@MetalBogyó: Hasonló a helyzet velem is...a CoD2 multiból fél óra kellett, hogy abbahagyjam :)

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.02.01. 20:58:22

@Jóskagyerek:
Odaírtam az elején, hogy tisztelet a kivételnek. Én örülök a legjobban, hogyha olyan játékosokkal találkozok online, akiknél meglepődök, hogy milyen fiatal. Nem "csesztetni" akarom a fiatalabb korosztály tagjait, csupán egy körképet akartam nyújtani azoknak, akik nem játszottak még online, és hogy mire számítsanak, ha erre adják a fejüket. Mellesleg, ahogyan írtam ez a viselkedésmód, amit bemutattam, sajnos nem csak a játékokra korlátozódik, hanem az életben is nagy részük ilyen mentalitással viselkedik és ezt nem csak én gondolom így.

@Je m'appelle Théo:
CoD2-vel néha szoktunk a csapattal játszani, de ott is voltak érdekes részek. Kedvencem az az, amikor én hasaltam a földön a drága ellenfél meg a pálya másik feléről ugrás közben a távcsőbe belenézve fejbelőtt.. Ejha..

freezbeee 2011.02.02. 15:07:29

Sajnálatos de ez amit te leírtál szó szerint így van. Én kis koromban elkezdtem CSS-ezni megtetszett a multiplayer módja, de ahogy egyre tapasztaltabb játékos lettem kezdtem megutálni. Lelőttem valakit (ez végülis a játék lényege) erre mikrofon bekapcsol azt megy a kurva anyázás. A másik ami még ennél is idegesítőbb (nem csak arra a nemzetiségre jellemző [de főképp]) amikor egy orosz 13 éves kamaszt lelövök. Akkor ujra mikrofon be és nem kurva anyáz(nemis tudna úgy hogy értsem) hanem ehelyett vagy telefújja a mikrofont vagy üvölt vagy mint a fogyatékosok hangosan gügyög. Fantasztikus... És ha az ilyeneket elakarod kerülni 1 órát töltesz el a szerverkereséssel.Megéri?

Shalas 2011.02.02. 15:42:51

Én X360-on szoktam játszani MW2-vel, ott legalább nincs, csak voice chat. Általában ha nagyon idegesít mindenkit mute-olok. Sokak hangszínéről meg lehet ismerni, hogy 10 évesek sincsenek. És a legszomorúbb, hogy ezek azok, akik már 8-9. prestige-nél tartanak.
Mostanában kezdem én is átérezni a GL-el és a Last Stand-del kapcsolatos dolgokat. Mikor én mentem GL-el még jó volt, de most hogy már nem használom eléggé idegesítő mikor szembejön velem valaki és tűzharc helyett csak kilő vele... Last stand meg inkább sniperrel idegesítő mikor épphogy eltalálom és beesik fedezék mögé, amit át sem tudok lőni, mert vastag beton.

YouFail 2011.02.02. 22:03:03

Én is át tudom érezni Lalee! É n már rohadt sok ideje MW2-özök most kezdtem black opsozni.Viszont abban hogy tiltsák a dolgokat nem értek egyet lehet hogy szemétség, viszont ha már benne van a játékban had használjam(ezt csak a GL-re ,RPG-re, Pro modell, és a g18ra értettem)A perkek tényleg borzalmasak főleg az LS annyira tudom utálni mikor már majdnem megölöm last standel, lelő és a haverom leszedi így még a killt se én kapom!!!!A másik meg a ,,ninják,,(így nevezem én öket) a marathon,commando,cold bloded összesítés halálos ezerrel jumpol össze vissza és el nem találod soha.A 3. pedig a claymore na azon mindig felidegezem magam, látom a sniper ott ál szúrnám hátba erre claymore felrobbant.Black Opsba nem 1x előfordult senki sem maradt SD-be akarom szedni a bombát és felrobbanok ez mekkora csalás!Amiről még beszélni szeretnék azok a túlzott campperkedés , azzal még semmi bajom SD-be leáll pár percre mert snipeol de hogy egész körben 1 helyen áll és védi a bombát azért az eléggé idegesítő!@-=RockerLaLee=-:

Amúgy kihagytál még 1 nagy gondot mégpedig az aimbotot (a program magától beméri a célt,jobb esetben csak ha rálösz akkor ad fejest) és még utána keménykedik is hogy te mien noob vagy hát én megöltelek stb.

Burgonya 2011.02.03. 00:09:45

@-=RockerLaLee=-: Hát lalee aki mai világban onlinon játszani annak jó idegzetének kell hogy legyen!Főleg aki FPS-sel játszik!De könyörgöm a játék nem arra lenne hogy szórakozzon az ember?!(Én nagyon szórakozom mikor 20x ugyan az a pa*aszt lő le ugyanarról a helyről!:()

Balazs11111 2011.02.04. 17:19:11

Nah én cod4-ezek és el kell hogy mondjak néhány dolgot.
A felsorolt gl, md stb. a cod4 alap multijában találhatók. Erre van a Promod amin mindenki egyszintű és nincs semmilyen hülye fegyverkiegészítő
Aztán ott a Pb. A Clanbase meccseken már ezt kihajitották az ablakon, és a jobban bevált UAC-t használják.
Szal Promodozzatok

ROw2 · http://www.xfire.com/profile/row2 2011.02.05. 09:52:08

@Dark White: "ROw2 is 11 éves korában úgy tolta és még tolja is a COD-ot mint egy 20-25 éves nagymester... De azért tetszett a kritikád! :D "
Mivan? Mi az hogy nagymester?
Azért mert cb waron 2v2be 11-0 stattot nyomok? :D.
Nah de most komolyan mi ez?

Oddye 2011.02.05. 14:15:47

@ROw2: összemakkoltad a helit és bebújtál a sarokba xD

Deathwing 2011.02.07. 00:05:19

Sosem multiztam cod4en, ezekszerint jól tettem. Bár gondolom örökletes a dolog.(mw2, black ops)

Igazából a wowról is elmondhatod így ezeket összességében. Nem játszom szívesen magyar szervereken, sőt sehogy, de a külföldieken elidőzve látom hogy nincs nagy különbség.

AR5T7 2011.02.08. 06:17:28

En mindig is utaltam cod cs stb mutlijat. eloszor is, mert teljesen tehetsegtelen vagyok benne (: masoszor pedig ugy mindenert amit leirtal. eddig egy jatekban nem csalodtam, mondjuk ugy hogy 2 ben: team fortress 2 , left 4 dead. termeszetesen NEM magyar szerveren. altalaban esport vagy egszeruen hide n seek en okorkodtem, mindenki normalis volt, es jofej. ha bejott egy 14-15-16 vagy istentudja milyen fiatal szarhazi, ha noralis volt ok, de ha voicechaten spamolt es irritalt mindenkit kivagtak. celszeru amugy Ausztral szervereket keresni. itt ugyanis ha egy jatekon az all, hogy 18 plusz, akkor bizony szemelyit is kernek. viszont NAGYON lezserul osztalyozzak....itt a gta iv is 15 os besorolast kapott. ezzel nagyon NEM ertek egyet...

fe.misi 2011.02.08. 17:16:51

Hello.En Battlefield 2-zöm,de ott is ugyanez van,ma nem azé a pofa söré,de mikor tetőre megyek sniperkedni es meghalas nelkül leszedek vagy 6 embert az kemp-persze idegeljen csak mindenki,de ez harc-szimulátor lenne,nem,és a kemp egy stratégia,vagy nem,lehet hogy bunkó vagyok,de igy van szerintem.
Nalunk a spawn point killt átnevezték BaseRape nek és bannolnak érte,hát istenem én ugy csinálom,hogy látom,ott ujjáéled,jön felém,lelövöm,ez nekik nem fair hagyjam hogy lelőjjön,vagy mi?????Ha nem felém indul el akkor meg megkerülöm és akkor is gyakrabban ő hasal a porba.Tavaly megvettem a BF2-t tecsóba 10 euróért-3000forint és játszok megkapom a purple heart érdemrendet örülök magamnak és meccs végén rohanok BattlefieldHQba begnézni ottvan e HÁT NINCS...tud valaki segiteni.

