HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 35: A "fekete dobozos" Nakhla

-=RockerLaLee=- 2014.10.14. 23:20

Talán a legkülönlegesebb dohányteszt ez a mostani, hiszen ez a dohány már 5 éve folyamatosan megússza a cikkezést. Félreértés ne essék, nem most szívtam ilyen dohányt először, hanem még 2009-ben. Akkor azonban olyan hamar elfogyott, hogy el is felejtettem írni róla. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, én mindig vettem belőle, amikor csak tudtam, de nem írtam róla. Így most hiánypótlásként íme a Nakhla Fakhfakhina trópusi vegyesgyümölcsös dohánya...

vizipipa_dohany_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyümölcs.png

A tesztet Luigival, a 82 centiméter magas, egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 100-110 percig tartott a menet. Kísérőként Apenta trópusi gyümölcsös üdítő volt jelen.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_1.JPG

- Dohány:  Ezen dohány a Nakhla egy elég régi altípusához tartozik, a Fakhfakhinához. Sajnos más ízt még nem láttam ebben a vonalban, de állítólag van belőle pisztáciás (!!) is. A lényeg, hogy ez is követi a tradícionális Nakhla vonalat minden tekintetben: nem túl sok melasz, durvább aprítás, olykor ágak. Sajnos akármennyire el akartam hinni, hogy 50 grammos adagot vettem, csalódnom kellett. Lehet, ez az újabb csomagolás trükkje (kisebb dobozba kevesebb fér csak), de ez már anno az Al-Masah dohányoknál is idegesített, főleg, hogy 2009 óta majdnem duplájára emelkedett az ára.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_2.JPG

- Íz és illat: A dohány dobozán kismillió gyümölcs található, a teljesség igénye nélkül: ananász, narancs, őszibarack, eper, kékszőlő, kiwi, alma, mangó. Na most, hogy ezek közül melyik van benne és melyik nincs, azt nem igazán tudnám megmondani, hiszen egy hatalmas egyveleg az egész. Abszolút komolyan lett véve itt a VEGYES gyümölcs kifejezés: mintha bedobták volna egy turmixgépbe az összes előbb felsorolt gyümölcsöt és összekeverték volna. Na jó, megerőltetem magamat. Illatában mintha a kékszőlőt és a kiwit, illetve egy árnyalatnyi narancsot éreznék, mindenesetre NAGYON kellemes, még éppen nem émelyítően édes illata van. Az íze pedig... Gyümölcs-Man a szádba élvez. Brutális gyümölcsös hullám, szinte belefolyik a csőből a szájba, mintha innád a füstöt. Lehengerlően jó.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_3.JPG

- Füst: A kevesebb melasznak köszönhetően nem egy füstkirály, de megfelelő mennyiségben adja a fehér füstöt, meg egyébként is, ennél abszolút az íze a lényeg.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Fakhfakhina_Vegyesgyumolcs_4.JPG

- Összegzés: 5/5, zseniális dohánynak tartom ezt a vegyesgyümölcsös mixet - ezt mondom most és ezt mondtam 2009-ben is. Azóta még mikor lehetett kapni Al-Waha vegyesgyümölcsös dohányt, kipróbáltam, de simán kenterbe veri a Fakhfakhina. Nagy örömömre egyre több helyen látom, hogy kapható, de az említett magas(abb) ár és a nem egészen 50 grammos csomagolások miatt eléggé költséges mulatság ez - tekintve, hogy nálam egy hét alatt elfogyott.

Külön ki kell emelnem - bár az összpontszámnál ez a szempont ki lett hagyva természetesen - hogy ez a dohány, az egyértelmű élvezeti értéke mellett igen nagy eszmei értékkel is bír számomra. 2009 óta rengeteg dohányt kipróbáltam már, de eme vegyesgyümölcsös dohányon kívül semmi más nem ad olyan "időutazást" az 5 évvel ezelőtti időszakra. Biztosan sokatoknak van hasonló élménye adott dohányokkal. Már elég volt csak beleszagolnom a kibontott dobozba máris bevillantak az akkori - meglehetősen keserédes - emlékek. Hajnal 2-ig MSN-ezés (igen, akkor még az volt a királyság) a sötétben, ahol csak a monitor és a hangfal kék ledje világított, nagy füstfelhők az első, 47 centis vízipipából, gyönyörű vegyesgyümölcsös íz, RAMMS+EINtől a "Frühling In Paris" az akkori új albumról, Žagar, Seether akusztikus koncert, Borderlands első része, Batman: Arkham Asylum.. ejha.. köszönöm, Nakhla. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr796789309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása