HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Mesterkurzus: 2. rész - Hozzávalók I. (Felvevőprogramok)

-=RockerLaLee=- 2010.07.27. 13:21

A továbbiakban kizárólag a játékbemutatókra vonatkozóan fogok írni. Ennek oka az, hogy kritikát még nem készítettem (nem is szándékozom) és úgy érzem, nem az én műfajom, így hozzá nem értésem miatt nem akarok téves információkat közölni veletek.

Nos, miután mindenki eldöntötte, milyen irányban szeretne elindulni, kezdjük is meg az utazást. De még mielőtt elindulnánk nézzük, milyen dolgokra lesz szükségünk az út során...

- Felvevőprogram, amivel a játékbeli jeleneteket felvesszük.
- Videószerkesztő program, amivel a jeleneteket dolgozzuk össze.
- Mikrofon (és esetleg hangfelvevő program), amivel a narrációt vesszük fel.
- És végül természetesen maga a bemutatásra váró játékprogram.

Ezek mindegyikére szeretnék egy külön Mesterkurzus részt szánni, mert szerintem mindegyik téren van elég mondanivalóm és nem szeretném egybezsúfolni az egészet.


Ez a rész tehát a felvevőprogramokról szól.
Áttekintem a legnépszerűbb felvevőprogramokat, letöltési linkek, a Fraps program részletes bemutatása, illetve a gyakori Fraps-hangprobléma orvoslása...


Felvevőprogramok (recorderek):
Ezekkel a programokkal tudunk a játékból tetszőleges jeleneteket felvenni, gyakorlatilag "ahogyan játszunk". Ezen kívül állóképeket (screenshot) is tudunk velük készíteni, ami szintén hasznos.

A legnépszerűbb felvevőprogramok:

- Fraps - Letöltés
- Techsmith SnagIt 8 - Letöltés
- Bandicam Recorder - Letöltés 
- Growler GunCam - Letöltés

  • A Fraps a legnépszerűbb felvevőprogram a videósok körében. Valóban kiváló program viszont van 1-2 hátránya is: erős gép kell hozzá és rengeteg szabad hely a merevlemezen. Előfordulhat, hogy egy 5 perces felvétel mérete meghaladja az 1 gigabyte-ot. Ezt a méretet ellensúlyozni lehet azzal, hogy például a VirtualDub nevű programmal a felvételeket tömörítjük mondjuk .mpeg2 formátumba, de nem sokan élnek ezzel a lehetőséggel (én sem). A Fraps trial verziója maximum 30 másodperces felvételt engedélyez és a képernyő tetején ott marad a "www.fraps.com" felirat.
     
  • A Techsmith SnagIt 8 egy kicsit körülményesebb program, mint a Fraps, de tartalmaz olyan funkciókat, amit a Fraps nem. Ilyen például, hogy a képernyő bizonyos részét kijelölhetjük neki és csak azt a részt fogja felvenni. Így pl. kijelölhető a játékban a pontszám-kijelző és csak azt fog a felvételre kerülni (pl. Rossz PC Játékok Sorozat - Italian Job videóban). Hab a tortán, hogy a SnagIt 8 felvételei korántsem foglalnak annyi helyet, mint a Frapsé, de mint említettem ennek az az ára, hogy kicsit bonyolultabb kezelni. Kezdőknek én nem ajánlanám, csak megemlítem, hogy van ilyen is.
     
  • A Bandicam Recorder szerintem a legsokoldalúbb recorder, amit találhatunk az Interneten. Egyfajta keveréke a Fraps és SnagIt jó tulajdonságainak. Nagyon egyszerű kezelni, a felvételei nem foglalnak túl sok helyet, jó minőségben rögzít és akár az asztalt vagy annak tetszőleges részét is tudja rögzíteni, így például kiváló, ha csak böngészőben futtatható flashjátékot akarsz bemutatni. Ami miatt imádom a Bandicam Recorder-t az az, hogy szinte MINDEN rögzíthető vele. Ugyan az OpenGL és DirectX-es programok rögzítésére még mindig inkább ajánlom a Fraps-et, a régi Windows-os és DOS-os játékokat minden gond nélkül fel lehet vele venni (ld. The Lost Vikings 1-2 bemutatóim) ráadásul sokkal jobb minőségben, mint a DOSBox beépített felvevője. Mindezek mellett a próbaverziónak is mindössze annyi a szépséghibája, hogy a képernyő tetejére rak egy vízjelet (ld. El Airplane bemutatóm), de ezen kívül nem korlátozza a felhasználót sem a felvétel minőségében, sem a felvétel időtartamában.
     
  • A Growler GunCam lehetne a Fraps kisöccse. Tudomásom szerint egyedül Reactor használja ezt a programot, ő ajánlotta nekem is korábban. Kipróbáltam, de nem sikerült működésre bírni, úgyhogy sajnálom, ebben én nem tudok segíteni, próbálkozzatok Reactornál :)


Mivel gondolom vagytok páran akiknek nem olyan egyszerű a felvevőprogramok kezelése, úgy döntöttem, hogy az általam legjobban ismert Fraps funkcióit fogom elmagyarázni nektek, remélem segít.

1. General (Általános beállítások)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Registration Details (regisztrációs adatok):
Itt található a neve / e-mail címe, annak, aki regisztrálta a programot.

Version (verzió):
A program verziószáma. Van már 3.x.x verzió is, de én (és ált. mindenki) a 2.9.2-est használja. A Build is ehhez hasonló adat.

Start Fraps minimized:
Ha kipipálod, akkor a Fraps elindítása után ez az ablak nem jelenik meg, hanem automatikusan a tálcára kerül, onnan lehet majd elindítani.

Fraps window always on top:
Ha kipipálod, akkor a Fraps ablak lesz legfelül, minden más ablak alatta lesz (kb. kényelmi funkció)

Run Fraps when Windows starts:
Ha kipipálod a Fraps a Windows elindítása után automatikusan el fog indulni (nem a felvétel, csak a program).

Help!: Súgófájl, segítség és használat leírása angol nyelven, képekkel.

 

2. FPS (Framerate beállítások)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt az FPS kijelzés beállításait találod. Ezek a számok jelzik, hogy a géped hány képkockát jelenít meg másodpercenként a játékból. Minél magasabb ez a szám, annál simábban fut a játék. Ez az oldal a jelenetek felvétele szempontjából nem fontos, kivétel egy dolgot, ezt fogom elmagyarázni.

Ezt a képkocka / másodperc (Frame Per Second = FPS) számlálót a program elég undorító módon szögletes, sárga számokkal jelzi, az Overlay Corner-nél megadott sarokban. Felvétel közben a számok helyett piros "REC" (Record = felvétel) szöveg jelenik meg.

Ez a videózás során kb. olyan szintű "hibának", amatőrségnek számít, mint a fraps.com felirat a videó tetején. Ezt elkerülendő, párszor próbáld ki ezzel a számlálóval a felvételt, érezz rá, hogy mikor is megy a felvétel, hogy a piros REC felirat nélkül is tudd, hogy most felveszel éppen. Ha ráéreztél, onnantól kapcsold ki ezt a funkciót. ezt legkönnyebben az Overlay Corner alatti "Disabled" kipipálásával érheted el.

Overlay Display Hotkey:
Az itt megadott gombbal tudod a számlálót ki-bekapcsolni. A 'Disable' gomb, megszünteti a funkciót. (ha az előbb említett dolog nem válna be).

 

3. Movies (felvétel beállítások)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folder to save movies in:
Itt adhatod meg, hogy a program a felvételeidet melyik mappába mentse el. A 'Change' gombbal megváltoztathatod a mappát, a 'View' gombbal pedig az adott mappa kerül megnyitásra.

Video Capture Hotkey:
Itt állíthatod be azt a gombot, amelyikkel elindítod / megállítod a felvételt. Érdemes olyan gombra rakni, amit az adott játék nem használ. A 'Disable' gomb megszünteti a funkciót, ergo ne nyomjatok rá.

Half-Size / Full-Size:
A felvételt szabályozhatod vele. Őszintén szólva fogalmam nincs mit csinál a Half-Size (gondolom kisebb méretben veszi fel a jeleneteket, csak tipp...), de mindig Full-Size-on hagytam, tegyetek Ti is így.

25 / 30 / 50 / 60 fps:
Itt állíthatjátok be a felvétel FPS rátáját, tehát, hogy a felvétel során hány képkockát jelenítsen meg a képernyő másodpercenként. Nem érdemes 30 fölé menni. Próbálgassátok végig a 25 és 30 fps-t, de személy szerint én mindig a legalsót pipálom ki, ahol Ti magatok írhattok be tetszőleges fps értéket. Ide 29,5 vagy 29,9 fps-t szoktam beírni, a legtöbb film ilyen fps-sel megy.

No cursor:
Ha kipipálod, a felvételeken nem fog látszódni az egérmutató kurzor. Szerintem ne pipáljátok be, főleg point'n'click és stratégiai játékok bemutatásánál ne.

Record Sound:
Ha kipipálod, akkor a felvételeknek lesz hangja, NE kapcsoljátok ki.

Sound Device / Sound Input:
Itt vannak a programok, amivel a felvétel hang részét intézik. Itt szokott lenni probléma, ennek megoldása az írás végén található.

 

4. Screenshots (Pillanatkép beállítások)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folder to save screenshots in:
Itt adhatod meg, hogy a program a pillanatképeket melyik mappába mentse el. A 'Change' gombbal megváltoztathatod a mappát, a 'View' gombbal pedig az adott mappa kerül megnyitásra.

Screen Capture Hotkey:
Itt állíthatod be azt a gombot, amelyikkel pillanatképet készítesz. Érdemes olyan gombra rakni, amit az adott játék nem használ. A 'Disable' gomb megszünteti a funkciót.

BMP / JPG / PNG / TGA:
Ezek közül kell kiválasztanod, hogy a pillanatképed milyen formátumban legyen. Én a .JPG-et ajánlom.

Include frame rate overlay on screenshots:
Ha kipipáljátok, a pillanatképeken látható lesz az fps számláló.

Repeat screen capture every XX seconds (until hotkey pressed again):
Ha ezt kipipáljátok, akkor a pillanatkép gomb lenyomása utáni XX (Ti állíthatjátok be az értéket) másodperceként automatikusan készít egy újabb pillanatképet, amíg újra meg nem nyomjátok a pillanatkép gombot.

 

A hírhedt Fraps-hangprobléma:

Rengeteg helyen láttam kommenteket, és kaptam e-maileket is ebben a témában. A gond a következő volt:

"A Fraps nem veszi a hangot a játékból. Helyette úgy néz ki, hogy a mikrofonomat veszi fel, videó alatt hallom, hogy leütöm a billentyűket, stb..."

"A Fraps felveszi éppenséggel a hangot, de iszonyatosan torz a hang, mintha túl hangos lenne."

Találkoztam ezekkel a problémákkal én is, de rövid Goggle-kutatás után rátaláltam a megoldásra.

Megoldás:

Mindkét dolog megoldása a stereo mix (alias sztereó keverő) környékén rejlik. A stereo mix konkrétan azt veszi fel, amit Te a hangszóróból hallasz, tehát minden, ami a számítógépből jön.

Ha a Frapsben a Movies lapon a Sound Device / Sound Input valamelyikénél a Stereo Mix-et látod, akkor azt jelenti, hogy a játék hangját fel fogja venni, viszont (ha szeretsz egyből a felvétel közben kommentálni, nem fog összejönni, mert) a felvétel közben a mikrofon hangját nem fogja felvenni. Tehát a játékjelenetek felvétele és a narráció felvétele között kapcsolgatni kell ezt a Stereo Mix-et (legalábbis Windows 7-nél).

A másik probléma a torz hang volt. Ez is a Stereo Mix hibája, túl magas értékre van állítva. Ezt kell lejjebb venni olyan 20-25%-ra, és akkor élvezhető lesz a hang.

Az alábbiakban leírom operációs rendszerek szerint, hogy hol találjátok meg a stereo mix-et és hogyan lehet ki-bekapcsolni.

 

  • Windows XP alatt:

A tálcán keressétek meg a Hangerőszabályzót. Jobb klikk > Beállítások > Tulajdonságok > Jelöljétek ki a 'Felvétel'-t > jobb szélen ott a sztereó keverő (stereo mix). Az alatta lévő pipával tudjátok ki-bekapcsolni, illetve a csúszka segítségével a hangerejét tudjátok változtatni. Ha nem tudjátok mozgatni a csúszkát, akkor próbáljátok meg a hangkártya driverét újrarakni / frissíteni. Ha ez sem segít, akkor sajnos újra kell installálni a Windows-t (nekem legalábbis ez segített).

  •  Windows 7 / Vista alatt:

A tálcán keressétek meg a Hangerőszabályzót. Jobb klikk > Rögzítőeszközök. Itt kell lennie a Mikrofonnak, illetve a Stereo Mix-nek. (Ha esetleg nem jelenik meg valamelyik, akkor jobb klikk a lista alá > Letiltott eszközök megjelenítését pipáljátok ki.) Kattintsatok a mikrofonra vagy a stereo mix-re, amelyiket szeretnétek, majd alul az "Alapértelmezett" gombra.

 

Remélem sikerült segítenem és megválaszolni gyakran feltett kérdéseiteket a Felvevőprogramokkal kapcsolatban. Ha valami továbbra sem tiszta, a kommentekhez nyugodtan írhattok további kérdéseket.

A következő részben a különböző videószerkesztő programokról lesz szó...

 

 

 

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr122179764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konor94 2010.07.27. 17:10:32

Lalee én csak úgy tudtam felvenni játékokból hangot hogy nem alap hangkártyát használtam hanem vettem egyet úgy már simán ment.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.07.27. 17:26:32

@konor94:
Akár az is megoldhatja, próbáltam viszont költségtakarékos megoldásban gondolkodni :]

konor94 2010.07.27. 17:34:45

@-=RockerLaLee=-: Hát az baj nekem csak így sikerült:S
Vmi integrált high definition hangkártya volt de nem volt meg ami kellet a felvételhez:S

Night2 · http://game-sector.blog.hu/ 2010.07.27. 19:16:56

Lalee, hogy lehet folyamatos videót felvenni? Mert nekem szétszabdalja a játékból felvett jeleneteket!(amúgy regisztrált verzióm van)

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.07.27. 19:22:31

@Night2:
A videószerkesztő csinálja ezt? Movie Makerről tudom, hogy csinál ilyet. A Fraps nem vagdalja szét a videókat, az veszi folyamatosan, amíg le nem állítod a felvétel gombbal.

Night2 · http://game-sector.blog.hu/ 2010.07.27. 19:37:10

Lalee, amúgy a Fraps csinálja ezt,3:43-nál új videóba kezd.

Pedomaci :D 2010.07.27. 20:11:42

HAJRÁ LALEEE, EZ A MESTERKURZUS ROHADTNAGY ÖTLET VOLT!!! THX

NewBoy22 2010.07.27. 20:28:43

Én ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni hogy Win XP alatt akinek Gigabyte alaplapja van és sehogy se működik a játékbeli hangnak a felvétele a realtek hd audio managernél a keverő résznél a felvétel beállításait nyissa meg és pipálja ki a multi-stream engedélyezését majd okézza le az egészet végül a hangok és audióeszközök tulajdonságainál a vezérlőpultba az audió fülön lévő felvételért felelős eszközöt állítsa át Realtek HDA primary inputra

Nuclearvision · http://nvision.blog.hu/ 2010.07.27. 22:16:00

Nekem Fraps 3.2.2 van, a 2.9.2-es miért jobb?

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.07.27. 23:42:08

@Nuclearvision:
Nem állítom, hogy jobb.

Azért mutatom be a 2.9.2-t mert egyrészt évek óta ezt használom és ismerem. Másrészt konzervatív típus vagyok, nem nagyon szeretem az újdonságokat :)

Nuclearvision · http://nvision.blog.hu/ 2010.07.28. 22:16:59

@-=RockerLaLee=-: Értem

Egyébként örülhetsz, ha egy 5 perces felvétel mérete meghaladja az 1 gigabyte-ot, mert nekem volt egy másfél perces videóm a fraps-el és 4 giga volt :P. Mondjuk ott nem vettem lejjebb a játék felbontását, talán ezért...

Ben47 2010.07.28. 22:48:49

A half size lefordítva is felezett méretet jelent, szóval ha teszem azt 1920x1080-ban videózol és half-sizera állítod 960x540p-s videó a "jutalmad", persze az egész képernyő benne lesz.
Még valami: nekem 2.94-es verzióm van és ennél nem REC felirat van, hanem az FPS-t mutatja pirosan, de ezt a videóra nem veszi fel.