Cpt. Csaba 2011.02.08. 21:34:49

Én már elmondhatom magamról hogy játszottam minden multiplayer fps-el, de egyik se fogott meg annyira. Leginkább a TF2 de az se olyan jó mostanság már, mert elcseszték a sok új fegyverrel.
Miközbe éveken át kerestem egy olyan játékot amit élvezek is multiba nem gondoltam volna soha hogy a minecraft lesz az :D. Van pár haverom, velük bérlek egy publikus szervert, és csupa móka kacagás van amikor játszunk. Csak ajánlani tudom :D

farönk 2011.02.09. 17:11:44

Lalee, nem vagy egyedül a helyesírós mániáddal. Én is, mikor NfS:W-n csetelek, igyekszem a helyesírás szerint írni. Még angolul is. Sajnálom, hogy az MSN kitörölte a helyes írásra való törekvést a mai fiatalokból. (Gondolok itt pl. a kisbetűs mondatkezdésre, a dupla kérdőjelre és hasonlókra.)

Vazzeg 2011.02.11. 15:29:08

Teljesen jogos szerintem. Én már közel 1000 órát Counter-Strike-oztam, és igen, volt hogy már abba is hagytam egy időre, mert állandóan le cheatereztek. Pedig a Steamemet nem kockáztatnám, igazán nincs szükségem VAC banra. COD-dal is ugyan ez a helyzet, leginkább nálam is COD4-nél, állandóan kempereznek meg lowoznak, ha lelövök valakit akkor wh-s low vagyok, ha meg lelőnek akkor ennyit érsz, és hasonlók... A HQ-s dologgal én is találkoztam, meg ilyen idióta adminokkal is. MW2-ben meg egyszer valamilyen csoda folytán két egymást követő mapon is hozzájutottam az atombombához (csak kicsit kempeltem :p), és hogy akkor milyen cheaterezést kaptam, juj xD Mindenesetre próbálkozok valamilyen normális szervert találni.

Oddye 2011.02.14. 18:45:40

Hát azért CoD4-en még indig jobb a helyzet mint CS-n. :) Sok "szájberkocka" szétveri a billentyűzetet ha lelövik meg magánkívül ordít. -.-

Z-nó 2011.02.25. 16:08:40

Nekem az a Taktikám, hogy külföldi szerverekre járok nagyrészt.

flugos 2011.04.05. 13:06:11

Helló!
Kicsit örültem, hogy végre vki ír vmi cikket erről. De pont otthagytad abba, amit fontos lett volna megemlíteni, és belemntél tök érdektelen dolgokba. Köszönés..Egyrészt kit érdekel, hogy köszönnek vagy sem, és kit érdekel hogyan köszönnek, ez már túlontúl szubjektív vélemény.

Arról kellett volna inkább írnod, vagy jobban kiemelned, ahogy itt többen is említették, akik ellehetetlenítik azt, hogy kikapcsolódj játék közben. Nem, nem a csalókra gondolok, hanem azokra az emberekre akik csak azt tudják hajtogatni, hogy Whzol, aimezel, miegymás. A legszörnyűbb a egészbe, hogy a köztudatban az van, hogy ezeket fiatalabb játékostársaink csinálják, pedig nem feltétlenül van ez így. Ráadásul a manapság ezek a whzos szövegek annyira megsűrűsödtek, hgy szerintem akikre rámondják 20-ból 1 csalhat.

Tényleg marha fárasztó mikor az ember munka vagy tanulás után ki akar kapcsolódni felmenni egy szerverre, és igen állandóan azzal találja szemben magát, hogy dirigálnak neki, vagy lecsalózzák, miközben hozzáteszem, semmi extra dolgot nem csinált csak le merte lőni. Igen a másik az adminok, ő maguk se tudják egy HQ szerveren eldönteni mi szabályos mi nem. Vkinek már nem szabályos amit csinálsz te, de ha admintársa csinálja az belefér.

