HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Mafia II - Joe's Adventures cikk

-=RockerLaLee=- 2010.12.06. 18:12

"Ha már lúd, legyen kövér" alapon beszámolok a nemrég megjelent Mafia II DLC-ről, vagyis letölthető tartalomról, amelyben Vito legjobb barátjának és - szerintem - az egész játék legnagyobb fazonjának, Joe-nak bőrébe bújva vehetjük irányítás alá Empire Bay-t! Hogy ez megint csak egy jó kis marketingfogás a Jimmy's Adventure-féle ratyibb tartalom mellé, az a cikkből kiderül... 

 

 

A Jimmy's Vendetta 'érdekes' vagy csak számomra túl egyszerű játékmenete után vegyes érzelmekkel fogadtam a Joe's Adventures-t. Egyrészt reméltem, hogy mivel mostmár egy 'hivatalos' szereplő kerül irányitásunk alá, kicsit komolyabb sztorit kerekítenek a játéknak, másrészt viszont aggódtam, hogy ha így is lenne, akkor túl rövid és emiatt felejthető alkotás lesz. Félig-meddig igazam lett, de nézzük részleteiben...

A történet hál'Istennek sokkal nagyobbat üt, mint a Jimmy's Vendetta. Az alapjátékban Vito börtönbe kerül, amikor egy hamis benzinutalványos üzlettel kapcsolatban lebuktatják. 10 év börtönt kap (amiből mondjuk csak 6 lesz végül) és az alapjátékban itt volt a fordulópont, amikor is 1945-ből 1951-be repülünk pár küldetés után. A Joe's Adventures ugyanezt az időszakot mutatja be nekünk, csak éppen Joe szemszögéből. A legelső küldetésben épp láthatjuk, ahogy Vito-t elhurcolják a rendőrök, Luca Gurino pedig értesít minket, hogy mi is a helyzet. Itt kapcsolódunk be a történetbe, bosszút állunk a Vito-t bekasztnizó benzinkutas fickókon, és úgy általánosságban mindenféle piti munkát végzünk a Clemente családnak. Azonban itt is van egy fordulópont, aminek következtében Joe-nak el kell hagynia Empire Bay-t egy időre, és mikor visszatér, akkor - akárcsak az alapjátékban - már nem a tél fogadja, hanem az 50-es évek elejének színkavalkádja.

A megvalósítás szabja két részre ezt a játékot: a fordulópont előtt rendes átvezető filmek és korrekt sztorivonal vezeti fel az eseményeket, a városba visszatérve azonban Jimmy's Vendetta 2 következik. Ugyanaz a séma: válaszható küldetések a város különböző helyein, ezen kívül pedig Free Ride, azt csinálsz, amit akarsz. Na basszus, ugye?

Hát nem. Mondhatnám, de nem mondom, mert úgy látszik tanultak a korábbi hibáikból a srácok és ez a Free Ride-szerű játékmód legalább olyan izgalmasra sikeredett, mint az első néhány küldetés. Olyan emberektől kaphatunk küldetéseket mint Eddie (a Falcone család jobbkeze), Derek, Tony 'Balls', Guiseppe, illetve vannak újabb arcok is (Charlie, aki autókkal kereskedik, illetve egy Rocco nevű - nem NEM AZ a Rocco - szadista fazon). 

A küldetésekben felfedezhető egyfajta Jimmy's Vendetta féle kategorizáció, tehát vannak autós, bunyós meg lövöldözős küldetések, illetve ezek keverékei, de ezeket baromira eltalálták. Az autós küldetések mostmár nem csak arról szólnak, hogy menj el a sarkon parkoló autóért, és menj el a város túlsó felére. Nem, nem. Ehelyett olyan marha jó dolgok vannak mint pl. járass be egy agyontuningolt kabriót a város TELJES autópályahálózatán, vezess végig szerpentinen egy fék nélküli autóval vagy éppen bomba van az ülés alatt és ha adott sebesség alá mész, akkor pápá (kicsit Free Ride Extreme utánérzés, de sajnos nem olyan kihívó, mint anno). Autós küldetések: abszolút ötös. Mehetsz a helyedre.