Clois 2010.07.29. 19:53:14

Halljátok nekem is van egy bajom a Fraps-el amit igazából már egyszer megirtam e-mailben ,kaptam is választ,de mégse jött be. Nem igazán játékoknál van a baj hanem filmeknél ,de remélem itt választ kapok. Arról lenne szó hogy amikor filmet veszek fel, mindig ugymond "felpörög" szóval amikor visszanézem a felvételeket akkor az egész mintha fel lenne gyorsitva kb. 3-4x-re. próbáltam már a 30 FPS -től a 24-en keresztül egészen 5-ig ,de nem találtam megoldást. Valaki esetleg tudja a választ?

D4nNy 2010.08.06. 09:35:07

Én is a Frapset használom már egy ideje és én is azt ajánlom könnyen kezelhető és nincs az a lagg mint a Growler Gun Camnél[Aki látta az első 2 L4D videómat az tudja miről beszélek].Am télleg jó h csinálsz 1 ilyet Lalee 1-1,5hónapja sokmindent megadtam volna egy ilyenért de mivel nem láttam még angolul se nagyon olyat ami rendesen elmagyarázza ezé fogtam és elkezdtem kisérletezni azt szépen rájöttem mindenre amire akartam :D

hagymaagy 2010.08.07. 22:35:00

Azt írtad, egyszerre hangot a játékból és kommentárt felvenni nem lehet... DEHOGYNEM! Ha a Sound Device-nál Vista, a Sound Input-nál pedig Direct Stream van beállítva (nekem alapbeállítás), akkor azt is veszi, amit pofázol, meg a játék hangjait is!
U.I.: Szerintem csak Win7 alatt működik (XP alatt nem tudtam ugyanezt létrehozni)!

Tomy's 2010.12.04. 10:30:40

Sziasztok!
Nekem az a bajom a fraps-al, hogy akár hányszor elindítom a felvátelt egy kicsit gondolkozik aztán bezáratja velem a játékot is, és a fraps-et is :(
Amúgy 2.9.2-es verzióm van.
Kérlek segítsetek!

Extranger 2011.01.04. 15:51:44

Hello én amikor keresem a stereo mix-et nem találom még a jobb gomb letiltottak feloldásánál sem (WIN 7).Ha valaki tud légyszives segítsen .Előre is THX!!

Villjoe 2011.01.14. 21:53:43

Hali mindenkinek.Ugye csak regisztrált verzioval lehet 30mp nél többet felvenni?És ha iegen akk gondolmom nem ingyenes ez az egész :D de ha mégis van ingyenes megoldás akk pls linkeljete :D thx előre is

bloggerek 2011.01.23. 12:50:59

@Villjoe: van regisztrált ingyenes verzió torrentről be lehet szerezni de gondolom nem lehet linket kirakni mert LaLee bannolna de torrenten próbálkozz.

Hamilla,Khear 2011.02.09. 18:43:54

nekem nagyon halk a dumám mikor beszélek a mikrofonba.sőtt,jobban hallom a szomszédokat mint a beszédemet

valami1999 2011.04.15. 20:37:39

nekemúj frapsom van, és ottis ez aprobélémám
"A Fraps nem veszi a hangot a játékból. Helyette úgy néz ki, hogy a mikrofonomat veszi fel, videó alatt hallom, hogy leütöm a billentyűket, stb...
ott más van mit tegyek

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.04.17. 12:15:39

@valami1999:
Új Frapsnál is ugyanúgy a Stereo Mix a ludas a dologban, azt pedig Frapsen kívül kell beállítani, ahogyan le van írva fentebb.

Own3DD 2011.08.23. 09:00:13

Szia RockerLaLee! Imádom a sorozatod, nagyon jó vagy, és hát az lenne a kérdésem hogy a SnagIt 8-cal hogyan lehet úgy megoldani, hogy az én hangomat (mármint a mikrofont) ne vegye, de amit hallok azt igen?

Ui.: Természetesen ha más tudja, az is leírhatja (: .

További szép napot!

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.08.25. 10:01:47

@Own3DD:
SnagIt-tel régen dolgoztam, de szerintem ugyanaz lehet a megoldás, mint Fraps-nél. A cikkben részletesen le van írva a 'Hírhedt Fraps hangprobléma'-nál.

