HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 31: Nyári mix #1...

-=RockerLaLee=- 2012.08.22. 10:50

Az elmúlt héten Killával együtt Sasnál voltunk pár napig és kipróbáltunk néhány olyan dohányt, ami totál újdonság volt mindannyiunk számára. Összesen 4 ilyen dohányról lesz teszt 2-2-es elosztásban, tehát most 2 tesztet olvashattok, illetve következő alkalomkor is 2 dohány lesz bemutatva - egyik általam, másik pedig Killah tolmácsolásában (akinek szintén köszönet a képekért!)...

 

vizipipa_nyari_mix_pipes.jpg

Az első bemutatásra kerülő dohány az Al-Masah vodka... (by Killah)

vizipipa_dohany_Al-Masah_Vodka.jpg


A tesztet a Fekete Gyönggyel, egy 50 centiméter magas egyiptomi pipával végeztük, Cococara mosható csővel, gyári kerámiával, 2 db egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapka nélkül. Nagyjából 70 percig tartott a menet.

vizipipa_dohanyteszt_Al-Masah_Vodka_1.jpg

- Dohány: Az Al-Masah-tól már megszokott vastag, fekete "gyémántos" csomagolásban találjuk a dohányt, aminek mind melasztartalma, mind aprítottsága megfelelő, sőt kifejezetten jónak mondható. A kézre minimálisan tapad rá, de a melasz élénk vörös színe könnyen összemaszatol bármit, amit összekensz vele, többek között a dohány dobozát is.

- Íz és illat: A dohány illata valóban hasonlít a vodkára, legalábbis valamilyen hasonlóan magas alkoholtartalmú italra. Pippantás közben az illathoz hasonló ízt ad vissza, ugyanaz az alkoholos zamat, amely kicsit agresszív, erős, néha talán túlságosan is. Nem az, hogy kaparja a torkát az embernek vagy nehéz szívni, hanem egyszerűen csak "súlyos" az íze.

vizipipa_dohanyteszt_Al-Masah_Vodka_2.jpg

- Füst:  Füst terén semmi probléma nincs, szép, tömör és fehér füstfelhőket produkált.

- Összegzés:  3,5 / 5, korrekt dohány, már alapból érdekes és egyedi az ízvilága, ami kellemes ugyan, de nekünk talán kicsit túlságosan nehéz íze volt. Kísérletezni vágyók tegyenek vele egy próbát!

----------------------------- ------------------------------

A következő alany egy számunkra új márka, a prémiumkategóriásnak mondott török Serbetli, méghozzá a csokoládés ízű dohánya... (by LaLee)

vizipipa_dohany_Serbetli_Csoki.jpg

A tesztet Luigival, a 82 centiméter magas egyiptomi pipával végeztük, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, eleinte hőtartó sapkával. Nagyjából 90 percig tartott a menet.

vizipipa_dohanyteszt_Serbetli_Csoki_1.jpg

- Dohány:  A dohány dobozgrafikája igazán szép.. lenne, ha nem rondítaná el az a plakát nagyságú megfogszhalni felirat. A dobozon lévő török felirat (Cikolata Aromah Nargile Tütünü) tök mókás.. A dohány maga egy vastagabb és egy vékonyabb fóliába tekerve érkezik, és ha kibontjuk a vékonyabb fóliát, elszabadul a melasz-kráken, ugyanis RENGETEG melasz van hozzá, szinte még az Al-Sultan dohányoknál is jobban tocsog a lében. Érdemes tehát vigyázni, hogy ne folyjon ki, ugyanis a dobozt pillanatok alatt szétáztatja. A dohány aprítottsága teljesen jó, nagyobb ágakkal nem találkoztam.

vizipipa_dohanyteszt_Serbetli_Csoki_2.jpg

- Íz és illat:  Már kibontáskor lehetett érezni a kellemes, csokifagyihoz hasonló illatot, igazán kellemes volt. Az íze is leginkább a csokifagyihoz hasonlítható. Nem annyira testes, karakteres mint mondjuk egy Al-Sultan vagy Al-Fakher csokoládé, de kifejezetten finom és lágy.

vizipipa_dohanyteszt_Serbetli_Csoki_3.jpg

- Füst:  Igazi meglepetést okozott ez a dohány. Gyakorlatilag nulla erőssége volt. Komolyan mondom, mintha csokis Shiazo-t szívtunk volna, abszolút semmennyit nem kapart és éppen emiatt jó 20 másodpercekig lehetett beleszívni így epikus méretű füstfelhőket kaptunk, csodálatos volt.

vizipipa_dohanyteszt_Serbetli_Csoki_4.jpg

- Összegzés:  4 / 5, valóban nagyon kellemes, könnyed ízű dohány, amivel hatalmas, óriási füstfelhőket lehet eregetni, azonban az Al-Sultan csoki után nekem hiányzott az a kicsit karakteresebb, kövérebb íz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr414725433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása