HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 25: Innye, de mentás...

-=RockerLaLee=- 2012.01.19. 11:04

Miután zsinórban legalább vagy harmadjára nem találtam natúr Al-Sultan mentás dohányt, és az eladó felsorolásában említett görögdinnye-menta dohánykeveréket, gondoltam adok ennek a mixnek egy esélyt...

A tesztet Luigival, a 82 centiméteres egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 3 darab egész Coco-Coal szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 60-70 percig tartott a menet.

- Dohány:  Tipikus Al-Sultan csomagolás: vastag, piros aromaőrző fólia és benne szó szerint szinte tocsog a melaszban a rendkívül nedves, élénk piros (vörös?) színű dohány. Aprítottságát közepesnek mondanám. A sima dohánylevelek éppen megfelelően aprók, de jó pár kisebb ág és nagyobb levél előfordult benne. Ami külön elszomorító, hogy jóval kevesebb, mint 50 grammnyi dohány volt becsomagolva, kb. olyan 2 tömésre elegendő (30-35 gramm lehetett) mennyiséget kaptam, ami a megemelt ár mellett kissé húzós dolog.

- Íz és illat:  A dobozt felbontva kellemes, valóban dinnyére (még inkább dinnyés Orbit cukorkára) emlékeztető illat és a hagyományosan erős, karakteres Al-Sultan menta lehengerlő kombinációja csapta meg az orromat. A dinnyés illat egyébként teljesen megegyezik a Nakhla MiZO görögdinnyés dohány illatával. Ízében érezhető a friss görögdinnye íz, ami ha nem is ugyanolyan intenzív, de legalább olyan finom, mint a MiZO-s dinnye. A menta illatának intenzitása alapján vártam a megszokott Al-Sultan menta minőséget, de csak enyhén, szinte alig érezhető volt a menta. Orrtisztító hatás nulla, többnyire a görögdinnye íz dominál. További negatívum, hogy elég hamar gyengülni kezdett az íze sajnos.

- Füst:  Tocsogott a melaszban, így nem is vártam mást, mint kövér, fehér füstfelhőket és nem kellett csalódnom. A dohány olykor erőssé vált, de ezt a hőtartó sapka eltávolításával lehetett orvosolni.

- Összhatás:  3/5, nem egy kifejezetten rossz dohány, de sajnos az ízkombinációból csak az egyiket érezni igazán és az is elég rövid idő alatt alábbhagy, de szerencsére, amíg rendesen megy, addig nagyon kellemes és valódinak ható görögdinnyés ízt ad. Dinnyés Orbit cukorkát ajánlok mellé! 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr553589409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OVERLORD · http://overlord.blog.hu 2012.01.20. 20:05:36

Mivel rágóból is mindig a dinnyés orbit volt a kedvencem, tenni fogok vele egy próbát :D

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2012.01.22. 10:04:49

@OVERLORD:
Ha bírod a dinnyét és van lehetőséged rá, akkor inkább Nakhla MiZO görögdinnyét vegyél, mert az egy fokkal jobb, mondjuk drágább is.
süti beállítások módosítása