OwneDD 2011.08.26. 13:36:48

Nah a hang már jó, köszönöm, de valamit nem értek... Elkezdem venni az asztalom, böngészőm, stb-t és tökéletesen megy, kevés helyet foglal a felvétel, szuper! DE, elindítom, belelépek játékba, és megint az asztalomat veszi (csak picit torzan) és akkora videókat csinál mint a fraps :/ Ahh... valami mindig keresztbe tesz nekem :D A Guncam is tökéletesen müködik, és mikor nagy fájlt (30-40 perc gameplay) akarok aviba konvertálni akkor megadja magát ... Valaki tudna segíteni? :/

OwneDD 2011.08.26. 13:52:26

[Elfelejtettem előző hsz-be, hogy snagitbe illetve Guncambe milyen frame/seconddal érdemes dolgozni? (Játékról lenne szó itt is)]

valami1999 2011.08.28. 16:45:08

Nekem minden okés sde amikor a videót beteszem póver direktorba (power directorba) akkor egy ocsmány macskakaparás a video minősége valamit mond amikor beteszem a lineba a videót de nmem tom mittegyek.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.08.29. 05:54:46

@valami1999:
Kérdés, hogy mekkora felbontásban rögzíted a jeleneteket, mit ír, mikor berakod a line-ba a klipeket, illetve, hogy milyen formátumban mented el a kész videót.

OwneDD 2011.08.29. 15:18:47

Az én gondomra tudja valaki a megoldást? :)

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2011.08.29. 15:28:25

@OwneDD:
29 és 30 közötti fps szám a legjobb szerintem a játékvideókoz.

A játékok felvételét úgy szoktam csinálni, hogy kijelölöm hogy a teljes képernyőt vegye (Full Screen). Be kell állítani a videófelvétel elkezdésére egy gyorsbillentyűt (hotkey, mint a Fraps-nél), és miután elindult a játék, benyomni és onnan indítani a felvételt. Az, hogy torz a kép az a SnagIt hibája. A beállításoknál kell az output format-ot (vagyis hogy milyen formátumba mentse el a videót) bizgerálni, nagyobb felbontással talán lehet növelni a minőséget. De általános dolog sajnos, hogy a SnagIt nagyon allergiás egyes játékokra, így lehet, hogy azért veszi mindig az asztalodat. Ha teljes képernyős felvételeket akarsz készíteni, inkább ajánlom a Fraps-et: megéri a sok helyfoglalást a SnagIt-tel szemben.

DannyTaylor 2011.10.01. 22:22:27

törölted a fraps letöltést???

Csabahun 2011.10.18. 19:43:27

@DannyTaylor: nem lett letörölve mert én letudom de szerintem az ujjab verziót tölcsd le mert ez 2010-es hír

GHOST11 2011.10.23. 10:53:28

Ez a fraps ingyenes vagy nem?

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.02.08. 21:54:09

Lalee, a link ami a Fraps letöltésénél szerepel már nem él. Esetleg tudnál ezen segíteni a saját meglévő regisztrált programod és a data.hu használatával? :P

HetfieldNorb€€ 2012.05.14. 11:03:19

Segítség!!!! Készíteném a videómat a versenyre, de problémám akadt...... Beállítottam, hogy a Fraps vegye fel a windows hangját és az external hangot is, mert játék közben kéne mondjam a szöveget. Ezzel nincs is probléma ugyanis fel is veszi mind a kettőnek remekül a hangját csak az a baj, hogy a videónak csak a kezdő képkockáját veszi fel és végig ugyanaz az állókép látható..... Mit tegyek??? Kérleg segítsetek..... :'(

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2012.05.14. 19:52:33

@HetfieldNorb€€:
Ilyennel még nem találkoztam. Próbáld meg csak a Windows hangját felvenni és a kommentárt utólag rámondani.

alantas8 · http://alantas.webnode.hu/ 2012.05.14. 20:00:38

Nem tudnál esetleg olyan felvevő programot írni, amit nem kell regisztrálni ahhoz, hogy fel tudj venni legalább hat percet?

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2012.05.14. 20:15:45

@alantas8:
Bandicam Recorder. Regisztráció nélkül bármennyit felvesz, csak vízjelet hagy (á lá El Airplane videó).

alantas8 · http://alantas.webnode.hu/ 2012.05.15. 14:42:36

Köszi.Erre nem tudnál egy linket adni?
süti beállítások módosítása