Amiről írtál, hogy menj már hqra meg bla bla, igen ez egy másik idegesítő pont, főleg nekem, mert én csipával többet rohangálok egy overgrownon mint más, de ha meg mer az ember állni lőni, mert azzal kénytelen vagy nem futás közbe lőni, akkor már kempelsz és nem mész hqra. Tényleg minden szerveren egy azonos HQ főszabályt kellene megszabni, és mindenhol azt alkalmazni, mert a játékosok se fogják tudni, ha felmennek egy másik szerverre hogy ott mi szabályos, lehet e onnan védeni vagy sem.

Hozzáteszem Cs-t ezért hagytam abba, mert lehetetlen volt pubolni, inkáb felidegesítettek, minthogy jóléreztem volna magam.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.04.05. 13:22:53

@flugos:
Ez egy túlontúl szubjektív blog, tehát beleférnek a túlzások :)

Amúgy pedig egyetértek Veled. Ugyan engem nem zavar(na) ha lecsalózn(án)ak, mert nem szoktam felvenni az ilyeneket, és tiszta lelkiismerettel mondhatom, hogy nem használtam soha se WH-t, se aimot se semmit.

Viszont ez az ellehetetlenítés tényleg irritáló egy dolog. Az a gond, hogy legtöbbször a normális szerverek csak hétvégén üzemelnek, hétköznap be kell érni vagy a 40 fős értelmetlen FFA meccsekkel vagy a dolgok legaljának számító THC szerverrel.

Adminos dologban meg szintén egyetértek. Múltkor volt az A*Team szerveren, hogy az egyik admin WH + aim kombót használt, a másik admin meg védte nevetséges érvekkel. Aztán mikor (káromkodás nélkül) kifejezték az emberek a nemtetszésüket, bannolva lettek. Szerverbérlést is korlátozni kellene minimum 17 éves alsó korhatárral.

flugos 2011.04.05. 14:55:05

Igazad van blog tehát szubjektív vélemény nyílvánításról szól :)

Őszintén mondhatom, hogy az én gépemen se volt soha ilyen ,de mégcsak meg sem fordult a fejembe ilyen, hogy csaljak, mert én amolyan régi vágású vagyok. Kikapcsolódni megyek fel, játszani, nem a statot hajtom, hanem hogy jól érezzem magam. Persze, azért hajtok, hogy jól menjen és ott legyek a top3ba, de nem fogom a billentyűzetet a falhoz vágni ha nem így lesz. Sokáig és a mai napig nem tud annyira érdekelni, nem veszem fel én se, csak az embernek vannak rosszabb napjai, mikor már a 15ik beszólást kapja, akkor már nálam is meginog a léc.

Amúgy tudom, hogy cod4ről van szó, de cod2ről jöttem át, néha még leülök régi bajtársakkal warozni (cod4be nem waroztam), de azt vettem észre, hogy már war szintjén sincs semennyire megtisztelve az ember. Régen alapszabály volt, hogy saybe nem írunk, nem káromkodunk, nem becsméreljük a másikat. Most oda vissza beszól mindenki, ha túl jók akkor azzal jönnek, hogy mi milyen bénák vagyunk, ha mi vagyunk túl jók, akkor meg azt kapjuk, hogy csaló banda. Nem állítom magamról, hogy TS-en soha nem mondtam vkire, hogy csal az ellenfél, és lehet tévedtem, de nem értem miért kell saybe beírogatni és egymást szapulni miközben jól is érezhetnénk magunkat. Az a baj, hogy mások akkor érzik jól magukat, ha megy az anyázás..és ezt mindenáron el akarják érni.

Cod4es adminokkal kapcsolatban, tudnék mesélni, és sajnos tévedsz a korhatárral kapcsolatban, mert 30 év körüli emberekről is van tapasztalatom. Szerencsére azért vannak normális helyek is.

Jah igen ezzel kapcsolatban csak egy kettő dolog ami jellemzi a magyar játékos scene-t (külföldit is egyébként, már azt vettem észre). Volt mikor megkaptam, hogy lecsalóztak, oké legyen nevettem egyet rajta, aztán a srác Whzott közben, igazából nem is titkolta. Ugyanez, csak cod2 waron, azt hitte csalunk, ezért ő bekapcsolta az aimet, és azt mondta, hogy amíg mi nem kapcsoljuk ki a WH-t, addig ő az aimet se. Egyszerűen nem értem ezeket az emebreket, akik kifordítva látják a dolgokat.

