HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Gondolatok a Left 4 Dead-ről...

-=RockerLaLee=- 2010.10.23. 18:00

A The House Of The Dead kapcsán megint felvetődött ez a Left 4 Dead marhaság, és korábban is rengetegszer elmondtam 1-2 sorban a véleményemet erről a sorozatról, de itt és most bővebben kifejtem nektek miért is húzom a számat, amikor a Left 4 Dead szóba kerül...

Kezdődött minden a LaLee's Games 2. évadkezdő videójánál: egy rakás kommentet kaptam, amiben a Left 4 Dead / Killing Floor kipróbálására buzdítottak, mivelhogy "A Left 4 Dead jobb, élvezetesebb zombis (ez ma kulcsszó lesz) játék. A Left 4 Dead-et természetesen már a DeadHunt előtt jóval kipróbáltam és pár óra játék után ki is alakult róla a véleményem. A minap pedig a The House Of The Dead egyik videójához érkezett komment, ami szintén hasonlóról szólt, bár itt már a Left 4 Dead második részét ajánlották, hiába na, haladni kell a korral. A gondom pedig... őszintén... komolyan.. HOGY A MARINÉNIBE LEHET ÖSSZEHASONLITANI A LEFT 4 DEAD-ET A THE HOUSE OF THE DEAD-DEL??

Huhh, na akkor higgadtan.

Vegyük az alaptézist miszerint: "A Left 4 Dead egy élvezetes zombis túlélőhorror játék."

Antitézisem: a Left 4 Dead NEM (és még egyszer) NEM zombis játék. 

Analízis-szintézisem:

(Még mielőtt valaki plágiummal vádolna, közlöm, hogy ezt ÉN írtam, nem szedtem le valami weboldalról, nem szokásom az ilyen.)

[Forrásaim:
Élőholtak Éjszakája (Night Of The Living Dead) remake, 1990
Holtak Hajnala (Dawn Of The Dead), 1977
Holtak Napja (Day Of The Dead), 1985
Holtak Földje (Land Of The Dead), 2005
Land Of The Dead, PC játék, 2005]

A zombik (más néven élőholtak) lélek nélküli, 'életre kelt, animált holttestek, HULLÁK. Hullák, amik esnek szét, rothadnak, folyik ki belőlük a belsőség, stb.. A testeket a halál beállta után a zombivírus kelti ismét 'életre' ami valójában persze nem élet (mivel nincs szükségük az emberi léthez feltétlen szükséges dolgokra: napfény, víz, élelem, levegő, stb..), csupán egy "animálódott" állapot. A pontos metódust természetesen homály fedi, hiszen nem volt még olyan zombis film vagy történet, amely részletekbe menően mesélte volna el a vírus működését. Amennyi még biztos, hogy zombiként továbbra is az agy irányítja a testet, illetve, hogy csupán az állati ösztönök vezérlik őket: habár a látásuk és hallásuk tompul, cserébe a szaglásuk kifinomul. Egyes feltételezések szerint akár 1 mérföldes távolságból képesek megérezni táplálékukat: az élő, meleg emberi húst. Állatokat, növényeket nem bántanak, csak és kizárólag élő embereket, azoknak is főleg az agyukat, de nagyjából az utolsó cafatokat is le szokták rágni a csontokról. Amint meglátják a prédát, elkezdenek felé vándorolni. Nem futnak, mivel nem képesek érzékelni a különbséget, hogy ha futnak, gyorsabban elkaphatnák az áldozatukat, mint sétálva. Ez azért van, mert nem gondolkodnak (legalábbis nem az első fázisokban), hanem 100%-ban ösztöneikre hagyatkoznak. A zombik célja, hogy az áldozatot minél hamarabb széttépjék, elfogyasszák, stb.. Aki esetleg túlélne egy ilyen támadást, nagy eséllyel megfertőződhet (cseppfertőzés útján terjed a vírus, tehát harapás során, vagy olyan nyílt seb által, amibe nyál vagy vér cseppent, bejuthat a vírus az emberi szervezetbe. A sebesülés mértékétől függően pár perc és pár nap után az illető meghal, létfunkciói leállnak, majd a halál után pár perccel ismét 'feléled'. Az ismert módszer ellenük a mozgásképtelenné tevés, illetve az agy elpusztítása vagy legalábbis a testtől való elválasztása. Egyéb testrészek rongálása - mivel semmit, tehát fájdalmat sem éreznek - gyakorlatilag hasztalan, legjobb esetben is csak lelassítja őket.

Nos, miután vázlatosan leírtam, hogy mi is a ZOMBI és miket is csinál, nézzük meg a Left 4 Dead úgynevezett zombijait.

Amik igazából nem zombik, hanem (a 28 héttel később c. film alapján) fertőzöttek. Ez is hasonló vírus, mint a zombivírus, de itt nem hal meg az, aki elkapja, csupán megőrül, egy haláláig tartó önkívületi állapotba kerül, de a teste még életben marad. Ezért is képes futni és ezért lehet testlövésekkel megölni őket. Látszik, hogy a találatok során összerándulnak, ami azt jelzi, hogy testük még életben van, érzik a fájdalmat, az égést, ha felgyújtjuk őket. Ezen kívül ezek a fertőzöttek nem akarják megenni egymást, vagy akár az élő embereket sem, csupán megtámadják őket, meg akarják ölni őket, azon egyszerű okból, hogy megőrültek. Ennyi, semmi más céljuk nincs. Nem eszik meg őket, ez a 28 Héttel Később c. filmben is volt, hogy a fertőzést követő 3. hónapban a fertőzöttek éhenhaltak, mivel minden létező nem fertőzött embert megöltek. 

Nos, most higgadtan sikerült leírnom a különbségeket, remélem mostmár érthető, hogy miről magyarázok, amikor azt mondom, hogy a Left 4 Dead NEM zombis játék. Nevezzük csak simán túlélőhorror játéknak, oké?

És most jöjjön a szubjektív rész, hogy miért nem nagy barátom ez a játék. Mert tele van baromsággal!

Az egyik az, hogy baromira nem izgalmas, még 3 másik emberrel sem. Mi az izgalom abban, hogy gyakorlatilag céloznod sem kell az ellenfelekre, mert tökmindegy, hogy hol találod el őket, megfekszenek.. milyen dolog már ez? A zombis játékok lényege ez, hogy csak a fej- vagy láblövés a lényeg. De itt neeeem, itt rohansz előre, lősz mindenre amin van egy kis vérfolt és ennyi. Oké, hogy van Hunter, Smoker, Boomer, Tank, Witch meg mindenféle gagyi lény, de ezeknek is oly mindegy hol találod el őket.

Másik problémám ezek az úgynevezett hullámokban támadó ellenfelek. Aki játszott vele tudja miről beszélek és valószínűleg uhjde izgalmasnak találja. Nos, aki még nem játszott vele, annak leírom milyen is ez. Egy csatornarendszerben mész a csapatoddal, 3-4 termet kipucoltok. Elindultok ebből kifelé, és hatalmas robaj hallatszik, és vagy 50 fertőzött rohan felétek a hátatok mögül, onnan AHOL PERCEKKEL EZELŐTT MINDENKIT KINYIRTATOK! Ezt hogyan már? Ennek kicsit tolerálhatóbb változata, amikor pl. a kórházban hívjátok a liftet és a gomb megnyomása után (a filmszerűség kedvéért) elözönlenek titeket az ellenfelek. Ezt ennél a konkrét, kórházas résznél úgy képzeljétek el, hogy a lifttel szemben és az ettől jobbra lévő szűk folyósókon plusz felettetek a szellőzőkből özönlenek a fertőzöttek, nagyjából olyan 100 darab. És nincs más dolgod mint hogy beguggolj a lift elé, és nyomd a bal egérgombot. Ennyi. Úgyis eltalálsz mindenkit, és mivel nem lényeg, hogy HOL találod el, nem kell mozgatnod sem az egeret. Hát ez aztán tényleg vérpezsdítő akció, mi? Hát nem.

Hab a tortán, amikor egy ilyen csoport elkezdi püfölni az egyik csapattársunkat: a szerencsétlen körül 10 fertőzött áll és egyre csak ütlegelik, az meg áll egy helyben. Röhejes.

