HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 24: Magyar menta...

-=RockerLaLee=- 2012.01.04. 15:00

Nemrégiben szereztem tudomást a vadonat új, magyar* márkáról az El Nefes-ről. Kíváncsi természet vagyok és magyar termékekkel szemben szkeptikus is, így legutóbbi Budapesti bevásárló-körutam során betértem a Szultán Kincseibe és (többek között) kedvenc ízemmel, egy doboz mentás dohánnyal tértem haza. Lássuk megállja-e a helyét a piacon ez az új márka...

*Természetesen külföldön gyártják a dohányt, de a tulajdonos és az ötletgazda nem más, mint a magyarországi Szultán Kincsei bolt és a vizipipa.eu tulajdonosa, Julyano Ercin.

A tesztet Luigival, a 82 centiméteres egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 70-90 percig tartott a menet.

- Dohány:  A standard méretű dobozon minden felirat magyarul van, sehol nem látni rajta arab ékírást / rovásírást, stb.. Igazi hazai terméknek érezhetjük a márkát. A doboz továbbá igen megkapó, stílusos dizájnt kapott, ahogy láthatjátok. A dohány maga egy vastagabb és egy vékonyabb fóliában érkezik, de érdekes, hogy nem a megszokott feltekert módon, hanem egyfajta 'tésztapózban', mint amikor a pogácsa tésztáját kinyújtottuk. A dohány színe is eltér a megszokottól; talán a Nakhla MiZO-hoz hasonlít kicsit ez a sárgás színű - feltételezem nem annyira erős - dohányfajta. Az aprítása egyszerűen tö-ké-le-tes. Ennél jobb, tökéletesebb aprítást pipás karrierem során még nem láttam, még a Nakhla MiZOnál is jobb! Ágnak, nagyobb levélnek nyoma sincs, szinte morzsolni lehet az apró kis leveleket. A melasz megfelelő mennyiségű, leginkább az El-Hennawy nedvességéhez mérném.

- Íz és illat:  Az aromaőrző, vastagabb fólia igen jól végzi a dolgát, mivel abszolút semmilyen illatot nem lehet érezni a fólia felnyitása előtt. A gond az, hogy sajnos utána se sokkal többet. Ha nagyon közelről szagoljuk a dohányt, akkor érezni egy enyhébb mentás illatot, de azért a többi mentás dohányra nem ez volt a jellemző. Az íze úgy-ahogy elfogadható: érezni egy enyhe mentás beütést, de ez tényleg elég halvány, egyáltalán nem nevezném karakteresnek, erősnek, sőt meglepő módon a korábban tapasztalt 'az-orromat-is-tisztíccsa-effekt' sem volt tapasztalható. Furcsa módon egy édeskés mellékízt is felfedezni a szívás során, talán épp ez az, ami elnyomja a mentát, nem tudom..

- Füst:  Kiváló füstöt adott, szép, fehér füstfelhők jöttek már 3 szívás után is, azonban nagyon hamar túl erőssé vált. Ekkor levettem a hőtartó sapkát, majd 15-20 perc múlva visszaraktam, ekkorra már helyrejött az erősség-füstmennyiség egyensúly.

- Összhatás:  2/5, sajnos az eddigi leggyengébb mentás dohány, amit próbáltam. Ha mindenképp mentás dohányt akartok, akkor vegyetek bármilyen más márkát csak ezt ne! Ennek ellenére - illetve a kiváló füst és aprítás miatt - nem mondok le teljesen erről a márkáról, még egy esélyt mindenképpen fogok adni neki!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr563517499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DannyTaylor 2012.02.11. 17:23:39

Én is egy másik márkát próbáltam most ki. A Serbetli-t, mangósat.

DannyTaylor 2012.02.11. 17:24:16

@DannyTaylor: Szokatlanul nagyon le van darálva és lédúsabb..
süti beállítások módosítása