HTML

LaLee's Blog

Különféle netes tevékenységeim publikálására jött létre ez a blog... PC játékok, zenék, vízipipa és sok más egyéb...


E-mail: rockerlalee@vipmail.hu

Skype: lalee_blog



Info

A 9. évadtól a videók csak a YouTube-on elérhetőek, a blogra nem kerülnek fel.
A blogon ezentúl csak a zenei megjelenésekkel kapcsolatos infók frissülnek.

LiNKEK

Utolsó kommentek

Vízipipa - dohánytesz 34: WoodPeel

-=RockerLaLee=- 2014.09.09. 09:41

Örvendetes dolog, hogy a hozzám legközelebb eső dohányboltban szinte állandóan lehet kapni Nakhla csokismentás dohányt. Mivel ezt már korábban leteszteltem, így inkább kipróbáltam a szintén Nakhla Sheherazade színeiben pompázó fahéjas dohányt...

vizipipa_dohany_Nakhla_Fahej.png

A tesztet Luigival, a 82 centiméter magas, egyiptomi Top Mark pipával végeztem, Nammor csővel, Vortex 2.0 kerámiával, 2 darab egész Bamboocha szénnel, 4 réteg alufóliával koncentrikus körben lyukasztva, hőtartó sapkával. Nagyjából 90-100 percig tartott a menet. 

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_1.JPG

- Dohány:  A jó öreg "hangjegyes-kutyafejű nős©" Sheherazade csomagolás szintén "hangjegyes-kutyafejű nős©" nylon fóliát rejt. Ezen belül található a recsegős fólia, amin belül az ez esetben szinte túl tradícionális aprítottságú dohány. Konkrétan nem ágak, hanem szőlőszem nagyságú gubacsokba állt össze a dohány kb. egyharmad része. Mindemellé brutálisan száraz volt az egész; olyan dohánylevelet is találtam benne, ami effektíve még teljesen száraz volt, látszott rajta, hogy egy csepp melasz nem került rá.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_2.JPG

- Íz és illat:  Akár a doboz, akár a fólia kibontása után szagoltam bele, elkapott az a sürgető érzés, hogy jó lenne enni valamilyen fahéjas süteményt. Elképesztően finom fahéjas illata van, ami azonban tartalmaz valamilyen agresszívebb, tolakodó mellékillatot is - ha lehet így nevezni. A füst a tömés első 15-20 percében erőteljes szenes ízvilággal "ajándékozott" meg, de olyan fél óra füstölgés után beindult és kellemes, bár igen tompa fahéjas ízt éreztem. A tömés 60. percétől kezdve pedig émelyítően édes ízű füst jött a csőből. Olyan érzés volt, mint amikor a melasz is valahogyan bekerül a csőbe és azt nyeli be az ember, de itt nem ez volt az eset - tekintve a dohány szárazságát. 

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_3.JPG

- Füst:  A rendkívül kevés melasz ellenére dőlt belőle a füst - legalábbis olyan 1-1,5 óráig - utána drasztikusan csökkent a szobát betöltő füst mennyisége.

vizipipa_dohanyteszt_Nakhla_Sheherazade_Fahej_4.JPG

- Összhatás: 3,5/5, azt kell mondjam, hogy ez a fahéjas dohány az eddigi leggyengébb Sheherazade dohány, amit próbáltam, sajnos közelébe nem ér a teás vagy csokismentás csodáknak. Ennek ellenére nem mondanám, hogy ez egy rossz dohány, csupán... furcsa. Aki alapból nem szereti a fahéjat, az nyilván nem fog ilyen dohányt venni, aki viszont szereti, annak egy olyan élményben lesz része, ami után vagy megszereti vagy messzire hajítja a dohányt. Azt hiszem megy a rózsás, ánizsos és mézes dohány mellé az "egyből megszereted vagy egyből megutálod" kategóriába.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockerlalee.blog.hu/api/trackback/id/tr196682549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása