HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohányteszt 03: Ismét gyümölcskosár...

-=RockerLaLee=- 2009.03.20. 11:00

Szerencsére néhány napos Budapesti tartózkodásom alatt volt alkalmam pipázni két jóbarátom jóvoltából (thanks goes to SaS és Dani). Viszonylag idegen márka volt, de lássuk az eredményt...

!!!
A tesztelést egy 37 (vagy 35?) cm-es, szír vízipipával végeztük, hőtartó sapka nélkül, és a szokásos 40 mm-es Three Kings faszénnel. A szír pipának öblösebb dohánytölcsére és (szerintem) sokkal "jobb" légmentessége van, mint az egyiptomi fajtának..

 

Elsőként a Nakhla Meggy (aka. cherry, de cseresznyésnek is mondják) ízű...

 

 

 

 

 

 

Dohány:  Nem friss bontás volt, így az alapból rendkívül nedves Nakhla-dohány, száraz volt, de még így is nedvesebb, mint pl. egy El-Hennawy. Kis ágak nem voltak benne.

- Íz és illat:  Érdekes. Illata és íze csak kis mértékben hasonlít a meggyre / cseresznyére, de ennek ellenére egyedi és kellemes volt. Az első pár szívásnál már érezhető volt az íze, viszont igen "erős" volt, ami állítólag a Nakhla dohány 'hibája', mivelhogy mosatlan.

- Füst: Sokan istenítik a Nakhla dohányokat, így nagy elvárásaim voltak vele szemben. Füst tekintetében kicsit csalódtam: a mennyisége rendben volt, de nem olyan szép, összefüggő, sűrű fehér füstje volt, hanem szakadozott és nem is sürü.

- Összhatás:   3/5,   kellemes íz és illat, de így elsőre kicsit erős volt, illetve a füst miatt vesztett még egy pontot. Lehet, hogy legközelebb már adnék 4-est is rá, de egyelőre 3-asban állapodok meg.

edit: Igen, kipróbáltam azóta friss bontással, saját töméssel és azt kell mondjam, egy 4-est mindenképp érdemel. Az íze továbbra is érdekesen kellemes (vagy kellemesen érdekes?), ámbár olykor erőtlen volt (korábban akkor az erősségről $a$ tehetett :P). Ennek ellenére tudom ajánlani bátran egy könnyed, esti pippantáshoz kiváló. 


 

Másodjára egy régóta áhított Sárgadinnye ízű következett, a márka szintén Nakhla...

  

 

 

 

 



-Dohány:  
frissebb bontás volt, de ezúttal elmaradt a Nakhlás maszatolás, pont megfelelő volt a nedvessége. Ágak itt sem voltak.

- Íz és illat:  "Imádom a sárgadinnyét"ez volt az első reakció, pedig a sárgadinnye nem tartozik a kedvenceim közé, inkább a görög.. Az illat 100%-ban stimmel, eszméletlen finom. Az íze nemkülönben: a harmadik szívás után érződött igazán, a tipikus "mindjárt beleharapok a csőbe"-effekt volt, egyszerűen fenséges...

- Füst: Na EZt vártam egy Nakhlától! Mennyisége közepes, de szép, sűrű, hófehér füst.

- Összhatás:   5/5,  az eddigi legjobb Nakhla dohány, amivel találkoztam. Hihetetlen íz, illat, kitűnő füst.. és itt sikerült először füstkarikát fújnom.. :) Most már kíváncsi vagyok az El-Hennawy sárgadinnyére is..


 

Ugyan régebben próbáltam, de Nakhla ez is, így bemutatom az Eper ízűt is egyúttal...


 

 

 

 



Dohány:  
Nakhla dohány = bitang módon csutakos, tiszta kulimász lesz az ember míg betölti. Kisebb ágakat találtam benne, de nem sokat.

- Íz és illat:  Eper, na igen. A korábban bemutatott El-Hennawy eperhez képest sokkal erőteljesebb illata van. Íze kellemes, talán a Cherryhez tudnám hasonlítani: kellemes, de olyan furcsán epres. Kissé "belenyilalós" hatása volt.. hogy is mondjam, erőteljesen jött a csőből, de olyan nagyon könnyűnek tűnt.. ezt nem tudom leírni, érezni kell, mindenesetre furcsa volt.. Zotyának mindig fejfájást okozott ez a dohány.. ejj ejj..

- Füst: Változó mennyiségű füst jött a tömések során. Volt, mikor alig jött (és akkor olyan szakadozott, gyenge füstje volt), de legtöbbször közepes mennyiségű, szép füstje volt.

- Összhatás:   3/5,  kövezzetek meg, de szerintem az El-Hennawy valamivel jobb. Igaz, ennek jobb az íze, de az a "belenyilalás" és a maszatolása ront az összhatáson..

 

Címkék: teszt dohány tobacco vízipipa nargile waterpipe

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr941010503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$a$ koma 2009.03.24. 19:06:19

Ez a 3 plusz menta 4EVER :D:D
süti beállítások módosítása