Ráadásul, szerintem nem olyan nehéz megkülönböztetni egy WH-st egy nem WH-tól. Persze sajnos vannak már akik mesteri szinten tudják használni, de sokszor meg elfelejtik, azt, hogy az ember nem csak lát hanem hallani is lehet, mozgást, fegverváltást, töltést. Igazából ott kezdődik a probléma, ha jön egy fiatal játékos, vagy újonc, el se tudja képzelni azt, hogy másoknak évekbeli tudása van és azért jók, vagy jobbak nála, ezért alapértelmezettnek veszi, hogy csal. Nem kizárólag magamról beszélek, biztos vagyok benne, hogy már majdnem mindenkit megvádoltak.

Tényleg egy saját szerver kell, ahova csak ismerősök barátok mehetnek fel, csak sajnos a mai gondolkodás alapján, "baráti" kapcsoaltok is felbomlanak ilyenek miatt.

sajtos9 2011.05.20. 22:09:07

Engem is nagyon zavar a 'cs',egyrészt azért amit LaLee mondott másrészt ezért mert a 'cs'(csé)a Counter Strike nevű játék ami az egyik kedvencem.

Killah · http://killahokorsegei.wordpress.com/ 2011.05.22. 19:48:47

Hát én nem értek egyet a tiltásokkal. HA raj vagy akkor jöhet bármivel tudsz ellene tenni. Ha nem akkor meg fejlődj. Mellesleg tartsd fejbe hogy ha engedélyezve van, TE is használhatod. Probléma megoldva. "Az egy dolog, hogy benne van, de ha mindenki azt használná (mert mellesleg azzal mindenki tud ölni), akkor átmenne az egész Unreal Tournamentbe, vagy Quake 3-ba.. A CoD maradjon CoD. "
A COD magába foglal mindent ami benne van. Tehát a COD az COD marad attól hogy RPG-zel pl. Benne van.

TheFallenDuck 2011.07.02. 19:23:52

Ezekkel egyetértek!

Pár játékot ezek miatt hagytam abba(1 kivétel).

GTA SAMP:Ha bemegyek egy One shot One kill arénába és neaggyisten megölök valakit 3szor halál után máris:TheFallenDuck is hacker!!!!!four!44
Ha egyszer béna akkor az nem az én hibám:/

Battlefield Heroes(ez a kivétel):Ezek miatt is hagytam abba meg azért mert áltatlában kidobott mert 1killem és 3 halálom volt:/Ez csak a cheatereknek kedvez:10 kill 0 death ellenségtől 3at kidob bejön másik három:azokat is kidobja és ez megy végig...

Counter Strike:Ha megölsz valakit HACKER,dont use wh,only back only back.HA egyszer meghalsz nem kell Spammer troll achievementre hajtani...Ha meg hátbatámadlak akkor Voice chatba mondjam meg h:Tisztelt 4.4Lowen6.6 úr!Mögötte vagyok tessék megfordulni,hogy véghezvigyünk egy tűzpárbajt!o.o

Pont ezért veszek inkább Xboxra játékot ott nincs hack,nincs chat,nincs u a cheter Wahlaha lamalo!!4

Még a Black Ops elmegy PC-re de ott is ha benne vagy eg KillCamba örülsz neki de erre:Wow lagger,Nice lag,Only lucky not skill-.-

Killah · http://killahokorsegei.wordpress.com/ 2011.07.02. 20:25:15

@TheFallenDuck: Aztán mégis ki a francot érdekel hogy hackernek titulálnak? Csak jelzés hogy valamit jobban csinálsz mint ők. A lagger-makker cuccal ugyanez van. Ha csak mák volt akkor mi húgycsőért nem tudott lelőni, ha ő annyira skilles? hagyni kell az ilyeneket aztán kész.