A lövöldözős küldetések többsége megfelelően nehéz és kihívó (főleg a legutolsó), rengeteg ismerős helyszínen fognak tűzpárbajok zajlani, de sosem válnak unalmassá. Felbukkan egy új ellenfél típus is, nevezetesen a golyóálló mellényes rendőrök / maffiózok, akikre csak fejlövéssel érdemes menni, 4-5 shotguntöltényt vigyorogva túlélnek. Ezeknek a küldetéseknek a gyengéje egy nagyjából másfél perc alatt abszolválható mesterlövészes küldetés, amiben kicsit csalódtam, ebből tényleg ki lehetett volna hozni többet.

A verekedős küldetések már szinte csak pont az i-re: az új finisher mozdulatok kegyetlen jók lettek és órákig elszórakoztam velük. Az olasz negyedben a lila inges, szandálos embereket rendszerint egy tökönrúgással hagytam helyben: ahogyan a hatalmas erejű rúgás után bejön a finom bullet time effekt és lassítva látjuk ahogy szegény ellenfél centikre emelkedik a földtől miközben fogja a tökét.. PRICELESS! Másik kedvenc küldetésem is a verekedést helyezi előtérbe: a Greaser-ek (bőrkabátos utcai banda) elrabolt Charlietól egy tuningolt autót, vissza kell szereznünk, de nem szabad ölnünk. Mi fogad bennünket, amikor a helyszínre érünk? Egy igazi harcos aréna, ahogyan pl. az Oroszlánszív c. Van Damme filmben láthattunk: autókkal, emberekel körülvéve bevetjük magunkat a ringbe és felpofozunk pár bőrkabátos srácot és miénk az autó. 

Miután teljesítettük a küldetéseket természetesen megkapjuk a lehetőséget, hogy ismételjük bármelyiket, de nekem erre se erőm, se kedvem nem volt. Maximum ennek annyi értelme van, hogy begyűjtsük az új Playboy magazinokat (képeslapokat), amikből csak újak kerültek a játékba. A fejlesztők ígértek teljesen új soundtracket is a játékba, én ilyennel nem találkoztam, sőt az eredeti játékból is csak maximum 7-8 dalt hallottam állandóan ismétlődni. Lehet az én készülékemben volt a hiba. Amit még kifelejtettem az az, hogy van egy új körzet a játékban, ami félig vidékies hangulatot ad vissza: a gát. Pár küldetés szól ide, szép látvány, de egy teljes vidéki területnek jobban örültem volna.

Összességében a Joe's Adventures kap tőlem 4 pontot az 5-ből. A játék szerintem körülbelül olyan hosszú volt, mint a Jimmy's Vendetta, de valahogy többnek tűnt mégis. Talán a mérföldekkel jobb küldetések, az alapjáték sztorijához szorosan kapcsolódó történet és Joe állati stílusa miatt. Aki nem próbálta még a Jimmy's Vendettát, tegyen egy szívességet magának és hagyja ki és egyből a Joe's Adventure's-szel kezdjen.

Napokban láttam, hogy megjelent PC-re is az eddig csak PS3-as, legelső Mafia II DLC, a Jimmy's Betrayal, ami a Jimmy's Vendetta előzménye. Megmondom őszintén nem akarom kipróbálni. Ez még a Jimmy's Vendetta előtt jött ki.. köszönöm nem :) Helyette várnék mondjuk egy igazi kiegészítést, ami a fő sztorivonalat viszi előre, mert sajnos a Joe's Adventures nem ad választ sok kérdésre...

------------------------------
Játék Info:
Fejlesztő: 2K Czech
Kiadó: 2K Games
Év: 2010
------------------------------
Hivatalos honlap:
http://mafia2game.com/joesadventures/home.html

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr442497567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.06. 19:27:52

a "Kojak"-es kiegészítés valahogy szimpatikusabb volt :)

Vazzeg 2011.02.11. 15:37:56

Én kitoltam, nekem nagyon tettszett :O :DD
süti beállítások módosítása