HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Mafia II - Jimmy's Vendetta cikk

-=RockerLaLee=- 2010.09.25. 23:05

Az előző cikkben beígért Mafia II kiegészítőkről (mai nevükön Downloadable Content, alias DLC / Letölthető Tartalom) szól eme írás. Sikerült az élményt tovább fokozni ezekkel? Illetőleg bekerül a már sokak által hiányolt Free Ride mód a játékba? Ha érdekelnek a válaszok, kattints a 'Tovább...' gombra!

 

 

 

 A Mafia II-höz eleddig 3 hivatalos DLC jelent meg, ebből az egyik csak PlayStation 3-ra, amiről - PS3 híján - nem tudok nyilatkozni, úgyhogy szorítkozzunk a maradék 2, PC-re is megjelent kiegészítő csomagra.

Az első DLC csomag a Made Man nevet kapta. Ez egy nyúlfarknyi kis pakk, lényegi változást nem tartalmaz, csupán néhány új, az alapjátékban nem jelen lévő ruhát (pl. csokornyakkendős mókamiki öltöny, szemüveg), néhány új autót (egy áramvonalas sportkocsit és egy böszme oldtimer-t), amik csak a garázsunkban lesznek fellelhetők, de itt szerencsére mindig. És ennyi nagyjából.

 

A második DLC, amihez sokan nagy reményeket fűztek az a Jimmy's Vendetta. Ez a DLC a PlayStation-ös Jimmy's Betrayal DLC folytatása, és a neve körül a Free Ride játékmód esetleges felbukkanásának - mondhatni - lehetősége lebegett. Hogy ebből mi sült ki? Hát.. so-so, ahogy az angol mondaná, de nézzük a részleteket!

A Jimmy's Vendetta történetét nem bonyolították túl: adott Jimmy, akit több, mint valószínű, hogy Kojak-ről mintáztak (alulra raktam egy összehasonlító képet) és bérgyilkososdival keresi a napi betevőjét. Azonban utóbbi két munkaadója, a munka elvégeztével pénz helyett kedves kis börtön-bérlettel ajándékozták meg. Jimmy-t tehát átverték, és most nagyon dühös. A börtönlázadás azonban kapóra jön számára, kijut és elindul bosszúhadjáratának (vendetta) hosszú útján, hogy jól bebüntesse az ír Tam Brodie-t, és az olasz Sal Gravino-t. Ezek a szereplők egyébként nem voltak jelen az eredeti Mafia II sztorivonalában, habár egy ízben utalnak az eredeti történetre.. ilyen jelenetekből lehetett volna több.

A Jimmy's Vendettát úgy képzeljük el, mintha GTA-t játszanánk: ott állunk az utcán, igazából azt csinálunk, amit akarunk: lövöldözhetünk, száguldozhatunk, ruhát / fegyvert / kaját vehetünk, autót tuningolhatunk, stb.. Tehát mondhatni, megkaptuk a Free Ride játékmódot. Ami hab lehetne a tortán, azok a küldetések, amik szintén elszórva vannak a város különböző pontjain, és tetszőleges sorrendben teljesíthetjük őket. 3 különböző küldetésfajta közül választhatunk: autós, ír és olasz maffia küldetések. Sajnos itt a küldetések előtt nem kapunk hosszas átvezető filmeket, csupán 1-2 különböző (bár baromi jól kinéző) képet és alá a feladatunk leírását.

Ez eddig jól hangzik, de sajnos közölnöm kell veletek, hogy a küldetések baromi fantáziátlanok és unalmasak. Az autós küldetések mindegyike arról szól, hogy menj el a kb. háztömbnyire parkoló autóhoz, törd fel a zárat és vidd el a garázsba. Ennyi. Az ír és olasz küldetések pedig a verd meg / nyírd ki / robbantsd fel őket sémára épül, ami szintén monoton. Kivétel talán az utolsó 3 lövöldözős küldetés, ami a Mafia II-höz képest is kellően kihívóra és izgalmasra sikeredett. De a többi küldetés, egyszerűen kritikán aluli: a Mafia Free Ride Extreme agyament küldetéseit kitaláló fejlesztőktől NEM ezt vártam!

A küldetések egyébként bármennyiszer újrajátszhatóak, ugyanis minden kis apróságért pontokat kapunk: milyen állapotban szállítjuk le az autót a garázsba, hány fejlövést adunk le zsinórban, és hasonlók, tiszta játéktermi játékmenet. Ezen kívül még száguldozásért, ugratásért illetve driftelésért kaphatunk még pontokat, ha valakit érdekel ez, illetve az, hogy az internetes leaderboardra feltöltheti a pontjait és dicsekedhet, hogy "Nézd, anyu! 3425 pontot értem el a 3. küldetésben!".

Egyéb téren minimális változások kerültek még a játékba: bekerült 1-2 olyan autó, ami az alapjátékban nagyon el volt rejtve (ISW-508 és Walker Rocket), illetve a tuningműhelyben elérhetővé váltak a különböző felfesthető minták: lángok, négyzetek, stb...

Összességében a Jimmy's Vendetta közepes jóindulattal 3 pontot kap az 5-ből. Aki vágyik a GTA-szerű játékmenetre, szereti ezt a pontozós megoldást, illetve poénnak találja a "Kojak Empire Bay-ben" tényállást, annak bátran ajánlom. Aki viszont Mafia I szintű Free Ride Extreme módra vágyik, elmebeteg küldetésekkel és még vadabb jutalmakkal, az kerülje el, mert hatalmas csalódás fogja érni.

A következő DLC-t már bejelentették a cseh srácok, és remélhetőleg ennél sokkal színvonalasabb lesz. Annyi biztos, hogy Joe-t fogjuk irányítani és kiderül, hogy mi is történt Empire Bay-ben, amíg Vito a börtönben ült. Várjuk szeretettel!

-----------------------------
Játék Info
Fejlesztő: 2K Czech
Kiadó: 2K Games
Év: 2010
-----------------------------
Hivatalos honlap:
http://www.mafia2game.com 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr312323363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.09.26. 20:20:30

sajna a MAffia 2 borzalmasan szaggatott nálam, ezért ez sem kerül majd a képernyőmre...pedig Jimmy szimpatikusabbnak tűnik mint az eredeti fsz.

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.09.26. 21:09:08

Én sokkal jobban örülnék neki hogyha már új videó!
Akármién vízipipás,füstölős,játékbemutatós ,közös vagy stb... Tudom hogy milyen nehéz videókat csinálni meg milyen rossz ha sürgetnek nem is sürgetni akarlak csak már naon várom mert a kedvenc videósaim (Reactor,Othala & Sheshi,te) mostanában nem csinálnak videókat pedig annyi lehetőség van....

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.09.26. 21:10:26

@DarkWhite: Én sokkal jobban örülnék neki hogyha már lenne új videó!

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.09.26. 21:31:53

@Je m'appelle Théo:
Tény, hogy Jimmy tökösebb legény, de - talán amiatt, hogy Jimmy előéletéről nem sokat tudunk meg - nem nagyon nőtt a szivemhez a kis kopasz :D

@Dark White:
Othala xD El-Oh-El.
Egyébként, amint a státusznál is olvashatod az ötlet megvan, az intrót a héten elkészitem, onnantól meg lesz videó is :)

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.09.26. 22:06:29

@-=RockerLaLee=-: WTF? Ezt miért mondod? Mi a baj azzal ha szeretem Othala pár videóját?

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.09.26. 22:12:32

@Dark White:
Semmi baj, hogy Te szereted Othala videóit, csak én nem szeretem Othalát :D

haveeer 2010.09.27. 13:16:21

@-=RockerLaLee=-: Szeretnék kérdezni vmit... Zenék is lettek újak vagy csak autók és ilyen más dolgok újultak ???

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.09.27. 18:48:07

@Laja (HT):
Úgy vettem észre, hogy a zenék maradtak a régiek. Hallottam pár ismeretlennek tűnő dalt, de szerintem csak azért volt ismeretlen mert nem hallgattam végig a soundtracket. A következő, Joe-s DLC-ben viszont vadiúj dalok is lesznek!

haveeer 2010.09.28. 12:57:44

@-=RockerLaLee=-: Annak örülnék mert szinte beleszerelmesedtem ebbe a régi idők zenéjébe... :)
Kedvencem : www.youtube.com/user/LajaHT95?feature=mhw5#p/a/f/1/hWbj6jquAOk

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.09.28. 15:44:39

@Laja (HT):
Áh, alap alap :)

Párom ismerte korábbról ezt a dalt, és ő ajánlott egy filmet ezzel kapcsolatban. A cime: "La Bamba". Ez az előadó, Ritchie Valens életét mutatja be, múltkor megnéztük, és csak ajánlani tudom :)

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.09.28. 20:16:27

@-=RockerLaLee=-: Párod!? Barátnőd? Feleséged?
Bene lesz egy videódban? XD

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.09.29. 22:03:36

@tesz-vesz:
Torrentről és hasonlókról privátban, egymás között.

Grizliee 2010.10.13. 07:58:24

Nekem Kojak jutott róla eszembe, bűnöző kiadásban.

Grizliee 2010.10.13. 08:01:43

Ja igen, a zenét megemlítve:
www.youtube.com/watch?v=m24uUzJgfwQ
és amit említett Laja :D Meg volt mégegy ami tetszett, de nem tudom a címét.
süti beállítások módosítása