ateszka1 2011.07.07. 22:10:01

En COD4-el soha nem jatszodtam,COD6-ozni szoktam,ott csalo keves van mert a VAC jol vegzi a dolgat es aki csal azt banolja(veszett a steam accjan levo multiplayer jatekok).Abban altalaban csak a Tubeolast(a GL) tiltjak,bar tuber igazabol az aki fel meterrol lo rad GL-el,sokszor besutve,szoval felse robban,hanem megol maga a granat...kellemes.Ott eleg ritkan talalkozni magyarral,mert IWNet van,nem szerverek,nekem tetszik a 12-18 jaetkos limit,tobb nem is kell.Azon eleg jol ellehet szorakozni,egyszer majd kiprobalom lehet a COD4-et is.Amugy Counterben ugyanez megy es most kiprobaltam a CS:S-t,szinten.

punkgeri 2011.10.06. 19:29:12

na hát velem is akármilyen multis fps-ben, éhes vagyok megállok és harapok egyet a mondjuk rántott húsos zsömlémből azt rögtön kidobnak kempelés miatt.és ez hosszú távon rohadt idegesítő és ezért áltam le a multis fps-ek nagy részével mert egyszerűen nem ehettem egy hosszab pl. HQ-nál.

F~Zero · http://fzofficial.blogspot.com/ 2012.04.29. 20:57:54

:DDDD.. olvasgatva ezt a bejegyzést és ezeket a kommenteket.. igen előjönnek az un. 'szép emlékek' ?!
tipikus háborús/lövöldözős/multis problémák..
Ha jól játszol? > Csaló vagy > Kirúgnak a szerverről
Ha sz*r vagy? > 'Csicska, takarodj' kommentek > Kirúgnak.

Aztán az állandó anyázások amiről már fent LaLee is írt.. hát ezek aztán a kedvencek.. tipikusan IGEN ÉNIS LEIROM 11-17 de talán még tovább is terjedő okokskodó/síró kis majmok :)
ilyenkor a legegyszerűbb (bevált taktika) visszaírni: 'This is a Game.. Get Life' vagy 'Dont Cry Baby' stb.

Wh.. igen ismételt probléma. Én mondjuk huzamosabb ideig játszottam az un. SOF2 Multijával (Soldier Of Fortune) itt volt egy egyszerűen letölthető plusz program! egyszerűen letöltötted, telepítetted, és beraktad a játékmappába.. ez arra volt jó h meg lehetett nézni h ki csal és ki nem.. egyszerűen ha valaki elkezdett wh-zni meg 'cheater'-ezni akkor beírtad h '@fp' erre a chatbox kidobta az fp-det mintha bind lenne. ez egy remek program volt és ami fontos FIJÁTSZHATATLAN! ha wh-ztál de megvolt a program akkor a chatbox nem dobta ki az fp-d. Az fp kiirta a nemzetiséged, a pontos időt az országodban és egy számot ami csak a te számod volt így nem tudtak nevet másolni sem.. a számot akárki egy oldalon visszakereshette hogy kié, melyik névhez tartozik.. ilyen kellene COD-ra is..

Na 'röviden' ennyi a mondanivalóm :) a viszont látás' LaLee és a többiek :)

MrKrumpLee 2012.05.16. 20:53:17

Na ezért játsszon mindenki Team Fortress 2-t! Ott eddig nagyon ritkán találkozom ezekkel az emberekkel, akik ha lelövik őket, már csalóznak. Konkrét csalókkal meg soha. A szó szoros értelmében.

Mesterlövész 2012.12.29. 22:44:29

Nos igen, ismerős nekem is, hogy azért raktak ki valahonnan, mert véletlenül pont lelőttem az admint, és a helyemről való azonnali eltakarodás helyett voltam szíves tenni neki egy utalást, hogy lőjön ki az épületből. Erre az a marha (,gyanítom, valami frusztrált 30 éves) kickelt egy órára a szerverről. Puffogtam egy kicsit, de csak miatta percre pontosan megvártam, hogy leteljen az idő (19:46-20:46), visszaléptem annyi erejéig, hogy a szemére hányjam, milyen jól vissza tud élni a ráruházott hatalommal, aztán leléptem és többé vissza sem néztem oda. Egyébként ha érdekel valakit, ez a CoD 4-ben volt az ASE Hardcore Fejér megyei (vagy vmi hasonló nevű) szerver. A társaság alapvetően normális volt, csak pechükre pont egy idióta volt a főfejes és pont engem kellett biszkurálnia.
süti beállítások módosítása