Egy zombis játéknak alapból sokkal lassabb játékmenetűnek kell lennie, mivel ZOMBIKNAK kéne bennük lenni. Most hiába jön mindenki azzal, hogy "azok unalmasak, csak csoszognak." Na ja, de olyanok mint Jason a Péntek 13-ből: mindig CSAK sétál és mégis mindenkit utolér. Főleg ilyen szűk, kórházas, épületes pályákon félelmetes, hogy csak csoszognak és csak jönnek és jönnek, amig jó célzással fejbe nem lövöd őket. Itt a célzás mindegysége miatt, fertőzöttek helyett mondjuk lehetnének postások vagy politikusok ugyanúgy meghalnának 2 lövéstől, csakúgy mint ezek a nyomi fertőzöttek.

A másik igen érdekes dolog a sorozattal kapcsolatban: a Left 4 Dead második részében kapnak a játékosok közelharci fegyvereket. UUUUUUUUUUUUUUUHH A MINDENIT! Mekkora poén neeeem? Milyen kreatívak a fejlesztők, és milyen újítás fúú anyám. Az mellékes, hogy egy ilyen 'zombisnak' csúfolt játékba alapból normálisabb fegyverek kellettek volna és ALAP, hogy raktam volna bele legalább egy nyavalyás baseballütőt, vagy botot vagy akármit. És miért?

Hát gondoljatok bele. Mindkét rész szereplői, nem katonák vagy szuperhősök, hanem hétköznapi emberek. Mint hétköznapi ember, amint kitör ez a katasztrófa szerintem nem az az első dolguk (még az USÁban sem mindenhol), hogy előveszik a szekrényből az M16-ost, meg a sörétes puskát, hanem mondjuk valami baseballütőt, kalapácsot, kapát-kaszát, konyhakést, fejszét, meg hasonlókat. És ahhoz, hogy ezt a szinte magától értetődő dolgot használhassuk a játékban, a második résznek meg kellett jelennie. És ott is miket kapunk? 1-2 normális láncfűrész meg fejsze mellé kapunk.. nos.. elektromos gitárt, meg serpenyőt. Nevetséges. Baszki, de nevetséges.

Akárcsak a benne lévő fegyverek. Az egy dolog, hogy nevetségesen kevés van belőlük (shotgun, autoshotgun, Uzi, M16, M21, gránát, molotov koktél kb.) de a megvalósítás is hagy kívánnivalót maga után: az M16 és az uzi mondjuk igényesen néz ki, de a shotgun például olyan, mint a Team Fortress 2-ben: mintha egy miniatűr, műanyag shotgun lenne az emberünk kezében. A TF2-ben poénos az ilyen, de ez egy komoly(abb) túlélőhorror akarna lenni, nem egy képregény. Az újratöltési animációról pedig nem is mondok semmit. Hihetetlen, hogy egy budget kategóriás játék (nevezetesen a Soldier Of Fortune Payback) bealáz minden eddig megjelent FPS-t a shotgun újratöltés animációjával. Aki nem hiszi, járjon utána.

Oké, kicsit túl szigorú voltam. Mármint a 2. résszel kapcsolatban. Tény és való, hogy itt azért már sokkal több és változatosabb fegyverek vannak, jobb animációval és a közelharci fegyverek - habár nevetséges 1-2 - jól használhatóak, plusz a többi új kacat is dob a játékélményen. Tehát a 2. résztől elnézést kérek, de azért neki is vannak hibái, és ő sem vérbeli zombis játék.

Végszóként:

Nem borzalmas játék a Left 4 Dead, de egyszerűen felháborító, hogy zombis túlélőhorrorként merik eladni. A hasonló kommentekről meg annyit, hogy iszonyatosan sajnálom a mai fiatalokat. Egyszerűen kimaradt nekik a PC játékok hőskora, virágkora. Amikor az IGAZI jó játékok születtek: 2003-2008as időszak. Ennél jobb korszak nem volt és nem is lesz soha többet a PC-s játékpiacon. Nekünk volt Half-Life 2, Doom 3, GTA Vice City, Need For Speed Underground 2, Call Of Duty 2.. nekik meg? Assassin's Creed, Crysis, Modern Warfare 2, Colin McRae DiRT meg GTA IV meg hasonlók. Túl jókat kapnak és emiatt sokuk nem értékeli a régi idők játékait, mert a Vice City szarabb mint a GTA IV, a Modern Warfare meg jobb a Call Of Duty 2-nél, Battlefield 1942 meg szar a fűben a Bad Company 2-höz képest. És akkor még az igazi retro játékokról, amik még nekünk is réginek számítottak, nem is szóltam semmit. Talán egy következő részben.

Mindenesetre, örülök, hogy pont a legjobbkor születtem. 

 

 

 

 

72 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr162393531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Transer 2010.10.25. 14:02:43

Igazad van Lalee ez nem is zombis játék furcsa hogy sokan azt hiszik hogy élőhalottak (Ezek nem másznak ki a sírból csak fertőzött emberek)

Grizliee 2010.10.25. 14:13:07

Én fiatal vagyok viszonylag, de a régebbi játékokat (játékélmény terén) sokkal többre értékelem mint a maiakat. Jó, gyönyörű HD minőségű élethű grafikájú meg minden, de rövid. A GTA:VC-t milliószor kijátszottam, mert megunhatatlan. A GTA IV-et egyszr végigjátszottam, és meguntam. Már a DLC-ket sem vagyok hajlandó kijátszani. NFS:UG2 < Egy fordulópont volt az életemben. Doom3 < Olyan rég volt már, hogy akkor még féltem egyedül játszani vele :). CoD2 < A legemlékezetesebb FPS amivel valaha játszottam, No.1. Nagyjából ennyi. A mai játékok meg sem közelítik ezeket. (Rövid voltam, nem akartam könyvet írni)

Grizliee 2010.10.25. 14:14:15

@Transer: A zombikat se úgy képzeld el, hogy mindegyik a sírból mászik ki :) Max. az első nemzedékük. A 2. illetve 3. már a megölt emberekből fejlődik ki.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.10.25. 14:23:06

Romero nyomán már az első generációs is fertőzött, ott sajnos (vagy szerencsére) kimaradt ez a sirból kimászós dolog, bár tény és való, hogy a még régebbi fikciók szerint a sirból másztak elő a halottak, illetve Lucio Fulci - Zombi, Flesh Eaters c. filmjében is a földből másznak elő, bár az is igaz, hogy ennél az egész kezdete nem virus, hanem egy voodoo átok de a későbbi megharapott emberek már virus által változnak át. Hozzáteszem mégegyszer, hogy ez nem a Romero-féle .. of the Dead sorozatban, hanem egy mellékági filmben volt :)

Pókharapó Pilóta 2010.10.25. 14:47:31

Most hogy ezeket a "tényeket" leecsetelted tényleg, felnyitottad a szememet. A left 4 dead nagyon messze áll a zombiktól, már nem is értem miért van a hátlapra a "Can you survive the ZOMBIE apocalypse?" felirat. A left 4 dead fura városlakónak egy a 28 nappal később című filmben bemutatott vírust tudnék elképzelni, a vérbe jutás után 10 mp-n belül megtámadja a vírus az agyat és az egészséges embereket támadja meg utána.

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2010.10.25. 15:09:07

Hát, én például 15 vagyok, és nem igazán szeretem a mai darabokat. Persze, evidens, hogy nem úgy értetted, hogy minden mai fiatal imádja a GTA IV-et,és utálja a Vice City-t, és természetesen nem vagyok az egyetlen ellenpélda, de tény, hogy a fiatalságból nem sokan szeretik a régebbi darabokat. Vannak jó, hangulatos, mert szerintem azon van a főhangsúly játékok az újak közt is, pláne a budget-esek közt (Plants Vs Zombies, csak példaképp) is nem arról van szó. Sokáig volt gyenge gépem, szerettem budget és "régi" játékokat, sokkal jobb hangulatuk van, mint egy GTA IV-nek. Én egy játékot nem grafika, vagy ilyesmi alapján ítélek. Persze tudnám pontozni, hogy grafika 8, hangulat 7,5, meg ronthat az összképen, ha pocsék az irányítás, de kijöhet összpontszámban 4/10 is - attól független lehet hogy szeretem, de kijöhet egy GTA IV metacritics szerint 97-re a 100-ból szerintem akkor sem jó. Konklúzióban annyit: a játék abszolút nem a játékos, vagy önmaga korától függ, hanem a kreativitás, a hangulat, az újítások miatt lehet jó. Leszarom, mennyire reális egy teszem azt freddyD által "bemutatott" (?) Hobo Soccer a Fifa 11-hez képest., attól még lehet jó (bár a Fifa 11 se rossz). Az már más kérdés, hogy a sok begyepesedett futósoron gyártott szobanövény csak a legújabb (mainsteram, bármi nagy gyártó jöhet ide) EA játékot szereti, aminek semmi hangulata nincs. Attól még, hogy a játékod 3,5 pontot kap a gamespot-on, lehet kibaszott jó is, csupán nem értékeli a jelenkor, majd a jövő fogja, ha klasszikus lesz. Mint Hermann Melville Moby Dickje. Ezzel a művel bukott meg az amerikaiaknál, ma meg alapmű. Ha nem folytatódik a sorozat, tudod ki fog emlékzni a Left 4 Dead-re 10 év múlva. Senki. ugyanúgy, mint mondjuk a zenében a mai 'popsztárokra' /Lady Gaga, Bieber, hogy többet ne említsek/. Diablo II, 2000-es játékot meg ma is félmillióan játsszák online (mondjuk ez a saját korában is jónak számított).

Hogi:) 2010.10.25. 15:16:09

én sem vagyok olyan "öreg" :D 15 éves vagyok, és most is szívesen veszem elő Battlefield 1942-őt attól függetlenül hogy nem olyan jó a grafja mert van jobb is. Szerintem nem a grafika a lényeg :D Meg igaz szerintem a Vice City és a SA sokkal jobb mint a GTA IV. De szerintem a mafia 2 vel kapcsolatban az első rész annyira feltette a lécet amit szerintem a 2 nem ugrott meg. Én is kis koromban játszottam a Vice City-vel, Battlefield 1942, Mafia, The House Of The Dead stb. Ezekkel nagyon elvoltam de ha most elővenném a Battlefield 2-őt akkor nem lenne olyan jó vele játszani mint az 1942-vel.
DE, szerintem már annyira túl van bonyolódva ez a zombi fogalom hogy ezen felesleges háborogni :) De pl engem nem tölt el a rettegés a Left 4 Dead közben (ilyeneken nőttem fel xD ) de ha az ember ideges, vagy haverokkal játszok akkor szerintem jó szórakozás, persze nem egész nap :D

powasd 2010.10.25. 15:29:29

most nem azért amit felsoroltál minddel játszottam pl a cod2 esetében szerintem sokkal jobb a modern warfare 2. de cod2őtis imádtam :)

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2010.10.25. 15:31:22

Amit félreérthetően írtam talán / kifelejtettem: Hogy attól függetlenül, ami mainstream, és jó, fel tud mutatni valami újat, az is megmarad. Hogy megint a zenéhez nyúljak, hiába volt "divat" (inkább divatosabb, de még ez se a megfelelő szó) a Metallica, a Beatles, vagy éppen a Judas Priest, 50 év múlva éppen ugyanúgy hallgatják majd őket (erre már most jó példa a Beatles) /játékokkal ugyanúgy: a Half-Life mindenhol 9/10 körül kapta a pontszámot, mégis játszani fognak vele, meg egy csomó általad felsorolttal, míg ami akkor divat de nem mutat fel újat, eltűnik a süllyesztőben (Backstreet boys, meg az előbb említett mostaniak - például) vagy játékban: egy GTA IV nem fog addig élni, mint a Vice City.

Brill01 (törölt) 2010.10.25. 15:45:46

Nah, akkor én vitatkoznék veled:

"Az egyik az, hogy baromira nem izgalmas..."
De az, legalábbis sokunknak, mert nem azt nézzük, hogy hol találjuk el a FERTŐZÖTTEKET, hanem azt, hogy sikerül-e túlélnünk (és ez főleg expert fokozaton van legjobban jelen). Célozni kell ha M16-al, M21-el vagy pisztollyal mész (és itt nem az arcunkba szakadó hordákra gondolok). Nem teljesen mindegy az sem, hogy hol találjuk el a fertőzötteket, bár ez leginkább a witchnél lényges, mert ha nem a fejét lövöd, akkor meghalsz. :)

"Másik problémám ezek az úgynevezett hullámokban támadó ellenfelek."
Na, igen ebben igazad van (bár elképzelhető az is, hogy olyan helyekről jönnek a fertőzöttek, ahova nem tudsz benézni <-- de ez nem valódi mentség). Ha filmesnek találod a játékot az azért van, mert tulajdonképpen egy interaktív filmet játszunk. (Kb. másfél óra játékidő, a betöltőképernyő is plakát szerű a szereplők neveivel, és van egy "stáblista" is a kampányok végén.)
A lift előtt megállós taktika nem a legjobb: gyorsan leszedik az életedet a háromfelől támadó ellenfelek (plusz különleges fertőzöttek).

"Hab a tortán, amikor..."
Ezt experten úgy nevezik, hogy szívás.:D Két-három másodperc és földre kerülsz.
Amúgy meg igazad van.

"Egy zombis játéknak alapból sokkal lassabb játékmenetűnek kell lennie, mivel ZOMBIKNAK kéne bennük lenni."
De ez nem zombis játék, hanem egy túlélőhorror fertőzöttekkel! Most lehet, hogy az van a játék hátuljára írva, hogy ZOMBI (én az enyémen ilyet nem találtam :D), ha egyszer játékon belül 'infected'-nek van írva és a játékosok nagy része is tudja, hogy azok nem zombik, akkor miről beszélünk?
És (-sel nem kezdünk mondatot, tudom) igen: ebben a játékban baromi unalmasak lennének a csoszogó zombik. Jasonnek se lett volna akkora arca, ha négyen mentek volna ellene (/előle) shotival meg gépfegyverrel. :D

"A másik igen érdekes dolog..."
A második résznek már nincs meg az a hangulata, mint az elsőnek, csupán több eszköz van benne (de ez most nem volt szóban). Amúgy is, mért nem verekedhetnek a túlélők gitárral? :D

"És miért? Hát gondoljatok bele. Mindkét rész szereplői, nem katonák vagy szuperhősök, hanem hétköznapi emberek."
Bill egy háborús veterán, Francis egy kemény rockerfazon, Louis egy bolti eladó, Zoey pedig egy gazdag csaj. (A második részt kihagyom...) Simán lehet magyarázat arra, hogy miért vagy hogy honnan van fegyverük --> katonasággal való viszony, illegális (?) dolgok, boltban a pult alatt, a gazdag ház valamelyik részében VAGY csak szimplán elvették az elesettektől. (Ezek a saját véleményeim, úgyhogy tőlem beleköthettek...)
Bézbóz ütő, fadarab vagy csak alapból felvehető cuccokkal mondjuk biztos érdekesebb lett volna.

A fegyverfelhozatal tényleg kicsi (első részről beszélünk még mindig), ez bizonyos idő után tényleg nagyon zavaró tud lenni. :S
De azért a shoti nem olyan szörnyű. :) (úhh, sok a shoti szó...)

A végszóhoz pedig:
15 vagyok. Nem szeretem a Crysis-t, a CoD sorozatot egyenlőnek tekintem, a Half-Life 2 és kiegészítői) szerintem A VILÁGMINDENSÉG EGYIK LEGJOBBJAI, az egyik legnagyobb kedvencem, a GTA Vice City-t nagyon szeretem, az NfS Underground 1-2 -ről meg akkor ne is beszéljünk már. :) És lehet, hogy egy szerencsétlen vagyok, de a kedvenceim között van még a DiRT és a Bad Company 2 is.
A retro játékokhoz meg annyit, hogy szinte egyikkel sem játszottam, mégsem mondom rájuk, hogy szar. Nézek ám én is Reactor videókat és láttam, hogy régen is voltak jó játékok. ;)

És (-sel nem kezdünk mondatot, még mindig tudom) észrevettem, hogy ez egy saját vélemény, mégis reagálnom kellett rá, mert az egyik kedvenc játékomról írtál.

Ui.: Ha valami nagyon nagy hülyeséget írtam, nyugodtan javítsatok ki.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.10.25. 16:01:48

@Brill01:
Na sorban :D

Az a fő gondom, hogy egy ilyen játéknak félelmetesnek is kellene lennie valamilyen szinten, nyomasztónak. De igy, hogy minden ellenfél rohan feléd, mint az őrült, igy maximum izgalmas(-féle) meg adrenalinpumpáló lesz. Nem baj ez, csak megint mondom: ne állitsák be zombis játéknak. A fegyvereket is hasonló okból mondtam: nyilvánvaló, hogy mondjuk egy háziasszony x nap túlélés után fog találni egy puskát és lecseréli rá a konyhakést, de addig marad neki az egyszerű kézitusa. Igaz ugyan, hogy a játék a fertőzés kirobbanása utáni 2. héten játszódik, és ilyenkor már több, mint valószinű, hogy szereznek normális fegyvert (főleg a Bill-féle veteránok, redneckek meg patrióták), de szerintem izgalmasabbak a kezdeti állapotot bemutató játékok, amikor összeteszed a kezed, hogy találsz lőfegyvert, lőszert és totális kiszolgáltatottság vesz körül. Szerintem EZ az igazi zombis, túlélős hangulat és az ilyen körülmények közé - hogy az esélyek legalább mutatkozzanak egyenlőnek - a lassú, igazi zombik valók.

A Left 4 Dead ezzel szemben nem egy túlélésért folytatott küzdelem, hiába az a cél, hogy éld túl a kört. Igazából ez egy mészárlás, egy Serious Sam / Painkiller, csak más köntösben. Nincs félelem, mert ott van a kezedben a fegyver (az ammo stasheknek köszönhetően gyakorlatilag VÉGTELEN lőszerrel), a különleges fertőzötteken kivül meg más nem nagyon hozhatja izgalomba az embert, szerintem.

A közelharci fegyverekhez meg annyit, hogyha választhatnék feszitővas, fejsze meg gitár között szerintem inkább az első kettőt választanám. És főleg nem egy serpenyőt, OMG :D

Ui.: Teljesen korrekt vélemény volt :D

Dryenful 2010.10.25. 16:10:36

Nos akkor áldom az életet hogy jókor születtem. 14 vagyok és két okom van rá amiért nem Crysis vagy Bad Company-zok:
1. Mert ezeknek a játékoknak van egy jó hangulata. A Vice City-t hónapokon át nyomtam pedig az nálam ritkaság(maximum 1 hónap szokott lenni) és a CoD 2 még mindig fenn van a gépemen.
2. A gépem épp hogy tudja vinni a 2006-os játékokat :).
Azért hozzá teszem hogy ha igazi zombi "szerű" élményre vágysz akkor Left 4 Dead realism módban(csak a fejlövés lesz a tuti módszer). Igaz nem játszom vele de Senshi csinált róla videókat és azokat néztem meg(a legtöbb infó onnan származik).

Brill01 (törölt) 2010.10.25. 16:15:30

@-=RockerLaLee=-: Jogos! Félni egyáltalán nem lehet benne, főleg annak a tudatában, hogy nem vagy egyedül. A két hét pedig szerintem a teljes káosz és a fegyverek miatt van. Ha a fertőzés elejétől menne akkor pedig valami sztorijáték lenne.
De ez már tényleg csak kis kötözködés, nem szánom túl komolynak. :)

A többivel pedig egyetértek. Tényleg egy adrenalin játék ez.

Ui.: Kösz! :D

balintfenix 2010.10.25. 16:24:55

Az én véleményem amit írtál egytől egyig igaz és elcsodálkoztató.Bár azt azért tényleg idegesítő hogy amikor én születtem nagyszerű régi játékokkal játszottam PLdungeon keeper 2 doom 2 és most lementem a barátomhoz és azt látom hogy mindenféle baromsággal játszik ami nemrég jelent meg.Igaz én is játszom 2010 játékkal de egy max paynel vagy egy strife játékkal végszóként azért jó tudni hogy ezek az új fajta fertőzöttek nem zombik.Én elösször azt hittem hogy felújított zombik minden esetre jó volt rájönni az igazságra (a left 4 dead-et mindenféleképp érdemes kiprobálni mert azért kicsit poén az egész)

balintfenix 2010.10.25. 16:26:54

elnézést a max payne és a strife után azt szerettem volna írni hogy nem ér fel még egyszer bocs

Urgod 2010.10.25. 16:40:18

Előre szólok, hogy még nem volt időm elolvasni az egészet, meg a kommenteket se.
"A pontos metódust természetesen homály fedi, hiszen nem volt még olyan zombis film vagy történet, amely részletekbe menően mesélte volna el a vírus működését" A kaptár 1-ben elmondják, hogy a vírus elektromos impulzusokat kelt, és ezek segítségével fog újra mozogni a halott, innentől a zombi.Legalábbis én valami ilyesmire emlékszek :)

kriss06 2010.10.25. 16:45:07

Írtad, hogy lassabb játékmenetűnek kellene lennie meg, hogy a zombiknak csoszogni kéne. Viszont a DeadHunt-ba a zombik rohannak feléd (gyorsabbak mint te gyorsító rúna nélkül), a játékmenet meg rohadtul pörgős, és ott sem kell feltétlenül fejre lőni, Desert Eagle-vel egy lövés a hasba vagy bárhova és megfekszik (persze a páncélos az más). Továbbá Otherworld-ön Zoly a kritikájába külön kiemeli 2:40-nél kezdve hogy "DE EZEK ZOMBIK" (aki nem hiszi járjon utána: otherworld.hu/index.php?page=articledisplay&article_id=1874) Ő téved vagy Te? Félre ne értsd nem akarok kötözködni nem vagyok zombimániás meg szakértő csak ezt veszem észre.

kriss06 2010.10.25. 16:58:13

Előre bocsájtom nem kötözködni akarok nem vagyok zombimániás/szakértő és csak leírom amit látok és kérdezem, hogy miért van. Elöször is azt írtad, hogy a zobmik csak vánszorognak és lassabbnak kéne lennie a játékmenetnek. Viszont DeadHunt-ba a zombik konkrétan rohannak feléd (sebesség növelő rúna nélkül gyorsabbak mint te), a játékmenet rohadt pörgős és a ott is bárhova lőhetsz pl. Desert Eagle-el EGY lövés BÁRHOVA és a páncélozatlan zombi megfekszik. Továbbá Otherworld-ön Zoly kritikája szerint "DE EZEK ZOMBIK" 2:40-nél beszél erről ( aki nem hiszi nézze meg járjon utána otherworld.hu/index.php?page=articledisplay&article_id=1874 ) Ő téve vagy Te?

haldyr 2010.10.25. 17:08:24

A left 4 dead ben nem ferőzöttek vannak hanem konkrtéan zombik ... Sőt a 28 nappal későbbe is zombik voltak nem ferőzöttek. Ezt Zoli is (otherworld) megmondta a left 4 dead teszt ben nézz csak utána !

haldyr 2010.10.25. 17:12:40

Amúgy abban teljesen igazad van hogy gagyin van megoldva egy csomó dolog a left 4 dead ben.

haldyr 2010.10.25. 17:32:40

krisso6: Bocsi hogyí még egyszer majdenm ugyan azt leírtam mint te .... Csak most olvastam a kommented ... Még egyszer elnézést .

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.10.25. 18:01:57

@urgod:
Igen, valami hasonló, de ennél többet ott sem mondtak el sajnos, pedig kiváncsi lennék rá :(

@kriss06:
Értelek, de azért egy DeadHunt szintű játékot ne vegyünk alapul :D Azért egy Romero-féle zombit és a DeadHunt-ot hasonlitani elég merész dolog.

Megnéztem a videót, amit linkeltél. Zoly kiemeli benne, hogy ezek igenis zombik, mivel "a zombik tudnak futni, a 28 héttel később c. film óta tudjuk, illetve a játék dobozának hátulján is zombi apokalipszisről irnak." Nos, mint a cikkben leirtam, a 28 héttel később c. filmben fertőzöttek vannak, mivel nem ölte meg őket a virus, életben vannak és nem esznek meg senkit sem.

A játékok boritójára irt szövegekről pedig az a véleményem, hogy ez marketing szakterület, ahol minden lényeges kivéve az nem, hogy a valóságnak legmegfelelőbb dolgot közöljük az emberrel: szinte mindegyik játék dobozán ott van a "leg- realisztikusabb/gyönyörűbb/észbontóbb grafika, lélegzetelállitó játékmenet, befosatós hangok, stb.." Vegyél példának pár Rossz PC Játékos videót, ahol freddyD kiemeli az "igéreteket". Ilyenre sosem adtam, és szerintem nem is érdemes.

Nuclearvision · http://nvision.blog.hu/ 2010.10.25. 18:28:09

Nem szeretek ilyet mondani, de nem értek egyet az itt leírtakkal (legalábbis a java részével nem). Értem, hogy ez szubjektív vélemény, ahogy az egész világ szubjektív (tehát nem tetszhet egy játék mindenkinek), de az érveléseknél elég sok olyan dolgot mondtál, aminél csak fogtam a fejem, hogy "ezt most hogy gondoltad...".

Hogy mi a zombi és mi a fertőzött, azt jól leírtad, azzal egyetértek.

A Left 4 Dead-re sokan mondják, hogy zombis játék, de a fejlesztők nem. Vagy ha mégis, akkor kiemelik, hogy ezek amolyan "reform zombik", amik gyorsak, megmásznak minden falat, fát, árkot, és nem akarnak megenni.
Viszont a játékban infectednek, tehát fertőzöttnek hívják őket, és ez a Green Flu nevű vírus is infection, tehát fertőzés, járvány.

És itt jön az a rész, aminél a legnagyobbat néztem: most komolyan az a bajod, hogy a Left 4 Dead játékmenete gyors? Meg hogy nem kell a célzással baszakodni, ráadásul a rohangáló, és nem csoszogó élőhalottak miatt nem elég félelmetes??? Hát könyörgöm, ez az egész lényege, ezért az a Left 4 Dead, ami. Ez nem is akart soha félelmetes lenni (max az első rész nyomasztó itt-ott a sötétség miatt, ez a legelső tervrajzoktól kezdve egy adrenalinviharnak készült, amiben folyamatosan koncentrálni kell, és ami nem áll le az elejétől a végéig.
Továbbá az is bajod, hogy jönnek fertőzöttek onnan, ahol már jártunk? Nem lehet, hogy esetleg csatornán, vagy szellőzőrendszeren át másztak? Vagy esetleg máshonnan jöttek, csak most értek utol?
Arról már nem is beszélve, hogy amikor hívjuk a liftet, az zajt csap, tehát arra már végképp felészlelnek a fertőzöttek. Az pedig mindent megmagyaráz a hullámokban ránk törő zombikról (jó,tudom, fertőzöttek), hogy ezek intelligensek, és sosem támadnak egyedül, tudják hogy lófaszt sem érnének. Ezek hozzák a haverjaikat, és azok is az ő haverjaikat, tehát így jön ránk egy időben egy teljes csorda.

A közelharci fegyverekkel kivételesen egyet értek, jól jöttek volna az első részben is. A serpenyő meg gitár miatt pedig ne sírjon a szemed, mert egy zombiapokalipszis közepén te sem állnál le válogatni, hogy melyik a legjobb, csak védenéd a segged. Egy gitárral például elég szépen lehet trancsírozni a fejeket...

A lőfegyvereket illetően pedig saját magad hazudtoltad meg. Említetted, hogy ezek nem katonák, hanem civilek, akik csak nagy vonalakban értenek a golyószórókhoz. Hát akkor miért vársz teljes fegyverarzenált? Már az is nagy szó, ha egy-egy shotgunt, neadjisten M16-ot vagy Uzit találnak. Mit vársz még? Páncélökölt? El se bírnák...

Hát, igyekeztem visszafogni magam, mert nem utálok annál semmit se jobban, ha valaki egy jó játékot szid. Nem mondom, hogy te tapasztalatlan lennél, vagy hogy nem játszottál még az igazán szar játékokkal (gondolok itt pl. a War Train videódra), de ez a játék nem szar. Max. neked nem tetszik. De legalább megindokoltad...

Hopp, ez kicsit hosszúra sikeredett, de azért remélem elolvasod. Építő jellegű kritika akart lenni, mégha nem is tűnt annak...

Végezetül: én pedig 17 éves létemre mégis jobbnak gondolom a Modern Warfare-t a CoD 2-nél :D A GTA-nak pedig egyik része sem tetszik.
De ebben végül is igazad volt, valóban jó időszak volt a 2002-2008 a játékok szemszögéből, a Half-Life 2, Doom 3 pl. igazi kultuszjátékok.

fxcpr0 2010.10.25. 18:47:56

Nekem sem tetszett a Left 4 Dead, viszont a Killing Floor bejött, viszont arról nem írtál, gondolom nem próbáltad ki. :)

A régebbi játékokról pedig annyit, hogy a COD sorozatot az 5ig játszottam végig, de csak a 4-ig tetszett, és az is a favorit.
Ha viszont régebbi játékot kéne kiemelnem, akkor az a Stronghold Crusader lenne, máig bármikor elő tudom venni.

Újabbakról annyit, hogy a GTA IV-el sem volt bajom, de ez a rengeteg FIFA, PES megőrít, minden évben kiadnak egy újabbat, és kb. 2006 óta teljesen ugyan az az összes, apróbb változtatásokkal. Ami nagyon megfogott az a F1 2010, rajongóknak csak ajánlani tudom. :)

Shotgun újratöltésnek pedig utánanéztem, tényleg nagyon élethű.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.10.25. 19:10:36

@fxcpr0:
De, kipróbáltam már korábban is a Killing Floor-t is. Érdekes egy játék, nem rossz, de hosszabb ideig nem tud lekötni az sem. Azért nem irtam bele a cikkbe, mert őt még messzebb tartom a zombis játékoktól, mint a Left 4 Dead-et.

@Nuclearvision:
Nem mondtam, hogy ez a játék szar, csak azt, hogy nem tetszik :)

A feyverek mennyiségével nem is lenne probléma, ha normálisan lennének kidolgozva. Például a shotgunt, mindig lecserélem az uzira, holott nem szeretem az SMG-ket, de inkább nézem azt, mint azt a torz shotgunt a kezemben, én érzem magam hülyén, hogy ilyenre kényszerit a program. Az egy dolog, hogy nem feltétlen értenek a túlélők a fegyverekhez, de ez még nem indokolja meg a fegyverek mennyiségét.. kapásból - szerintem - New Yorkban, vagy legalábbis hasonló kaliberű városban játszódik az első rész: 100%, hogy van rohamrendőrség: innen adná magát a tactical shotgun, MP5. Tuti, hogy az invázió során kivezényelték a hadsereget, innen adnák magukat a különböző M4 variánsok, M60, vagy egy nyamvadt katonai kés akár. Tuti, hogy van pláza, vagy bármilyen hely, ahol van fegyver- vagy vadászbolt: na itt lehetne a Kánaán, kezdve a tradicionális forgótáras pisztolyoktól, a farmerek .22-es kaliberű winchester puskájukon át a machete, favágó fejszék, láncfűrészekig minden stb.. Ez egy hatalmas kihagyott ziccer. Legalább Uzi helyett MP5 lenne, hogy stimmeljen a dolog. (De lehet én vagyok a tudatlan, hogy az USA rendőrségénél lecserélték a szabványt MP5-ről Uzira.)

A közelharci fegyverekről: adott helyzetben lehet, hogy az ember nem válogat és mondjuk felkapja a műanyag széket és azt is hozzávágja a zombihoz, de hosszabb távon gondolkodva, vagy nyugodtabb körülmények között inkább választanék csapásra készült tárgyat, mint egy gitárt vagy serpenyőt, már csak azért is, mert egy gitár hamarabb törik darabokra, mint pl. egy feszitővas. Arról nem is beszélve, hogy utóbbit esetleg ajtók kinyitására is lehet használni. Ha én csinálnék ilyen játékot, még a barkácsolást is beletenném, akárcsak a szintén 'érdekes' Dead Rising 2-ben: szögekkel átütött baseballütő, drótkerités-darab a fejszén (á lá TF2), stb...

A fertőzöttek hozzák a haverjaikat, okés, de ez milyen már? Kb, mint a Resident Evil 5-ben, vagy akár a Black Hawk Down c. filmben az élő, natúr terroristák. Nincs ezzel baj, csak.. olyan kicsavart keszekusza ez az egész fertőzöttes téma..

Deathwing 2010.10.25. 20:10:06

@-=RockerLaLee=-: Mi bajod a postásokkal? A politikusokat még megértem.xd

Volt idő, hogy meg akartam venni a l4dt, de rájöttem hogy nem nekem való. Ez a zombisdi-FERTŐZÖTTESDI, meg céltalan rohangálás(idézőjelben)-öldöklés nem az én világom.

Modern warfare 2ről konkrétan nincs pozitív véleményem. Ki is bannoltattam magam, csak sajnálom, hogy kidobtam rá azt a 12 ezret...

Ting 2010.10.25. 20:20:39

A Left 4 Dead 1-2-t én nagyon szeretem, rengetegszer tolom, de igen, nem horror játék. Egy egyszerű, nem túl sok gondolkodást igénybe vévő játék, amiben zombikat ölsz mint állat, semmi olyannal, hogy nadrágot kéne az embernek cserélnie. Az új játékokról kapcsolatban: Én személy szerint imádom a régi játékokat is, régi GTA-k, Max Payne 1-2, Tomb Raider 1-5, mind-mind olyan nagy klasszikus, ami már a mostani világban nem fog megadatni nekünk. De az tény, hogy szerencsére készülnek még olyan játékok, amikkel nagyon sokáig ellehetsz, és jó, gondolok itt a Dead Rising 2-re, ami az utóbbi idők egyik legjobb sandbox játéka lett szerintem, aztán itt az új Lara Croft játék, ami tényleg nem nagy beharangozást kapott, mégis jobbak mint a túlhájpolt új Tomb Raider részek. (Legend, Anniversary, Underworld)
Szóval igen, a régi idők játékai voltak a legjobbak, de adjunk egy esélyt a mostani korszak játékainak is, nem olyan rosszak azok, sőt. :-)

Nuclearvision · http://nvision.blog.hu/ 2010.10.25. 22:31:57

@-=RockerLaLee=-: Hát, már csak hogy kötözködjek :D

Szerintem egy túlélő örül, ha talál fegyót, nem hogy még válogasson is (még ha nyugodt körülmények között van). Ráadásul azt ugye te sem gondoltad, hogy egy M60-t képes akár újratárazni is egy civil ember. Oké, hogy egy tömegmészárló, de bonyolultabb kezelni, mint egy svájci bicskát. :/
Ami a fegyverboltokat illeti, az valóban egy kihagyott ziccer, belátom én is.

A közelharci fegyókról: feszítővas van a játékban :P A barkácsolás dolog pedig a Dead Rising 2-nek jól áll, de egy ilyen folyamatosan pörgő játékot igencsak lelassítana. Max a Safe Roomokban, de akkor is értékes perceket veszítenénk, ha valaki leállna legózni egy-egy fegyverrel.

A hullámokban ránk törő mutánsokkal pedig még most sem értem, mi a bajod :D

TANDRY 2010.10.26. 12:54:41

@-=RockerLaLee=-:
én játszottam az álltalad említett régi játékokon mág hajdanán és télleg ebben igazad van az jobban lekötött!
de most történetesen a l4d2-ben megnézed intróját / jobban belegondolsz nem csak ugy a szobafiókból kapják elő az m16-ot meg a pump action shocit
a 2. részében intróban is 1 elbarikádozott zámaszponton (1 boltban xd) találnak a fegyverekre!
nemtom h az 1. résznek milyen az intrója, körítése , de a 2. részbenmár biztos jobban átgondolták az ilyet mint az 1-ben . még a közelharci fegyverekhez hozzátenném h álltalában a serpenyőt a konyhákban találod meg, a gitárt azt meg félbehagyott koncert szinpadján (dark carnevál pályán)(ezen kivüli közelharci fegyverek: baseball ütő, balta, macséta, sőtt a feltőzött rendörtől ha megölöd elveheted a gumibotját is . ezen kivül még valami labdajátékhoz való ütő talán tetterball de ezt nemtom. ezek közé sorolnám a benzines kannát + a gázpalackot is melyeket garázsokban lelhetsz meg ezeket 1etlen 1 lövéssel felrobbanthatod (ez a gázpalack) / meggyujthatod (ez a benzin) azthiszem kb ennyi közelharci fegyver van)
Különbenis ha te belekerülnél 1 ilyen fertőzött környezetbe mint túlélő akkor nem minden olyan tárgyal véfdenéd az életed ami csak elbirsz és oda tudsz vele vágni?:D

TANDRY 2010.10.26. 14:40:45

annyit még hozzátennék h a left 4 dead 2-ben eszméletlen módon lehet boncolni a zombikat !
vegyünk egy-egy példát pl macsétával gyomorszályon csapod a zombit (ha ugy akarod feltőzöttet) akkor kifolyik a bele . vagy ha granát launcherrel telibe kapod akkor levállik róla a hús nagy része és ilyenkor tüzetesebben megvizsgálhatod a zombi belső részeit. elképesztő h "anatómiailag" milyen pontosoan vannak meganimálva belülről! ezt akkor tood igazán értékelni ha látod is :D!!
és bocsi ha ismételtem volna valakit!

Deathwing 2010.10.26. 16:07:11

@TANDRY: "Különbenis ha te belekerülnél 1 ilyen fertőzött környezetbe mint túlélő akkor nem minden olyan tárgyal véfdenéd az életed ami csak elbirsz és oda tudsz vele vágni?:D "

Igen, de ez mégis inkább a Dead Rising nevezetű játékban van legjobban megoldva.

Dryenful 2010.10.26. 17:00:11

@Nuclearvision: A L4D2-ben a Dead Center kampányban van 1 fegyverbolt.

TANDRY 2010.10.26. 17:30:26

@Deathwing:
még nem játszottam a dead risingal:)!
jó játék különben?

Deathwing 2010.10.27. 15:22:53

@TANDRY: Én sem xD. Épp egy végigjátszást nézek. Jónak néz ki.

Dissection 2010.10.27. 20:30:25

Teljes mértékben egyet értek LaLee val. Nekem egyáltalán nem tetszett a left 4 dead. Szerintem túl monoton semmi nem változik csak a pálya. nincsen küldetés vagy ilyenek csak nyomulsz. Sztem ez 1 rossz játék. Grafikai szinten jó de másban nem nagyon.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.10.27. 20:30:55

bevallom, nem próbáltam ki a Left4Dead-et. Miért? Mert nem tud lekötni ez a stílus. Bár LaLee videóiban tetszett a játék, maga ez a zombis ill. élő-holtas fertőzöttes dolog, egyedül a Prototype-ban tudott megfogni. Véleményem szerint egy horror játék nem = a L4D-vel, nagyrészt azokért amiket LaLee leírt, másrészt a hangulatért. Egy horror szerintem sokkal sötétebb és mélyebb mint a L4D terei (ezeket az eddigi sok száz bemutatóból láttam)

V¤ĐKa 2010.10.28. 06:42:01

Én zombiapokalipszis esetén rögtön a vadász késemhez nyúlnék :D

dobi100 2010.10.28. 15:23:26

sztem kicsit túl elfogult vagy a játékkal szemben
az renben van gogy nem tetszik a játék de másoknak nagyon bejön és kicsit kemény szavakat használtál
de nemzetszik okés.(lehet hogy csak azétr irtam a kommentet mert nekem baromira bejön a játék tehát lehet én is elfogult vagyok)

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.10.28. 15:56:06

Szerintem egy L4D2 is lehet annyira élvezhető mint egy régi jó játék!
Én nekem a L4D2 az egyik kedvenc játékom lett 2-3 nap alatt!
@V¤ĐKa: Én egy zombiapokalipsziskor kivenném a farsebemből az M4A1-em! XD
Esetleg használnám a körfűrészt is talán...

Brill01 (törölt) 2010.10.28. 21:43:33

@Dark White: Ember! Mi ért téged, hogy akkora sebed van? :D

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.10.28. 21:55:20

@Brill01: XD LOL tudom bocs... :) Ez nagy... Ok-ok most nem akarok poénkodni. zsebemből. OK? "Seb" hát igen ahova már befér egy M4A1 az tényleg nagy sérülés és elég perverz dolog ott tárolni egy körfűrészt vagy egy gépfegyvert... Egy zombi apokalipsziskor azért nem kétséges hogy lenne ekkora sebem...

Brill01 (törölt) 2010.10.29. 10:14:52

@Dark White: Persze, hogy OK! :) Nem komolyan gondoltam, nem azért írtam. ;)

Pyki 2010.10.29. 11:23:05

Én egy kicsit régebbi motoros vagyok,én a jó öreg 90's években kiadott játékokon nőttem fel,számomra azok a pc játékok legjobbjai,mert hihetelen élményt adtak :),én nálam az idei évtizedben a best év volt 2000-2005,utána már lehetett érezni a játékokon a változást hogy nincs meg bennük az a hangulat,és varázslat,de azért valamennyire meg maradt nekik,2006 végén,2007 elején be köszöntött az új korszak,sharder 3 meg direktx 10,meg a sok szarság,ennek a korszaknak az első áldozata volt az unreal tournament 3,nagyon nagy csalódás volt számomra,bár a voltak pozitív hatásai is,gondolok a a rainbow six vegasra,ami szerintem hihetetlen jó játék volt az elődjeihez képest,de pozitív csalódás volt a crysis is,nem vártam sokat tőle,mert ahogy az ut3 is,a crysis is a motorjával adták el,de szerencsére bele rakták azt a hytech ruhát,és a gyönyörű szép tájat,nekem nagyon tetszett hogy dzsungelben kell mászkálni,és nem városban egy ki jelölt úton,bár így is egy megadott ösvényen kellet sétálni,de olyan élményt adott mintha szabadon kóborolnál,nos szóval a 2007-2008 játékok viszonylag jók voltak,némelyiknek meg is volt a maga kis hangulata,2009-ben már csak egy két játék volt ami tényleg élmény volt vele játszani,de a mostani év egy katasztrófa,csak egy játék tetszett az idén az avp3,ez a játék tudta hozni az elődjei hangulatát,starcraft 2 nálam bukfenc volt,ahogy a maffia 2 is,az új medal of honort ide se írom,mert az egy vicc már amit avval a játékal műveltek,és még írhatnám a neveket bőven ami számomra gagyi volt.A left 4 dead,én csak egy két órát játszottam, és rá is untam,én is azt hittem hogy egy zombis játék lesz,(jó hogy azt hittem mivel úgy reklámozták :D),de hát igen,csodálkoztam mi zajlik a játékban,bár őszintén szólva,nem az ellenfelekkel van a bajom,hanem hogy hihetelen könnyű és egyhangú a játék,a második részéről meg annyit hogy szerintem direkt fejleszteték így ki,azért raktak bele közel harci fegyvereket hogy legyen második része ennek a csodának,inkább adták volna ki a Half-life 2 ep3-mat,de már annyira elhúzták az időt hogy az se érdekel,ez az én személyes véleményem a left 4 dead-röl,és a játék piacról :)

Walcott 4 ever 2010.10.29. 16:40:41

Igazad van zombikkal kapcsoltatban.
Habár akármennyire is gagyinak tartod a Left 4 Dead-et
sokan játszanak vele ahogy én is és annál többen szeretik is. Tehát részben igazad van. Ez az én véleményem.

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.10.29. 20:03:25

@Pyki:
A Mafia 2 kivételével teljes mértékben egyet értek veled. Én konkrétan '96-ban kezdtem PC-n játszani, és hiányoznak azok az idők, és a játékok is :(

@Walcott 4 ever:
Én elhiszem, hogy sokan jónak tartják: ha szeretik játszanak velük nyugodtan. Bár az, hogy valamit sokan szeretnek nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami jó dolog az, de ez megintcsak szubjektiv.

Rozsomaki 2010.10.29. 22:14:23

Üdv.
Nos annyi komment van el se olvasom, de, én azért kiállnék a left 4 dead mellett. Lehet, hogy nem az a klasszikus zomisereg akik lassan mindenkit utolérnek, de jó játék. Ha meg túl könnyűnek találja az ember, akkor nehezebb fokon,experten játszik, és ott kell csapatmunka. Én a left 4 deadre nem is úgy tekintek, mint túlélőhorror, hanem mint jó szórakozás a haverokkal, persze, szorult helyzetben lehet fosni is. Nem a realizmusért vesz valaki left 4 deadet, vagy a reloading animációért, és a 2-ben már van realizmus mod,ahol ajánlatos fejre lőni. De a legjobb a versus mod, mikor csapattársaiddal összedolgozva kell játszani. Az a jó ebben a játékban, hogy az ember nem idegesíti fel magát oylan hamar, persze, jó sok dolog van ami kiszokta az embert idegelni. Valamint a főhősök is zombiknak mondják őket, bár nekik nincs idejük ilyenekről filozófálni, hogy őket zombiknak, vagy fertőzötteknek hívják, jobban érdekli a túlélés, meg az apró örömök ha már minden felfordult, hogy ne legyenek már maguk alatt. Fegyverekkel nem tudom mi bajod van, olyan sokat nem akarok írni, annyit még, hogy a left 4 dead nem akar realisztikus lenni, persze próbál tartani egy szintet, többféle játékmód van. Írhatnék még, de, ez az én véleményem. És a left 4 dead is hadd tartozzon már ebbe a 2003-2008 as kategoriába. Lehet nem mindenkinek egy az ízlése, de ez egy elismert játék.Fene, nem akartam iylen sokat írni...

Urgod 2010.10.29. 23:18:25

Amúgy a L4D/L4D2 nem zombiknak, hanem fertőzötteknek hívja az ellenséget, szóval csak a borító hibás.

Egyébként én annak ellenére, hogy 14 éves vagyok nagyon sok régi játékkal játszok. Most pl. az első Haloval szoktam játszani, illetve a Serious Sammel. Persze azért a mai játékokkal is szoktam játszani (pl. SWTFU 2). És Lalee ezer köszönet azért, amiért a House of the Dead videódban elmondtad, hogy az előde a Virtua Cop 2. Nagyon nagy gyerekkori kedvencem az a játék, csak eddig nem tudtam a nevét :S

Deathwing 2010.10.29. 23:25:03

Én halobol már az első résznél lemaragadtam jóó régen. xD

Urgod 2010.10.30. 08:22:18

@Deathwing: Én is! Nem véletlen szereztem be :D Ha ezzel végeztem, jöhet a Halo 2. A tövbbi részt meg majd xboxon.

Dj.Pk 2010.10.30. 21:54:59

Én még mindig a Soldat-ot, és egyéb régi játékokat nyomom:)És nem is bánom, hogy ezekbe születtem, nem azért hogy PL.: az Assasin's Creed szar, csak olyan fura... Olyan érzés, hogy mehgváltozik körülöttem a világ... Túl gyorsan.

Slash 2010.10.31. 18:19:18

@Dissection: Igazad van a left tényleg monoton. Én az első részt nagyon hamar meguntam, a kb 4 fegyver és az unalmas pályák miatt.A left 4 dead azoknak jó akik szeretnek ész nélkül gyilkolászni mert a játéknak ezen kívül semmi értelme nincs

P.Gold 2010.11.02. 10:37:22

szerintem ha úgy nézzük hogy egy atom bomba felrobbant egy területen és akkor már valamennyire zombikról beszélünk mert egy atomrobbanást nem lehet túlélni de mégis felélednek mint pl.:a fallout-ban.

haldyr 2010.11.02. 18:10:34

És a holtak hajnala ? Ott zombik vannak szerinted vagy fertőzöttek ?Mert ott futnak a dögök és csak fejlövéstől halnak... Sőt a filmben egy nőt megharapnak aki meghal majd utána feléled ...
Tehát a leírtak szerint zombiknak kell lenniük mert fejlövéstől halnak és mert meghalnalk a fertőzésbe és utána élednek fel. De akor hogyhogy tudnak futni ?

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.11.02. 21:45:44

@haldyr:
Azok zombik, viszont nem a klasszikus Romero-féle zombik. A leirásnál azért is neveztem meg CSAK a Romero-filmeket, mert számomra az az etalon és a mérvadó. Tudnak futni, mégpedig azért mert Mr. Snyder rendező úr szerint tudnak. Ez persze baromság. A Holtak Hajnala egy elég furcsa remake, futó zombikkal. A Holtak Napja remake még furább ugráló, falon mászó zombikkal, szóval ezek a remake-k eléggé el vanak túlozva és modernebb zombikat mutatnak be, ami szerintem szintén elég ... furcsa.

I'mTheBird 2010.11.03. 12:12:27

Régebben a Medal Of Honor sorozat is remek VOLT. Na de a Medal Of Honor 2010?! Látszik, hogy már az is csak a multiplayer-re épül..

codman 2010.11.05. 19:28:19

Én benne vagyok Magyarország legjobb 50 Call of Duty-sa között és a régebbi játekok tényleg jobbak voltak mint a mai játékok.

MetalZsotya 2010.11.06. 00:41:46

Hát Lalee igazad van:D készítened kéne egy játékot nekem nagyon tetszenek ezek a zombis ötleteid:)

Kőce 2010.11.10. 15:40:56

Szerintem egy igazi zombis túlélő"horror" játék ott kezdődik, hogy Plants vs. Zombies...igaz, hogy ez inkább rajzfilmes megvalósítású, DE a földből felkelő igazi zombik vannak benne és mi a lényege? Megvédeni az agyad a zombiktól...igaz, hogy ez nem olyan félelmetes de akkor is zombisabb játék mint a Left 4 Dead. Na most viccet félretéve jöhet a komolytalanság
Teljes mértékben egyet értek veled Lalee, de szerintem akik mondták azok nem azért mondták, mert tényleg ezt gondolták, hanem mert valami okos kitalálta, hogy ez zombis játék és ő maga sem tudta, hogy valójában mi a zombi jelentése( eddig nekem is csak sejtésem volt de én nem mondtam semmit mert tudtam, hogy nem tudom rendesen a fogalmát)szóval Ne dumáljá' ha nem tudod miről beszélsz... :D

kizsal001 2010.11.11. 18:58:45

@I'mTheBird: igazad van a single playert nagyon elbaszták és a helikoptert mért nem mi irányitjuk ??? haverokkal jó játék de egyedül....
nagyot csalódtam!:(

Killah · http://killahokorsegei.wordpress.com/ 2010.11.12. 18:20:35

A kettőben tudom hogy a túlélők zombikat emlegetnek (de ők mit foglalkoznak vele? Jön, bánt, csúnya akármi mi is a neve.) DE a felirat mindig "Infected"-et ír, akkor is, ha a túlélő zombie-t mond. Az egyben nem tudom mi a helyzet. Mondjuk a reklámban tényleg azt írja hogy "zombies".

dexexe 2010.11.15. 19:02:54

imádom laleenak az őszinte beszámolóit..először a hungarizmusról volt szó,most meg ez,és igazat kell itt is adnom neki...hihetetlen hogy egy ilyen nevenincs játékból ekkora siker lett...semmi értelme a játéknak ha ugy vesszük és siker lett...és már készül a harmadik rész...de a második részben nem sok ujdonság került,max annyi hogy nappal van,és???ennyi???én is imádom a retró játékokat (régi dos-os vagy commodore 64 játékok) a mai srácoknak fingja nincs arról hogy ezek mit jelentettek pl nekem !!!!!!! amúgy a holtak hajnalában is rohannak a zombik,futnak,nem is egy,akkor az sem zombi,hanem fertőzött???és ajánlom a "return of the living dead" első részét !!! a többi emlitésre se méltó, (itt is a sirból kelnek ki egy gáz miatt) baaad movies-on meg ajánlom a holtak napja film (remake) kibeszlését megtekintésre...az botrányosan szar lett (máérmint a film)...quentin tarantoino grindhouse terrorbolygó filmjét is ajánlom mindnekinek,nagyon jó kis trash mozi

Grunter (törölt) 2010.12.09. 22:09:10

Én személy szerint tényleg ebben a korszakban születtem amit mondasz Hogy Cod 6 meg stb.stb. de én nagyon is szeretem a régi játékokat lásd.Silent Hill 2,Vice City sőt a Wolfenstein 3d is nagyon tetszett pedig az aztán régi :).És néha már azt mondom hogy néha szüneteltetnem kell az új játékokat és valami régivel kell játszanom mert különben megőrülök :D.És én a Left 4 Deadet személy szerint szeretem és zombiknak is mondom a benne lévő FERTŐZÖTTEKET de tisztában vagyok hogy nem azok.

SpeedDomXD 2010.12.20. 21:11:02

Hali
Napokban játszottam a Deadrising 2 vel abban tényleg zombi zombik vannak de mondjuk azok is éjszaka kicsit átváltoznak és floszforeszkál a szemük... De ahogy mondtad az a zombiság a halál után üt be de akkor most leáll a szívük és újraindul vagy mi??? vagy csak simán dobogó szív nélkül sétálnak és ezért érdekelne a véleményed hogy szerinted most mi "folyik" bennük.
Köszi
Dom

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.12.20. 21:28:40

@SpeedDomXD:
A 'The Walking Dead' nevű új és szenzációs zombis sorozat egyik részében megmutattak egy elméletet erre: a fertőzött egyed a vírus okozta lázban meghal, szív- égy agyműködése leáll. Adott idő után azonban az agyában az apró elektromos pulzusok (szinapszisok, amik szállítják az üzenetet az agytól a testhez és fordítva) ismét jelen lesznek és ezek mozgatják a testrészeket. A sorozat nem 100%-os pontossággal mutatja be a zombik viselkedését, de mivel korábban is elektromos impulzusokra gyanakodtam, így részemről ezt az elméletet többé-kevésbé elfogadom.

Jamie tha killa 2011.02.02. 15:33:55

na ez egy régebbi bejegyzés.nekem kész téboly ami itt van, amúgy meg kit érdekel zombik vagy fertőzöttek?én pl tegnap szereztem be, eddig nagyon bejön haverokkal lanon nameg én nem szeretem a régi játékokat a mortal kombaton kívül.én kifejezetten unalmasnak, szemrontónak tartom őket, ez is csak szub. vélemény, persze páran sokat megtesznek hogy bevágódjanak meg hogy jófejnek tűnjenek.amúgy mi monoton benne?hogy a zombik mindíg máshol, másképp, máskor támadnak, az meg hülyeség hogy arra lövök amerre zombi van, ha hasba lövöd még él aztán ha még kap 3-4 lövést halott.csapatjáték az egész nameg túlélő.gamma aki ezt nem bírja ne is kezdjen bele.

Jamie tha killa 2011.02.02. 15:38:30

Na meg az IGNen 1385 ember véleménye alapján 8,7, na most kinek higgyek?

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2011.06.28. 21:13:00

Hát nézd ez stílusfüggő. Én szeretem a játékokat:jót,régit,nagyon régit. GTAIV? Jöhet! Jó volt! Kell mégegyszer? nem. a vice city-t szerettem főleg a san andreas-t.Utóbbit megszámolni nem tudom hányszor játszottam ki.És nem a grafika hanem a HANGULAT miatt. gta iv elsőre jó volt másodjára unalmas.Ugyanez elmondható a két DLC-re is. JÓk,de csak egyszer. Én nem különböztem meg a régit és az újat. Hajlok az új felé mivel annyi régivel játszottam már.De ugyanakkor nem bújok el a régiek elől sem.Nem minden a látvány (mondjuk left 4 dead-et szeretem :)

Darken03 (törölt) 2011.06.30. 10:54:47

Én ahhoz képest hogy fiatal vagyok (a Half Life 2 kivételével) a "régi" játékokkal mind játszottam és imádom őket.A Doom3 most is fönt van a gépemen.Igaz a újakkal is játszottam de azok is nagyon tetszettek.DE én imádom a régebbi játékokat és szeretek velük nosztalgiázni.

Darken03 (törölt) 2011.07.01. 10:16:59

Amúgy nem kell az új játékokat se lenézni. Hiszen azok is jók és mi a baj hogyha haladunk. Egyszer a régiek is voltak újak.Akkor senki se mondta hogy szegény Doom mi lesz vele?Mi lett?Most is sokan játszanak vele. És ennyit arról ,hogy senki nem játszik a régiekkel. Itt olvastam sok embertől:Fiatal vagyok de játszom a régiekkel. Akkor most mi van? Egyszer ezek is lesznek régiek. Akkor majd ezekkel se fogna annyian játszani velük. Valaki írni fog arról is,hogy régen milyen jók voltak.Az unokáink ,ha lesznek nem az GTA IV -gyel vagy az MW2-vel fognak játszani. És őket is sajnálni fogják.

alantas8 · http://alantas.webnode.hu/ 2012.04.09. 01:05:03

Igaz Lalee ez nem zombis játék nekem azért mégis bejött.És most mondom nekem milyen csodák vannak otthon ahhoz képest, hogy 12 éves vagyok.Szóval:Diablo 1, Need For Speed Underground 1-2.Need For Speed Porsche unleshead.Sid Mayer´s civilization, age of empires, might and magic 6, rise of nations gold, Transport Icon Deluxe(nem tudom ismered-e), Call of Duty 1,GTA 2.Szóval nem csak az új játékokat szeretem.Lásd diablo 1
süti beállítások módosítása